MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΈΞΟΔΟΣ

Τέσσερις ταράτσες για απολαυστικά κοκτέιλ με την Αθήνα στο… πιάτο

Δοκιμάσαμε δροσερά καλοκαιρινά κοκτέιλ σε 4 ταράτσες στο κέντρο της πόλης και είδαμε την Αθήνα από άλλη οπτική!

Couleur Locale
Monopoli Team

Ciel Athens

Το όνομά του σημαίνει “ουρανός” στα γαλλικά και σε αφήνει να απολαύσεις αυτό που το όνομά του υποδεικνύει. Το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο με μοντέρνο ύφος και εμπνευσμένο από τη φύση. Με υπέροχη θέα το Λυκαβηττό και την Ακρόπολη, το μπαρ αυτό υπόσχεται λαχταριστά πιάτα και δροσιστικά κοκτέιλ για να γεμίσουμε τα καλοκαιρινά μας απογεύματα. Μη διστάσετε να επιλέξετε ένα από τα signature κοκτέιλ του καταλόγου και να απολαύσετε τα ζεστά χρώματα του ηλιοβασιλέματος.
Ciel Athens: Μνησικλέους 2 & Μητροπόλεως. Τηλ. Επικοινωνίας: 210 331 4727. Facebook Page: @CielAthens

Anglais Athens

Το ρετρό στυλ είναι πολύ δημοφιλές αυτή την περίοδο και έχει υιοθετηθεί από πολλά μαγαζιά. Η επόμενη ταράτσα που επισκεφθήκαμε αποτελεί εξαίρεση αυτής της τάσης, η οποία καταφέρνει να συνδυάσει επιτυχημένα τις ρετρό πινελιές με τη boho διακόσμηση. Στον έκτο όροφο ενός κτιρίου στην οδό Κηρυκείου, βλέπουμε τροπικά μοτίβα, παστέλ χρώματα, έναν επιβλητικό φοίνικα και μία σειρά από λάμπες για να φωτίζουν ρομαντικά το βράδυ μας. Δοκιμάστε ένα από τα κλασσικά ή signature κοκτέιλ, όπως το “The Crinoline” με τζιν, φράουλα, λεμόνι και τόνικ για να ξεδιψάσετε μετά από μία κουραστική ημέρα στη δουλειά. Προτείνουμε επίσης να επιλέξετε κάποιο πιάτο ή γλυκό, όπως το “Greek Cheesecake” με χειροποίητο χαλβά και χαλαρώστε κοιτώντας την όμορφη Αθήνα.
Anglais Athens: Κηρυκείου 6, Μοναστηράκι. Τηλ. Επικοινωνίας : 215 560 1192 Facebook Page: @AnglaisAthens

Couleur Locale

Μένουμε στο Μοναστηράκι και βρίσκουμε μια ακόμα ταράτσα με καταπληκτική θέα του βράχου της Ακρόπολης. Η κρυμμένη του είσοδος είναι σα να δείχνει ότι οι θαμώνες προσπαθούν να το κρατήσουν μυστικό, και μπορώ να το διαβεβαιώσω αφού κατά την πρώτη μου επίσκεψη με καθοδήγησαν και από τότε με έχουν ρωτήσει αρκετοί περαστικοί για το που βρίσκεται η είσοδος. Μέσα σε μια στοά, περνώντας ανάμεσα από μαγαζιά με παλιά έπιπλα αντικρίζουμε την ανοιχτή κουζίνα του μπαρ και οδηγούμαστε στον ανελκυστήρα που θα μας πάει στην όμορφη αυτή ταράτσα. Όσο πέφτει η νύχτα, μπλε κρυφός φωτισμός και κεράκια στα τραπέζια δίνουν μια στυλάτη και urban νότα στη βραδιά. Το μπαρ διαθέτει εξαιρετικά ενημερωμένη spirit list, με πολλά ελληνικά αποστάγματα και άκρως δροσιστικά καλοκαιρινά κοκτέιλ. Προτείνουμε να συνδυάσετε το ποτό σας με κάποια νόστιμη λιχουδιά από τον κατάλογό τους.
Couleur Locale: Νορμάνου 3 (εντός στοάς), Τηλ. Επικοινωνίας: 216 700 4917 Facebook Page: @couleurlocaleathens

Βios

Αλλάζουμε περιοχή και κλίμα. Μεταφερόμαστε στην Πειραιώς και ανεβαίνουμε στην ταράτσα του Bios. Ένα κτίριο το οποίο φιλοξενεί θεατρική σκηνή στο υπόγειο, εκθέσεις στους ορόφους του αλλά και μπαρ στο ρετιρέ. Το μαγαζί αυτό υποδέχεται και πολλούς μουσικούς καλλιτέχνες στην ταράτσα με την όμορφη θέα. Η θέα της Ακρόπολης αυτή τη φορά είναι πιο απομακρυσμένη ο φιλοξενούμενος δεν παύει να εκπλήσσεται από την ομορφιά της βραδινής Αθήνας. Ο urban χαρακτήρας του μπαρ, που μπορεί να θεωρηθεί alternative από τους περισσότερους, δίνει μια αίσθηση οικειότητας. Εκεί θα καθίσετε σε βαρέλια μπύρας ή σε πολυθρόνες κήπου και θα νιώσετε σα να πίνετε ποτό με φίλους στην ταράτσα του σπιτιού σας. Εδώ προτείνουμε να δοκιμάσετε το «παποτό». Είναι ένα ξυλάκι παγωτό μέσα σε κοκτέιλ και δε νομίζω ότι μπορεί τίποτα άλλο να φωνάξει καλοκαίρι στην Αθήνα πιο δυνατά από αυτό.
Bios Athens: Παναγή Τσαλδάρη (Πειραιώς) 84. Τηλ. Επικοινωνίας: 210 342 5335. Facebook Page: @biosathens

Manor

Απομακρυνόμαστε από το κέντρο και πάμε στα δυτικά προάστια, συγκεκριμένα στο Περιστέρι. Η περιοχή έχει αλλάξει ύφος τα τελευταία χρόνια και το μαγαζί αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται χρονολογείται από το 1929. Το ξύλινο στοιχείο είναι παντού παρόν και μια μικρή σκάλα σε οδηγεί στην περιβόητη ταράτσα. Καναπέδες, τραπεζάκια και μια μεγάλη μπάρα περιμένουν τους επισκέπτες για να απολαύσουν καλό φαγητό, και φυσικά, νόστιμα κοκτέιλ. Αν δεν αρκεί ο νυχτερινός ουρανός της πρωτεύουσας για να σας χαλαρώσει από την πίεση της καθημερινότητας στην πρωτεύουσα, το μπαρ διαθέτει προβολέα όπου κάθε βράδυ παίζει μια ταινία, από κινούμενα σχέδια μέχρι οσκαρικές παραγωγές. Στα μπόνους του μαγαζιού είναι ότι φιλοξενεί πολλούς καλλιτέχνες με ζωντανές εμφανίσεις. Προτείνουμε και εδώ να επιλέξετε ένα signature κοκτέιλ για να δροσίσετε το καλοκαιρινό σας βράδυ.
Manor House: Αιμιλίου Βεάκη 36. Τηλ. Επικοινωνίας: 210 5744060. Facebook Page: @ManorHouseAthens

Περισσότερα από Έξοδος
VIMA_WEB3b