MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend 12 – 14/7: 7 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς

Monopoli Team

ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης από την Εθνική Βιβλιοθήκη

Πρόκειται για μια σειρά βιωματικών δράσεων μέσα στο ξεχωριστό περιβάλλον της τοπικής τους Βιβλιοθήκης, που στόχο έχει να αναπτύξει και να απελευθερώσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών, μέσα από την επαφή τους με την ποίηση, τη λογοτεχνία, την αφήγηση, το θέατρο, τη μουσική, τα μαθηματικά κ.ά.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Σάββατο 13/7, Κυριακή 14/7, 11:00
Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αθήνας, Δομοκού 2, Αθήνα
*Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η προεγγραφή στα τηλ. 210 8810884 για την Παιδική Βιβλιοθήκη σταθμού Λαρίσης και 210 6929736 για την Παιδική- Εφηβική Βιβλιοθήκη, καθώς και ηλεκτρονικά με αποστολή email στο [email protected] & [email protected], αντίστοιχα.

ΘΕΑΤΡΟ

«Το βαλς με τα παραμύθια» της Κάρμεν Ρουγγέρη 

Σκοπός αυτής της παράστασης είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τον πατέρα του βαλς, τον Γιόχαν Στράους και την υπέροχη μουσική του. Έξι παραμύθια ντυμένα με τις μελωδίες και τα τραγούδια του Γιόχαν Στράους. Τα παραμύθια: Ο βασιλιάς Κοκκινοτρίχης, Η βασιλοπούλα και ο βάτραχος, Ο σπόρος του αυτοκράτορα, Οι μουσικοί της Βρέμης, Ο Πινκ και ο Πονκ, Η χρυσή χήνα.
Για παιδιά από 2 ετών και άνω και για όλη την οικογένεια.
Σάββατο 13/7, 20:30
Ανοιχτό θέατρο Πλατείας Δεξαμενής, Κορωπί
10€

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω» στο Αττικό Άλσος

Το Θέατρο του Βορρά παρουσιάζει το αγαπημένο μουσικό παραμύθι του Γ. Σακελλαρίδη «Ο πρίγκιπας Λεμόνης». Μια διαδραστική παράσταση, με τα πολυαγαπημένα τραγούδια του Πρίγκιπα Λεμόνη! Τα παιδιά, γνωρίζουν από κοντά το Λεμόνη και την Κρεμμύδω που μιλούν για τη δύναμη της αγάπης!

Ο καλόκαρδος Πρίγκιπας Λεμόνης γνωρίζει την όμορφη Κρεμμύδω και την ερωτεύεται! Παρά τις αντιρρήσεις που έχει ο περίγυρος και των δυο θα παντρευτούν και θα απαντήσουν σε όλους όσους επικρίνουν την αγάπη τους…με αγάπη!
Παρασκευή 12/7, 19:30, Ciné Αττικόν (θερινός), Αττικό Άλσος
Σάββατο 13/7, 19:30, Άλεξ Cinema (θερινός), Λεωφόρος Πόρτο Ράφτη 235
7€ (Προπώληση), 9€ (Ταμείο) 

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Building Hope: Μια εγκατάσταση για παιδιά, στην Πειραιώς 260

Δημιουργός site-specific εγκαταστάσεων, ο διεθνής εικαστικός καλλιτέχνης Μαρκ Χατζηπατέρας εγκαθιστά στο προαύλιο της Πειραιώς 260 το Building Hopeένα διαδραστικό έργο τέχνης και ταυτόχρονα ένα μεγάλο παιχνίδι.
Είναι φτιαγμένο από μαξιλάρια με έντονα χρώματα και σε κλίμακα με τεχνικές προδιαγραφές που αρμόζουν σε μικρά παιδιά. Τα παιδιά και οι συνοδοί τους καλούνται να παίξουν δημιουργικά, συναρμολογώντας, οικοδομώντας και συνθέτοντας, μόνοι τους και συλλογικά, γέφυρες, κτήρια, πολιτείες και κάθε είδους περιβάλλοντα με οδηγό ένα μεγάλο μπάνερ που απεικονίζει τους συνδυασμούς σαν παζλ που δημιουργούν τα κομμάτια.
Καθημερινά, 19:30
Πειραιώς 260, Ταύρος
Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ

«Πήτερ Παν» του J.M. Barrie, από τις «μαγικές σβούρες»

Ο Πήτερ Παν είναι το αγόρι που φοβάται να μεγαλώσει. Τα Χαμένα Παιδιά, θα μπορούσαν να είναι τα σημερινά ασυνόδευτα παιδιά που αναζητούν τους γονείς τους. Ζουν στη Χώρα του Ποτέ που είναι ένας ερειπωμένος χώρος. Ένα έργο που θα ήθελε να μιλήσει κυρίως για την αγάπη και την αμέριστη έγνοια και μέριμνα προς τα παιδιά, αλλά ακόμη θίγει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την απώλεια, την εγκατάλειψη και τον παιδικό πόνο και τις δυσκολίες της ενηλικίωσης.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού 2019.
Παρασκευή 12/7, 21:00
Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου)
Γενική είσοδος:12€, Προπώληση: 10€, Κάρτα Δημότη/ανέργων: 8€

ΣΙΝΕΜΑ

Park your cinema kids στο ΚΠΙΣΝ

Το βιβλίο της ζούγκλας / The Jungle Book (1967)

Ο πάνθηρας Μπαγκίρα βρίσκει στη ζούγκλα ένα μωρό και το αφήνει στη φροντίδα μιας οικογένειας λύκων. Ο Μόγλης μεγαλώνει και, μπροστά στον κίνδυνο να γίνει βορά του φοβερού τίγρη Σιρ Χαν, οι λύκοι αποφασίζουν να τον στείλουν πίσω στους ανθρώπους. Ο Μπαγκίρα και ο αρκούδος Μπαλού αναλαμβάνουν να οδηγήσουν το παιδί με ασφάλεια στον προορισμό του.
Σκηνοθεσία: Wolfgang Reitherman 
Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση.
Κυριακή 14/7, 21.00
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

«Ο Καραγκιόζης Σούπερ Ήρωας»

Ο Χατζηαβάτης σκαρώνει αστείο στον Καραγκιόζη, τον ξεγελάει αφήνοντας μια στολή Σούπερ ήρωα έξω από την παράγκα. Ο Καραγκιόζης φοράει την στολή και πείθεται από τον φίλο του ότι έχει αποκτήσει υπερφυσικές δυνάμεις. Ο λαϊκός μας ήρωας πιστεύοντας ότι είναι ακαταμάχητος μπλέκει σε μεγάλους μπελάδες…η συνέχεια επί του μπερντέ με τα κολλητήρια σε ρόλο έκπληξη!
Από το θέατρο σκιών Αθανασίου.
Κυριακή 14/7, 20:30
Δημοτικό Θέατρο Άλσους (Δ. Κιντής), Ηλιούπολη
5€ γενική είσοδος

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b