MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 13 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα για το Σαββατοκύριακο 12 – 14/7

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Madeleine Peyroux στο ΚΠΙΣΝ

Σάββατο 13/7, 21:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΜΟΥΣΙΚΗ

Αλέξανδρος Κτιστάκης & Bandallusia

Οι Bandallusia είναι μια παρέα φίλων, μουσικών που ξεκίνησαν να εμφανίζονται στους δρόμους της Αθήνας, αλλά και σε διάφορα μέρη της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας. Τον πρώτο καιρό το ρεπερτόριό τους κυμαινόταν ανάμεσα στο ελληνικό ροκ, το έντεχνο, το ρεμπέτικο κι αργότερα το παραδοσιακό-δημοτικό τραγούδι. Πλέον ετοιμάζουν την επόμενη δισκογραφική δουλειά τους, ενώ παράλληλα εμφανίζονται σε φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, αλλά και στις μουσικές σκηνές της πόλης.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Λιπάσματα 2019: Φεστιβάλ στη θάλασσα”.
Παρασκευή 12/7, 21:00
Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας, Γρ. Λαμπράκη

ΜΟΥΣΙΚΗ

Το Erotica Project στο ΚΠΙΣΝ

Ο Monsieur Minimal, ο Δάκης και η Ανδριάνα Μπάμπαλη έρχονται στα Music Escapades του ΚΠΙΣΝ για ένα ατμοσφαιρικό, καλοκαιρινό βράδυ στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Μέσα από ένα μουσικό πρόγραμμα με vintage χαρακτήρα, το Erotica Project παντρεύει την παλιά με τη σύγχρονη pop και μας παρασύρει με νοσταλγικά τραγούδια για αξέχαστα καλοκαίρια και ανεξίτηλους έρωτες. Με γλυκό ήχο και ρομαντική αισθητική που παραπέμπουν στις δεκαετίες του ’60, του ’70 και του ‘80, η σύμπραξη των τριών καλλιτεχνών γεννά ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό soundtrack.
Παρασκευή 12/7, 21:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΈΚΘΕΣΗ

Korean Art in Flux: Ομαδική έκθεση στην Art Appel Gallery

Η έκθεση παρουσιάζει πέντε Κορεάτες καλλιτέχνες – μερικούς με έδρα την Κορέα και άλλους τη Νέα Υόρκη – και τη σύγχρονη ερμηνεία τους για την παραδοσιακή τέχνη. Αυτές οι ποικιλίες περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση παραδοσιακών υλικών, εικόνων και στυλ για την αναδημιουργία σύγχρονων concepts. Ομοίως, άλλοι επενδύουν σε νέους πόρους για να αναπαράγουν παραδοσιακά συναισθήματα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Παρασκευή 12/7, 14:00 – 20:30
Σάββατο 13/7, 11:00 – 15:00
Art Appel Gallery, Νεοφύτου Βάμβα 5, Αθήνα

ΣΙΝΕΜΑ

“Βραδιές Film Noir κάτω από το φως των αστεριών”

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει θερινό κινηματογραφικό αφιέρωμα, στον εξώστη του Ιστορικού Αρχείου του, στον Ταύρο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερα αριστουργηματικά φιλμ νουάρ που γυρίστηκαν από καταξιωμένους σκηνοθέτες τη δεκαετία του 40’.

Παρασκευή 12 Ιουλίου, (ώρα 21:30) * Επιθυμητή η κράτηση θέσης.
Το Γεράκι της Μάλτας (The Maltese Falcon) 
ΗΠΑ, 1941, Ασπρόμαυρη, 101’ (A/M)
Σκηνοθεσία: Τζον Χιούστον
Με τους: Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Μαίρη Άστορ, Πίτερ Λόρε
Ο Σαμ Σπέιντ και ο Μάιλς Άρτσερ είναι ιδιωτικοί ντετέκτιβ. Ο Σπέιντ μετά τον φόνο του συνεργάτη του αναλαμβάνει να διαλευκάνει μια υπόθεση στην οποία μπλέκονται επικίνδυνοι κακοποιοί, μια μοιραία γυναίκα κι ένα πολύτιμο αγαλματίδιο, γνωστό ως “Το Γεράκι της Μάλτας”.

ΘΕΑΤΡΟ

«Σφήκες» του Αριστοφάνη

Μια κωμωδία που πραγματεύεται τη δικομανία των Αθηναίων ενώ παράλληλα ασκεί κριτική στον Κλεωνα που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 422 π.Χ. . Είναι μια πολιτική – κοινωνική κωμωδία και (μαζί με τους Ιππείς) αποτελούν την πιο κατακριτική και ειρωνικότατη καταγγελία για την εξουσία και την άφεση που δίνει ο πόλεμος στους διαχειριστές των κοινών.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Music Now: μέρες μουσικής στην πόλη του Ζωγράφου”.
Παρασκευή 12/7, Σάββατο 13/7, Κυριακή 14/7, 21:00
Υπαίθριο Δημοτικό θέατρο Ζωγράφου, Αγίου Γεωργίου 17
* Συλλέγονται τρόφιμα και φάρμακα.

ΘΕΑΤΡΟ

Τρία μονόπρακτα έργα που ξεχώρισαν στο Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων παρουσιάζει για τρίτη συνεχή χρονιά 3 νέα μονόπρακτα θεατρικά έργα που διακρίθηκαν στο τέλος της διαδικασίας.

«Messenger» της Αλίκης Κύρκου.
Σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή

 «MEATBALL» του Δημήτρη Φούτσια.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας

«Έν τπ χαλαρ…» της Ναυσικάς Βασιλείου
Σκηνοθεσία: Παντελής Φλατσούσης

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

ΜΟΥΣΙΚΗ

El Sistema Greece hip hop school: Η κλασική μουσική συναντά τη hip hop

Μαθητές ηλικίας 10 έως 14 ετών από διάφορες χώρες, θα έχουν την ευκαιρία για μία ολόκληρη εβδομάδα να γνωρίσουν και να συνεργαστούν με DJs, MCs, καλλιτέχνες graffiti και χορευτές breakdance, φτιάχνοντας τη δική τους πρωτότυπη μουσική, την οποία θα ηχογραφήσουν και -ως αληθινοί καλλιτέχνες- θα παρουσιάσουν στο κοινό, στο τέλος του προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια του El Sistema Greece Hip Hop School οι νεαροί συμμετέχοντες θα πειραματιστούν με νέους ήχους, θα γνωρίσουν τη γαλλική κλασική μουσική και θα μυηθούν στη hip hop κουλτούρα, αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και τις μουσικές τους ικανότητες.
Παρασκευή 12/7, 19:30
Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31, Αθήνα

ΣΙΝΕΜΑ

 «Η Στρατιά των Αφανών Ηρώων»

Στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, στο πλαίσιο διεξαγωγής του Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας (Athens Open Air Film Festival), θα προβληθεί η ταινία ”Η Στρατιά των Αφανών Ηρώων” (1969) σκηνοθεσίας Ζαν-Πιέρ Μελβίλ.

Η αριστουργηματική ταινία βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ζοζέφ Κεσέλ καθώς και στις εμπειρίες του σκηνοθέτη από τη Γαλλική Αντίσταση κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή η σχεδόν “προσωπική” ταινία του σπουδαίου δημιουργού αφορά στους ανθρώπους που στελέχωσαν την Αντίσταση, τα ζοφερά τους διλλήματα και τις επίπονες αποφάσεις που πήραν υπό την ένταση, την πίεση και την υπαρξιακή τους αγωνία μπροστά σε ένα θάνατο που έμοιαζε συνεχώς να παραμονεύει.
Παρασκευή 12/7, 21:30
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Λεωφόρος Bασιλίσσης Σοφίας 22

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι 4 Συχνότητες με τη Λία Βίσση στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Για ένα μουσικό ταξίδι, από το ρεμπέτικο μέχρι την τζαζ και από την ελληνική και κυπριακή παραδοσιακή μουσική μέχρι το θεατρικό τραγούδι και το ροκ, μας καλούν την Παρασκευή 12 Ιουλίου, στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 – Νύχτες Αλληλεγγύης, οι 4 Συχνότητες με τη Λία Βίσση στη φωνή, τον Παντελή Μπενετάτο στα πλήκτρα, τον Δημήτρη Τσάκα στο σαξόφωνο και τον Γιώτη Κιουρτσόγλου στο μπάσο.

Οι τέσσερις μουσικοί υπόσχονται έναν μεγάλο περίπατο στα μονοπάτια της ελληνικής και διεθνούς μουσικής, επιλέγοντας τραγούδια παλιών και πιο σύγχρονων Ελλήνων και ξένων συνθετών και τις διασκευές τους να φλερτάρουν με την τζαζ και να δημιουργούν έναν νέο μουσικό τόπο.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019.
Παρασκευή 12/7, 21:00
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία
*Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

ΘΕΑΤΡΟ

«Οι μάγισσες του Σάλεμ» του Άρθουρ Μίλερ

Οι μάγισσες του Σάλεμ. Το βραβευμένο έργο του Άρθουρ Μίλερ που άφησε εποχή στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Αναφέρεται στην καταδίκη κατοίκων του αποικιακού χωριού Σάλεμ στη Μασαχουσέτη το 1692 με την κατηγορία της μαγείας και αποτελεί μια διαχρονική καταγγελία των δεισιδαιμονιών των προκαταλήψεων και του φανατισμού.
Θεατρική παράσταση από τα μέλη του Α΄ Θεατρικού Εργαστηριού του Δήμου Βριλησσίων.
Παρασκευή 12/7, Σάββατο 13/7, 21:00
Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη, Μεταμορφώσεως Σωτήρος & Υψηλάντου, Βριλήσσια

ΘΕΑΤΡΟ
Έτος 1800, 1993, 2000 ή 2018. Πόλη Βελιγράδι, Βηρυτός, Καμπούλ ή Τάπκα. Πόλεμος.  Σ’ ένα θέατρο κοντά στην εμπόλεμη ζώνη, ένας θίασος παρουσιάζει τις “Περιπέτειες του Βαρώνου Μινχάουζεν”, όμως ο βαρώνος Μινχάουζεν -ο πραγματικός- βρίσκεται εκεί, ανεβαίνει στη σκηνή, σταματά την παράσταση και ξεκινά την “αληθινά” δική του ιστορία. Αυτός ο μεγάλος παραμυθάς πάει στους παραμυθάδες και τους λέει ιστορίες, τους βάζει μέσα και τους κάνει να συμμετέχουν. Ξεκινά να ξαναβρεί τους συντρόφους του και να σώσει την πόλη. Με παραμύθια. Ό,τι σκέφτεται ο Βαρώνος συμβαίνει, ό,τι φαντάζεται υπάρχει. Δε γνωρίζει την έννοια του φόβου, δε γνωρίζει την άρνηση στη ζωή. Τα βάζει πολύ συχνά με το θάνατο και ακόμα συχνότερα με τη ζωή.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Στη Σκιά των Βράχων” 2019.
Σάββατο 13/7, 21:00

Θέατρο Βράχων, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας 

ΞΕΝΑΓΗΣΗ
Ξενάγηση στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού και στο Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου
Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου και ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού για πέμπτη συνεχή χρονιά συνεχίζουν το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού στην Πλατεία Γιώργου Ζογγολόπουλου και στο Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και μας προσκαλούν να επισκεφθούμε τη γλυπτοθήκη, την κατοικία και το εργαστήριο του Γιώργου Ζογγολόπουλου.
Σημείο έναρξης της ξενάγησης είναι η Πλατεία Γιώργου Ζογγολόπουλου στην οδό Δημοκρατίας δίπλα στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου στο Π. Ψυχικό και συνεχίζεται στο Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου σε απόσταση ενός οικοδομικού τετραγώνου από την πλατεία.
Κυριακή 14/7, 12:00
Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού – Πλ. “Ζογγολόπουλου”

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b