MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

Έθνικ γεύσεις στην Αθήνα: 10 εστιατόρια που μας ταξιδεύουν στον κόσμο

Ασιατικό, μεξικάνικο, περσικό, κινέζικο και πολλές άλλες έθνικ κουζίνες στην Αθήνα για νόστιμες βόλτες που σε ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.

Monopoli Team

Pink Flamingo Dim Sum

To Pink Flamingo είναι ένα από τα πρώτα μαγαζιά στην Αθήνα με ασιατικό street food σε ένα χώρο με ανοιχτή κουζίνα και τον σεφ Βασίλη Καλλίδη να μοιράζεται μαζί μας ιδιαίτερες γεύσεις από τα ταξίδια του στην Ταϊλάνδη και την Κίνα. Μπορείτε να δοκιμάσετε bao buns με κοτόπουλο και γαρίδα, με χοιρινό και τζίντζερ ή με αρακά, γλυκοπατάτα και φακές.
Pink Flamingo Dim Sum, Σκούφου 2-4, Αθήνα, 21 0331 6177, FB: Pink Flamingo, Instagram:  pinkflamingo_dimsum

Mr Pug’s Bao Buns & Churros

Το Mr Pug’s Canteen βρίσκεται σε έναν πεζόδρομο στην κεντρική αγορά του Χαλανδρίου και αποτελεί top προορισμό για εκείνους που λατρεύουν την ασιατική κουζίνα. Bao buns με γέμιση χοιρινό κοτόπουλο ή γαρίδα αλλά και λαχταριστά churros συνοδευόμενα από σοκολάτα είναι κάποια απ’ αυτά που μπορείτε να δοκιμάσετε, ειδικά αν εργάζεστε στην περιοχή και επιθυμείτε να κάνετε ένα ευχάριστο διάλειμμα.
Mr Pug’s Canteen, Κατσουλιέρη 6, Χαλάνδρι, 21 0682 4001, FB: Mr Pug’s Canteen, Instagram:  mrpugscanteen

Amigos

Είτε βρίσκεστε στην Γλυφάδα είτε στην Νέα Σμύρνη μπορείτε να επισκεφτείτε το Amigos, το οποίο αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για να γευθείτε ένα από τα καλύτερα και πιο διάσημα μεξικάνικα της πόλης. Θα βρείτε πιάτα μεξικανικής κουζίνας, όπως tacos & burritos, tex mex ορεκτικά, πολλών ειδών σαλάτες όπως amigos salad, tacos salad, lime salad, ceasar’s salad, αλλά και παιδικά γεύματα.
Amigos, Κύπρου 65, Γλυφάδα ,21 0898 3167 & Μεγ. Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη, 21 0933 2220, FB: Amigos All Day Mexican Restaurant Bar (Glyfádas, Attiki, Greece) , Instagram: amigos.gr

Dos Gardenias

Το Dos Gardenias βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και τα πολύχρωμα πλακάκια, ανεμιστήρες στα γαλαζωπά ταβάνια και η ιδιαίτερη κουβανέζικη διακόσμηση είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τον χώρο. Αν θέλετε να δροσιστείτε επιλέξτε να πάρετε μία μαργαρίτα ή ένα aperol spritz ή μία σανγκριά.  Μερικά από τα πιάτα που προσφέρονται είναι παέγια, η οποία σερβίρεται σε τηγανάκι, πιατέλα αλλαντικών και τυριών,  pintxos που είναι μικροσκοπικά tapas τα οποία σερβίρονται σε 4, 8 ή 16 κομμάτια, αλλά και μικρές χειροποίητες και πεντανόστιμες πίτσες με ζυμάρι που φτιάχνεται επιτόπου.
Dos Gardenias, Ήβης 21 &, Ναυάρχου Αποστόλη 17, Αθήνα, 21 0323 5349, FB: DOS Gardenias, Instagram:  dos_gardenias_bar

El Catrin

Η ανεβαστική μουσική, ο ζεστός χώρος και τα πεντανόστημα πιάτα κάνουν το El Catrin είναι από τα πιο αγαπημένα μεξικάνικα στέκια. Στο El Catrin μπορείτε να απολαύσετε τραγανά nachos, πεντανόστιμα tacos και fajitas με διαφορετικά είδη κρέατος, υπέροχες quesadillas, αλλά και vegetarian επιλογές.
El Catrin, Φοίβης 15, Γλυφάδα, 21 0894 5002, FB: El Catrin Cocina Latina, Instagram: elcatrinca

Taqueria Maya

Κρυμμένη στον μικρό πεζόδρομο της οδού Πετράκη, πίσω από την Ερμού στο Σύνταγμα, θα βρείτε μια γωνίτσα, όπου μπορείτε να απολαύσετε αυθεντικό latin street food. Ο λόγος για την πολύχρωμη «Taqueria Maya»! Μικρό και σε cosy περιβάλλον, με πρωτότυπο αλλά και ζεστό decoration. Oι κύριες επιλογές γευμάτων αποτελούνται από Tacos, Burrito Bowl και επιλογές από κρέας ή λαχανικά, ρύζι, φασόλια ή salsa.
Taqueria Maya, Πετράκη 10, Αθήνα, 21 1216 7081, FB: Taqueria MAYA 

East Pearl

Το East Pearl διαθέτει μία αυθεντική καντονέζικη κουζίνα πλαισιωμένη από ασιατικές προτάσεις, σε έναν μικρό αλλά υπέροχο χώρο με πλούσιο μενού από πιάτα που ξεχειλίζουν αυθεντικές γεύσεις. Μερικά από τα πιάτα που μπορείτε να απολαύσετε είναι τραγανή πάπια, που πρώτα κάνει “κρατς” και μετά λιώνει στο στόμα, όπως και εκπληκτικά dumplings με ποικιλία από γεμίσεις.
East Pearl, Απόλλωνος 2, Αθήνα, 21 0321 1218, FB: East pearl

Agavita Cantina Mexicana

Το Αgavita, το μεξικάνικο bar restaurant που βρίσκεται στη Νέα Φιλαδέλφεια, αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους Αθηναίους λάτρεις της μεξικάνικης κουζίνας. Ένα πολύχρωμος χώρος με παλιές ξύλινες καρέκλες και αντικείμενα εποχής αποτελούν το τέλειο φόντο για να απολαύσεις ένα ποτό ή κοκτέιλ, αλλά και να γευθείς πεντανόστιμα πιάτα. Στο πλούσιο μενού θα βρείτε κλασικές μεξικάνικες συνταγές όπως burritos και enchiladas αλλά και δημιουργικά πιάτα όπως κοτόπουλο μαγειρεμένο με σαγκριά, μανιτάρια και λιαστές ντομάτες.
Agavita Cantina Mexicana, Σμύρνης 45, Νέα Φιλαδέλφεια , 21 0251 0604, FB: Agavita Cantina Mexicana, Instagram: agavita_cantina_mexicana

Pars Restaurant

To Pars Persian Restaurant  συστήνεται ανεπιφύλακτα σε όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό και να μυηθούν με σωστό και αξιοπρεπέστατο τρόπο στην Περσική κουζίνα. Μπορείτε να απολαύσετε πιάτα όπως ζουμερό κεμπάμ συνοδευόμενο από ρύζι, σαλάτα κραφς με σέλερι,  μήλο, ραπανάκι, σως και καταπληκτικό λαχματζούν. Όλα αυτά φυσικά μπορείτε να τα γευτείτε σε έναν μεγάλο, όμορφο χώρο που σου δίνει την αίσθηση ότι τρως κάπου στο Ιράν!
Pars Restaurant, Παλαιολόγου 15, Χαλάνδρι, 21 0681 7277, FB: Περσικό Εστιατόριο PARS / Persian Restaurant Athens Instagram: persianrestaurantpars

Dos Hermanos

Το Dos Hermanos είναι ένα αυθεντικό μεξικάνικο εστιατόριο στην Κηφισιά και από το 1992 προσφέρει παραδοσιακά μεξικάνικα φαγητά. Μερικά από τα πιάτα που μπορείτε να απολαύσετε είναι το πικάντικο chili con carne, τα τραγανά tacos και τα ζουμερά enchiladas. Ωστόσο, μπορείτε να γευτείτε και πολλά ακόμα μεξικάνικα πιάτα σε έναν ιδιαίτερα εντυπωσιακό χώρο με την διακόσμηση και τα φυτά που κυριαρχούν, να σε παραπέμπουν σε έναν άλλο κόσμο!
Dos hermanos, Κυριαζή 24, Κηφισιά, 21 0808 7906, FB: Dos Hermanos | mexican cuisine, Instagram: doshermanos.gr

Περισσότερα από Έξοδος
VIMA_WEB3b