CHEF'S TIPS
Γλυκό ψυγείου με Dulce de Leche από τον food blogger Gabriel Nikolaidis
Ένα εύκολο και δροσερό γλυκάκι που θυμίζει καλοκαίρι, με μόνο 4 υλικά!
Monopoli Team
26.06.2019
Υλικά
- 1 πακέτο σαβαγιάρ
- 1 δόση espresso
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 400 ml ζαχαρούχο γάλα
- Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό μέχρι να καραμελώσει και να γίνει Dulce de Leche.
- Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Χτυπάμε το Dulce de Leche με το τυρί κρέμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βάζουμε σε ένα πυρέξ μια στρώση από σαβαγιάρ.
- Τρέχουμε τον espresso σε ένα μονό εσπρεσάκι.
- Με ένα πινέλο βρέχουμε τα σαβαγιάρ με το ζεστό εσπρεσάκι.
- Καλύπτουμε τα σαβαγιάρ με τη μισή ποσότητα κρέμας.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, μουσκεύοντάς τα με το εσπρεσάκι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
- Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και μεταφέρουμε το πυρέξ στο ψυγείο.
- Αφήνουμε να δέσει για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Προαιρετικά, διακοσμούμε με flakes σοκολάτας.
Δείτε περισσότερες συνταγές του εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ian Rankin: 4 μυθιστορήματα του “ιππότη” της αστυνομικής λογοτεχνίας που αξίζει να ανακαλύψεις
Φουντώνουν οι διαδηλώσεις στα αμερικανικά πανεπιστήμια υπέρ των Παλαιστινίων
Μαρίνα Σάττι για “Ζάρι”: «Δεν ήθελα να ‘γυαλίσω’ τα πράγματα στο βίντεο κλιπ – Δεν είπα ποτέ τι είναι η Ελλάδα» (vid)
Στο Καλλιμάρμαρο σήμερα η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας
Θα νηστέψεις; Μάθε τα οφέλη αλλά και ιδέες για ισορροπημένα γεύματα!
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Παρασκευή 26 Απριλίου
Σαν σήμερα, 26 Απριλίου 1986, έγινε η πυρηνική καταστροφή του Τσερνόμπιλ
Η ουτοπία μιας Ακαδημίας Χορογραφίας στην Ελευσίνα
Ferryscanner: Οι δημοφιλέστεροι ακτοπλοϊκοί προορισμοί της χώρας
Επιστήμονες ανακάλυψαν σπάνιο απολίθωμα του προγόνου των λευκών καρχαριών