MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Free City: 16 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην Αθήνα

Παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, προβολές ταινιών και πολλές άλλες δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα από την Παρασκευή 30 Αυγούστου έως και την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019.

«Η Πρώτη Αγάπη», σε σκηνοθεσία Προμηθέα Αλειφερόπουλου.
Monopoli Team

1. ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

«TOC TOC» στην Αρτέμιδα

Μια παράσταση για το πώς η αναμονή στο σαλονάκι ενός γιατρού μπορεί να καταλήξει σε ομαδική ψυχοθεραπεία με πολλές ανατροπές, σε σκηνοθεσία του Κώστα Σπυρόπουλου. Πρωταγωνιστούν οι Κώστας Σπυρόπουλος, Δημήτρης Σταρόβας, Ναταλία Δραγούμη, Νίκος Πολυδερόπουλος, Φωτεινή Ντεμίρη και Αποστολία Ζώη.
Παρασκευή 30/8, 21:00
Λιμάνι Αρτέμιδος

«Ματωμένος Γάμος» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα στη Νέα Ερυθραία

Μία παράσταση από το Λαϊκό Θέατρο Νέας Ερυθραίας στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων Δήμου Κηφισιάς «Μενάνδρεια 2019». Το αριστουργηματικό έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μαραγκού.
Παρασκευή 30/8, 20:30
Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας, Ιωάννας Δρυμπέτη & Κερκύρας

«Η Πρώτη Αγάπη», σε σκηνοθεσία Προμηθέα Αλειφερόπουλου.

«Η Πρώτη Αγάπη» – Οπερέτα του Νίκου Χατζηαποστόλου στο Άλσος Περιστερίου

Η οπερέτα, σε σκηνοθεσία Προμηθέα Αλειφερόπουλου, του σημαντικού συνθέτη της αθηναϊκής οπερέτας Νίκου Χατζηαποστόλου είναι η ερωτική ιστορία δύο νέων, ο χωρισμός και το ξανασμίξιμό τους ύστερα από δεκαπέντε χρόνια. Πικάντικη και γεμάτη χιούμορ φωτίζει απροσδόκητες πτυχές της μεσοπολεμικής Ελλάδας.
Κυριακή 1/9, 20:00
Άλσος Δήμου Περιστερίου, Αγίου Βασιλείου 63

«Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού, η Διάφανη» στην Αγία Παρασκευή 

Μια θεατρική παράσταση σε κείμενο – σκηνοθεσία Περικλή Μοσχολιδάκη. Η ζωή της μητέρας του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, η τραγική μοίρα της, τα γεγονότα και τα ήθη μιας εποχής που σημάδεψαν την ιστορία του τόπου μας. Μια παράσταση διάλογος ανάμεσα στην Αγγέλικα και τον Διονύσιο, μια παράσταση για μια φωνή και ένα βιολοντσέλο, που παρεμβαίνει  και σχολιάζει με τον εξαίσιο ήχο του τα δρώμενα.
Κυριακή 1/9, 20:30
Δημοτική Βιβλιοθήκη Άγιας Παρασκευής, Αλέκου Κοντόπουλου 13

Χαϊνηδες

2. ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Χαϊνηδες στο Θεατράκι Μαγούλας

Οι Χαΐνηδες υπόσχονται μια μουσική παράσταση όπου “πεινασμένα άγρια θηρία, παράτολμοι ακροβάτες, σεληνιασμένοι προφήτες, ριψοκίνδυνοι ταξιδευτές, αλλόκοτοι μάγοι, αλογάρηδες τσιγγάνοι, θαλασσοδαρμένοι κουρσάροι και παιγνιδιάρηδες ληστές τεντώνουν στα άκρα το λευκό πανί του χωροχρόνου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2019.
Παρασκευή 30/8, 20:30
Θεατράκι Μαγούλας, Ηρώων Πολυτεχνείου 27-33

Ζαχαρίας Καρούνης & Σαββέρια Μαργιολά στη Δραπετσώνα

Λαϊκά, έντεχνα, παραδοσιακά του κλαυθμού, της χαράς, του οδυρμού, του μπαλκονιού, της παραλίας, του ήλιου, του έρωτα, του χωρισμού, της καψούρας αλλά και της βαβούρας. Όλα σε ένα μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Τα τραγούδια που αγαπάμε». Στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Λιπάσματα 2019: Φεστιβάλ στη θάλασσα».
Κυριακή 1/9, 21:00
Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας, Γρ. Λαμπράκη

Ρίτα Αντωνοπούλου στο Παλαιό Φάληρο

Στην πιo ώριμη φάση της καλλιτεχνικής της πορείας η μοναδική Ρίτα Αντωνοπούλου σε τραγούδια από το πλούσιο ρεπερτόριό της, όπως και συνθέσεις των Μικρούτσικου, Ξαρχάκου, Χατζιδάκι, Ανδρέου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Τα Φαληρικά 2019».
Κυριακή 1/9, 20:30
Παραλία Μπάτης
* Προσφορά τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φαλήρου.

«Tο δάσος» (2018) της Λίας Τσάλτα.

3. ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ

«Ξαναπαντρεύομαι τη Γυναίκα μου» (1940) – Στο φεστιβάλ Γλυφάδας

Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Χάουαρντ Χοκς
Παίζουν: Κάρι Γκραντ, Ρόζαλιντ Ράσελ, Ραλφ Μπέλαμι
Με την ελπίδα να την ξανακερδίσει, ένας εκδότης δελεάζει με ένα καυτό αποκλειστικό ρεπορτάζ την πρώην γυναίκα του, η οποία μόλις έχει παρατήσει τη δημοσιογραφία και σκοπεύει να ξαναπαντρευτεί…
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γλυφάδας 2019.
Παρασκευή 31/8, 21:00
3η Μαρίνα Γλυφάδας

Tο δάσος (2018) – στο ΚΠΙΣΝ

Ταινία μικρού μήκους
Σκηνοθεσία: Λία Τσάλτα
Πρωταγωνιστούν: Έλενα Τοπαλίδου
Σάββατο 31/8, 21:00
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

4. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Yoga στο ΚΠΙΣΝ

Με τη yoga συνδέουμε την κινητικότητα του σώματος με την πνευματική διεργασία ακολουθώντας ήπιες πρακτικές που περιλαμβάνουν αναπνοές, asanas και χαλάρωση, με σκοπό την ανάπτυξη της αυτοσυγκέντρωσης, της ηρεμίας και της θετικής σκέψης. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα, να φέρουν το δικό τους στρώμα yoga καθώς και μία κουβερτούλα για να καλύψουν το σώμα τους κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης.
Για ενήλικες.
Έως 30 συμμετοχές, με σειρά προτεραιότητας.
Παρασκευή 30/8, 19.00-20.30 
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Mat Pilates στο ΚΠΙΣΝ

Ένας δημιουργικός τρόπος εκγύμνασης με έμφαση στην ενδυνάμωση του κέντρου του σώματος, για τη βελτίωση της ευλυγισίας και της ισορροπίας. Πραγματοποιείται πάνω σε στρώματα και είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και να φέρουν το δικό τους στρώμα pilates.
Έως 30 συμμετοχές, με σειρά προτεραιότητας.
Παρασκευή 30/8, 18.00-19.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

5. ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Στα σιντριβάνια στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ

Τα σιντριβάνια στο Κανάλι αποτελούν μια νέα, εντυπωσιακή υδάτινη εγκατάσταση.  Ένα σύμπλεγμα από 59 κατακόρυφους πίδακες , οι οποίοι συμβαδίζουν με την αρχιτεκτονική του κτιριακού συγκροτήματος που σχεδίασε το Renzo Piano Building Workshop, σε συνδυασμό με 10 περιστρεφόμενα σιντριβάνια, έχουν αναπτυχθεί στο Κανάλι κατά μήκος της Αγοράς, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό αξιοθέατο τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας. Η εγκατάσταση είναι εξοπλισμένη με υποβρύχια LED φώτα τελευταίας τεχνολογίας.
Σαββατοκύριακα: 11.00, 12.00, 13.00, 21.00, 22.00, 23.00, 00.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

6. ΕΚΘΕΣΕΙΣ

«Brostakalli» – στο TAF / the art foundation 

Η έκθεση, σε επιμέλεια της Αριάδνης Τζίκα, επιλέχθηκε μέσα από το ετήσιο ανοιχτό κάλεσμα για την κατάθεση επιμελητικών προτάσεων που οργανώθηκε φέτος για ένατη συνεχή χρονιά από το TAF/ The Art Foundation. Σκοπός είναι η αποδόμηση των εξιδανικευμένων στερεοτυπικών μοντέλων που προβάλλονται στην κοινωνία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τη βιομηχανία της μόδας. Ελευθερώνοντας λοιπόν το βλέμμα μέσα από τα έργα, να δημιουργηθεί ένα νέος διάλογος ένα προσωπικό αλλά και ελεύθερο μέτρο για το τι σημαίνει ομορφιά για τoν άνθρωπo.
Σάββατο 31/8, 12:00 – 21:00
Κυριακή 1/9, 12:00 – 19:00
TAF / the art foundation, Νορμανού 5, Αθήνα

«Βιβλιοθήκες: ανάγνωση κτηρίων»- έκθεση αρχιτεκτονικής 

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων παρουσιάζει την έκθεση αρχιτεκτονικής που εστιάζει στα κτήρια βιβλιοθηκών, που ιδρύθηκαν από τη δεκαετία του ‘80 έως σήμερα. Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, από 4 Ιουλίου έως 14 Σεπτεμβρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” δήμου Αθηναίων, την έκθεση αρχιτεκτονικής “Βιβλιοθήκες: ανάγνωση κτηρίων”, που εστιάζει στα κτήρια βιβλιοθηκών, που ιδρύθηκαν από τη δεκαετία του ‘80 έως σήμερα.
Παρασκευή 31/8, 10:00 – 20:00
Σάββατο 31/8, 10:00 – 20:00
Κυριακή 1/9, 10:00 – 14:00
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων “Μελίνα”, Ηρακλειδών 66

Εντυπωσιακά ψάθινα καπέλα στην έκθεση «Θερισμός».

«Θερισμός» – έκθεση χειροποίητου καπέλου

Αντλώντας έμπνευση από το έργο «Το ψάθινο καπέλο» του Νικολάου Λύτρα, όπου τα πορτοκαλοκίτρινα θερμά χρώματα εναλλάσσονται με τις γκριζογάλανες αποχρώσεις, η έκθεση Θερισμός ξετυλίγει στιγμιότυπα ενός αλλιώτικου ηλιόλουστου τοπίου με κεντρικό σημείο αναφοράς τα χειροποίητα ελληνικά καπέλα Savapile της Λίζας Σαρηγιαννίδου, που από μέσο προστασίας γίνονται σύμβολο μιας άλλης εκδοχής του ελληνικού καλοκαιριού.
Παρασκευή 31/8, 11:00 – 20:00
Σάββατο 31/8, 11:00 – 16:00
Eleni Marneri Creative Gallery, Λεμπέση 5, Πλάκα

«Platypus trail: Μελβούρνη – Πέρθ» – ομαδική έκθεση φωτογραφίας

H οργάνωση Green Project παρουσιάζει στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2019, το πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό που συνέλεξε κατά τη διάρκεια του διαφορετικού περιβαλλοντικού οδοιπορικού που πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 2019 στην Αυστραλία από την Μελβούρνη μέχρι το Περθ, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Αποτυπώνει την συνύπαρξη εντός των Βιοσφαιρών της UNESCO, των σύγχρονων εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και της παραδοσιακής “περιβαλλοντικής γνώσης” των Αβορίγινων.
Καθημερινά (μέχρι 1/9), 18:00 – 22:00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b