MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Tα παραμύθια ξαναζωντανεύουν σ’ αυτά τα μαγικά cafe-sweet shops της Αθήνας

Αν μεγαλώσατε με τον Harry Potter, την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, τη Χιονάτη με τους Επτά Νάνους και τον Πίτερ Παν, τότε πρέπει σίγουρα να κάνετε μια στάση στα παρακάτω γλυκοπωλεία της Αθήνας.

Φωτογραφία από Hans & Gretel
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Μπορεί το Halloween να έχει περάσει εδώ και καιρό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χωράει λίγη ακόμη μαγεία στην καθημερινότητα μας. Μερικά παραμυθένια καφέ, λοιπόν, έχουν βαλθεί να κάνουν λίγο πιο μαγικές τις γωνιές της Αθήνας και να ξαναζωντανέψουν τα παραμύθια των παιδικών μας χρόνων, όλες τις εποχές του χρόνου.

Στους δύσκολους αυτούς καιρούς, τα “διαμαντάκια” αυτά είναι εδώ για να μας κάνουν να νιώσουμε και πάλι παιδιά. Γι’ αυτό εξάλλου ονομάζονται και “παραμυθοπωλεία” , καθώς μας ταξιδεύουν σε έναν άλλο, πιο μαγευτικό, εντελώς παραμυθένιο κόσμο.

Μεγαλώσατε κι εσείς με τον Harry Potter, την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, τη Χιονάτη, τον Πίτερ Παν; Αν ναι, τότε πρέπει σίγουρα να κάνετε μια στάση στα παρακάτω γλυκοπωλεία της Αθήνας.

Cap Cap

Mud Pie με παγωτο και φόντο το Cap Cap, ένα από τα πιο παραμυθένια καφέ

Το Cap Cap είναι το πρώτο και ίσως το πιο διάσημο “παραμυθοπωλείο” της Αθήνας. Αποτελεί το σπίτι του Ποντικού με τον Γαλάζιο Φιόγκο, ο οποίος μαζί με τα πολύτιμα Ξωτικά του αλλάζει ανά καιρούς τόσο το μενού όσο και την διακόσμηση. Μερικές “κλασικές” επιλογές του μενού είναι η Βουτυρόμπυρα, όπως αυτή που έπινε ο Harry Potter με τους φίλους του στις εξόδους τους από το Hogwarts, αλλά και το Mud Pie, το πιο απολαυστικό υγρό cake σοκολάτας.

Κύρια θεματική του Cap Cap είναι ο μαγικός κόσμος του αγαπημένου μας μάγου, του Harry Potter. Παρ’ όλ’ αυτά, ανάλογα με την εποχή και τη “διάθεση” του Γαλάζιου Ποντικού, η διακόσμηση αλλάζει. The Addams Family, Ghostbusters, Game of Thrones, Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων ήταν λίγες μόνο από τις φετινές θεματικές. Οπότε καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τη σελίδα τους στο Facebook, για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα του Ποντικού!
Πανόρμου 26, Αιγάλεω
Ιασωνίδου 10, Ελληνικό

Fairytale

Τα διάσημα “φίλτρα” του Fairytale

Το Fairytale είναι άλλο ένα αγαπημένο μας παραμυθοπωλείο, αυτή τη φορά πιο βόρεια, στην Νέα Φιλαδέλφεια.  Είναι χωρισμένο σε τρεις χώρους, οι οποίοι είναι όλοι διαφορετικά διακοσμημένοι και επιπλωμένοι με πανέμορφες αντίκες. Ο οικοδεσπότης εδώ είναι ο Άσπρος Λαγός, ενώ θα συναντήσεις και η Χιονάτη με τους Επτά Νάνους και την κακιά μάγισσα, την Σταχτοπούτα, την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων και πολλούς ακόμα αγαπημένους σου χαρακτήρες. Εμπνευσμένο από τη Disneyland, με το που μπείτε μέσα νιώθετε ότι έχετε βρεθεί σε παραμύθι, εξού και το όνομα Fairytale. Ο κατάλογος είναι πραγματικά ατελείωτος και οι επιλογές για γλυκό και αλμυρό πάρα πολλές. Εμείς από τα.. “μαγικά τους φίλτρα” έχουμε ξεχωρίσει τη ζεστή κανελάδα και τα FairyShakes τους, ενώ από τα γλυκά το δροσερό soft cookie sandwich και τα πεντανόστιμα κέικ τους.
Τρυπιά 48, Νέα Φιλαδέλφεια

Neverland Sweet Bar

Ένα από τα γιγάντια Freakshakes του Neverland Sweet Bar!

Ένα θεματικό sweet bar στα νότια προάστια, που υπόσχεται να σε ταξιδέψει στη “χώρα του Ποτέ” με τα υπέροχα γλυκά του και την καταπληκτική του διακόσμηση. Ως “Neverland” κύρια θεματική του είναι ο μαγικός κόσμος του Πίτερ Παν και του “αγαπημένου” μας κακού Κάπτεν  Χουκ. Έτσι, το πιο πιθανό είναι να συναντήσετε πειρατική διακόσμηση σε αυτό το όμορφο γλυκοπωλείο του Υμηττού, αν και ανάλογα την εποχή (Halloween, Χριστούγεννα, Απόκριες) η διακόσμηση διαμορφώνεται αναλόγως. Από τα must του Neverland είναι τα γιγαντιαία του Freakshakes, δηλαδή milkshake αλλά για πραγματικούς λάτρεις τις σοκολάτας. Αν βρείτε την ευκαιρία πρέπει να φωτογραφηθείτε στον διάσημο “θρόνο” του μαγαζιού -αν δεν τον κοσμεί ο Άγιος Βασίλης τέτοια εποχή.
Ηλιουπόλεως 186, Υμηττός

Alice Cakewitch

Black Forest βγαλμένο από παραμύθι στο Alice Cakewitch

Όπως φανερώνει το όνομα του, πρωταγωνίστρια εδώ είναι η αγαπημένη ηρωίδα μικρών και μεγάλων, η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων! Έχουν ειδίκευση στα λαχταριστά cake και cupcakes (εξού και το όνομα Cakewitch), αλλά δεν περιορίζονται μόνο σε αυτά τα γλυκά. Στο Alice Cakewitch θα βρείτε pancakes, βάφλες, brunch, αλλά και τα πιο “κλασικά” γλυκά. Έτσι, η “μαγισσούλα” των κέικ έγινε η αιτία να επισκεφτούν όλοι οι γλυκατζήδες τα Κάτω Πετράλωνα. Ένας μικρός αλλά πολύ όμορφος χώρος που αξίζει να επισκεφτείτε, όχι μόνο για την διακόσμηση αλλά και για τα πολύ νόστιμα και διαφορετικά γλυκά του. Πέρα από τα ονειρικά cupcake και muffins με μερέντα, θα ενθουσιαστείτε σίγουρα και με τα γλυκά “του τσουκαλιού” που μοιάζουν με πραγματικά μαγικά φίλτρα!
Ηούς 42, Κάτω Πετράλωνα

Hans & Gretel

Bubble Waffle στο Hans & Gretel

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς θα ήταν στην πραγματικότητα το σπίτι από ζαχαρωτά που συνάντησαν ο Χάνσελ και η Γκρέτελ στο διάσημο παραμύθι των αδερφών Γκριμ; Αυτή την ίδια ιδέα είχαν και οι δημιουργοί του Hans & Gretel, ενός πανέμορφου γλυκοπωλείου που ομορφαίνει τον πολυσύχναστο δρόμο της Πλάκας και φυσικά ξεχωρίζει. Ένας χώρος γεμάτος με γλυκά και ζαχαρωτά, μας κάνει να καταλαβαίνουμε γιατί ο Χάνσελ και η Γκρετελ μπήκαν στον πειρασμό και βρέθηκαν στο σπιτάκι της κακιάς μάγισσας. Σε αυτή την ιστορία, όμως, η μάγισσα είναι καλή και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να ανακαλύψει τα μοναδικά γλυκά που προσφέρονται στο Hans & Gretel. Από τη διάσημη “καμινάδα” (παραδοσιακό σλοβάκικο γλυκό) μέχρι και το bubble waffle, όλα τα γλυκά του είναι ιδιαίτερα και αξίζουν σίγουρα μια δοκιμή. Ο χώρος είναι μικρός με ελάχιστα τραπεζάκια στο εσωτερικό του, γι’ αυτό και ενδείκνυται κυρίως για take away. Τι καλύτερο όμως από μια όμορφη βόλτα στα στενά της Πλάκας παρέα με το γλυκό σας;
Αδριανού 48, Μοναστηράκι
Golden Hall, Μαρούσι
The Mall Athens, Μαρούσι
Δραγάτση 10, Πειραιάς

Περισσότερα από Έξοδος
VIMA_WEB3b