MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PET STORIES

Τέσσερις “Pet friendly” ξενώνες για ονειρεμένες αποδράσεις στη φύση με το κατοικίδιό σας

Ως μέλος της οικογένειάς σας, ο σκύλος σας αξίζει και αυτός τις διακοπές του. Τέσσερις ξενώνες που αγαπούν τα ζωάκια όσο και εσείς, σας προσκαλούν να κάνετε check in και να ζήσετε όλοι μαζί μια φυσιολατρική περιπέτεια.

author-image Μαριάννα Κουρκούνη

“Ονειρόπετρα” στο Καρπενήσι Ευρυτανίας

Εάν ψάχνετε έναν low profile προορισμό, που θα σας προσφέρει ηρεμία αλλά και κάθε λογής ευκαιρία για εξερεύνηση, καιρός να ορίσετε ως προορισμό στο GPS σας την Ευρυτανία. Εδώ θα δείτε φαράγγια και ποτάμια, θα αγναντέψετε απότομες ορεινές κορυφογραμμές και θα τραβήξετε χειρόφρενο σε χωριά σαν σμιλεμένα στην πέτρα, όπως το Κεφαλόβρυσο, το Μεγάλο Χωριό και οι Κορυσχάδες.

Ο απόλυτος ξενώνας-προορισμός για φιλόζωους, που θα γίνει η βάση σας για τις εξορμήσεις στα βόρεια του νομού, είναι ο Ξενώνας Ονειρόπετρα, μια φρέσκια πρόταση που συνδυάζει το προχωρημένο design με τα παραδοσιακά υλικά.

Χτισμένος μέσα στη φύση, μόλις 5 χλμ. από το κέντρο του Καρπενησίου, ο Ξενώνας Ονειρόπετρα αγαπά τα κατοικίδια και το αποδεικνύει δίνοντάς τους πρόσβαση σε όλους τους χώρους εκτός του πρωϊνού μπουφέ. Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να αποχωριστείτε για λίγο τον τετράποδο φίλο σας για να απολαύσετε τον πρωϊνό καφέ σας, πνίγοντας την… μοναξιά σας στις χειροποίητες πίτες, τις αφράτες ομελέτες, τις απολαυστικές κρέπες και τα λαχταριστά pancakes που ετοιμάζει επιτόπου ο σεφ!

Στα συν προσθέστε πως οι πόρτες του καφέ-μπαρ-εστιατορίου παραμένουν ανοιχτές για όλους όλη μέρα. Επομένως δεν θα χρειαστεί να ψάχνετε απεγνωσμένα εστιατόριο ή ταβέρνα που να σερβίρει παρέες με κατοικίδιο στα ζεστά. Σημειώστε πως βολτάροντας στα πέριξ, είναι πιθανό να γνωρίσετε και τους χνουδωτούς οικοδεσπότες του Ξενώνα Ονειρόπετρα, τον Πλούτο, τον Μάρκο και την νεότερη προσθήκη, τον Ρεξ.

Αποδράσεις κοντά στην Ονειρόπετρα!

Εκεί κοντά, επισκεφθείτε το Πάρκο Κεφαλόβρυσο με τα πλατάνια, τις κελαρυστές πηγές και τον “ανήσυχο” στα πολιτιστικά δρώμενα συναιτεριστικό καφενέ. Πάρτε τον χρόνο σας κάτω από τα υπεραιωνόβια δέντρα και παραγγείλτε από καφέδες και πικάντικη σοκολάτα έως τοπικούς μεζέδες και πιάτα της ώρας, φυσικά συνοδεία τσίπουρου. Οι πιο αθλητικοί, οδηγήστε ως το Κλαυσί στη νότια πλευρά του όρους Κόνισκος, για το εύκολο κυκλικό μονοπάτι Μ18.

Το μονοπάτι διασχίζει τον νερόμυλο του Ξεκάρφωτου, το τοξωτό γεφύρι Μαγκανιάρι, την πηγή Άμπλας, τον Άγιο Νικόλαο, τον Άγιο Λεωνίδη και σας οδηγεί πάλι πίσω στο Κλαυσί. Το περπάτημα θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες και είναι εξίσου απολαυστικό για δίποδους και τετράποδους πεζοπόρους. Κλείστε τη μέρα ιδανικά χαλαρώνοντας στη φινλανδικού τύπου σάουνα του Ξενώνα Ονειρόπετρα με θέα το ποτάμι και σάουντρακ τους ήχους του δάσους!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Tips

  • Ενημερώστε από πριν τον ξενώνα ότι ταξιδεύετε με κατοικίδιο. Δώστε τους χρόνο να προετοιμαστούν και να σας δώσουν το κατάλληλο δωμάτιο.
  • Για να αποφύγετε ατυχήματα ή προβλήματα με άλλους ταξιδιώτες, θα πρέπει να έχετε τον σκύλο σας δεμένο με λουρί, όπως ορίζει ο νόμος. Επιπλέον, θα πρέπει να αφήνετε τον χώρο καθαρό από ακαθαρσίες από οποιαδήποτε βόλτα.
  • Εάν το σκυλάκι σας ενοχλείται από τις μεγάλες διαδρομές με αυτοκίνητο, αποφύγετε να του δώσετε τροφή και νερό για λίγες ώρες πριν ξεκινήσετε.
  • Βεβαιωθείτε πως έχετε πάντα μαζί σας το βιβλιάριο υγείας, που πιστοποιεί ότι το ζωάκι σας είναι υγιές και έχει κάνει όλα τα εμβόλιά του.
  • Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για το πώς θα φτιάξετε ένα μίνι φαρμακείο-κουτί πρώτων βοηθειών. Μπορεί να σας φανεί χρήσιμο στην εξοχή, ποτέ δεν ξέρετε…
Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b