MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Pet Stories

5 ξεχωριστά pet friendly ραντεβού για το Σαββατοκύριακο

Πέντε ιδιαίτερα ραντεβού για φιλόζωους γεμίζουν την ατζέντα μας με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και μας κάνουν να βγούμε από το σπίτι.

author-image Μαριάννα Κουρκούνη

Αυτήν την εβδομάδα θα φάμε, θα τραγουδίσουμε, θα τρέξουμε και θα γνωρίσουμε γαϊδουράκια και εξωτικά πουλιά.

Eyes Behind Bars: Έκθεση Φωτογραφίας του Νίκου Ζήκου

Πορτρέτα των σκύλων που φροντίζει στο καταφύγιό της η οργάνωση Save a Greek Stray σε μαύρο φόντο θα κοσμήσουν για μία ημέρα τον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο ΚΠΙΣΝ. Στην δεύτερη ατομική του έκθεση με τίτλο Eyes Behind Bars, ο φωτογράφος Νίκος Ζήκος δημιουργεί ένα ιδιαίτερο εικαστικό δρώμενο που στόχο έχει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό γύρω από το θέμα των αδέσποτων.

«Η έλλειψη παιδείας, υπευθυνότητας και σεβασμού προς τα ζώα, είναι οι λόγοι ύπαρξης των αδέσποτων και η αξιολόγηση του εν λόγω προβλήματος ως κοινωνικό. Τα αδέσποτα ζώα αυξάνονται και τα κλουβιά των καταφυγίων γεμίζουν. Μέσα σε αυτά τα κλουβιά υπάρχουν μάτια, που θα πουν τις δικές τους ιστορίες», αναφέρει ο φωτογράφος και εμείς προσυπογράφουμε.
Που: Πύργος Βιβλίων, κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Πότε: Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, 9 π.μ.-6 μ.μ.

Η Κυριακή της Φασολάδας στη Γαϊδουροχώρα

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η Γαϊδουροχώρα το γιορτάζει ανάβοντας τα καζάνια και σερβίροντας φασολάδα και ζεστό κρασί. Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, όσοι βρεθείτε στο κτήμα του ελληνικού κέντρου για τα γαϊδουράκια, θα ζήσετε μια αλλιώτικη γιορτή που θα ξεκινήσει από το πρωΐ με χριστουγεννιάτικες γαϊδουρο-χειροτεχνίες και παιχνίδια περιπέτειας και θα συνεχιστεί με μπουφέ με μοσχομυριστή φασολάδα και ζεστό κρασί με μυρωδικά. Τα 15 γαϊδουράκια της Γαϊδουροχώρας θα είναι και αυτά εκεί, για να κάνουν γνωριμίες και να δεχτούν τα χάδια σας. Με την είσοδό σας (κοστίζει €3 για όλους) θα βοηθήσετε το έργο της Γαϊδουροχώρας και θα στηρίξετε τα εκπαιδευτικά και τα θεραπευτικά προγράμματα, στα οποία συμμετέχουν τα συμπαθέστατα γαϊδουράκια.
Που: Γαϊδουροχώρα – Donkey’s Land, Κορωπί
Πότε: Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, 11 π.μ.-6 μ.μ.

Αγώνας CaniCross στο Σοφικό Κορινθίας

Ένα αθλητικό ραντεβού που θα φέρει πιο κοντά τα δραστήρια σκυλάκια με τους ιδιοκτήτες τους, σας δίνει αφορμή για μια κυριακάτικη εξόρμηση εκτός πόλης. Ο αγώνας CaniCross φιλοξενείται στο πάντα δραστήριο the Ranch, στο Σοφικό Κορινθίας, προ(σ)καλώντας σκυλογονείς και τετράποδα να συνεργαστούν και να συντονιστούν για να φτάσουν στον τερματισμό. Ακόμα και αν δεν είστε σε φάση τρεξίματος, μπορείτε να πάρετε τον σκύλο σας και να πεταχτείτε ως το The Ranch, για να παρακολουθήσετε μια απολαυστική κούρσα με σκυλάκια κάθε μεγέθους και ηλικίας να τρέχουν για τη χαρά του αθλήματος. Άλλωστε, ποιος σκύλος δεν αγαπά να τρέχει μαζί με τον κηδεμόνα του;
Που: The Ranch – Σοφικό Κορινθίας
Πότε: Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, 10 π.μ.-4 μ.μ.

23o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πτηνών Συντροφιάς

Παπαγαλάκια, love birds, καναρίνια gloster και άλλα εξωτικά πουλιά θα… προσγειωθούν το τριήμερο 6-8 Δεκεμβρίου στο Περιστέρι (τυχαίο;), για το 23ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πτηνών Συντροφιάς. Το event, που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εξωτικών & Παραδείσιων Πτηνών, θα έχει μόλις ολοκληρώσει το «κλειστό» διαγωνιστικό του κομμάτι και θα είναι ανοιχτό για το κοινό με ελεύθερη είσοδο. Επομένως, αν σκέφτεστε να πάρετε κάποιο πτηνό συντροφιάς ή απλώς θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες, στον χώρο θα βρείτε εξειδικευμένους εκτροφείς που θα σας λύσουν κάθε απορία.
Που: Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (Δωδεκανήσου & Αγίου Βασιλείου 106 – Σταθμός Μετρό Ανθούπολη)
Πότε: Παρασκευή 6 (5-9 μ.μ.), Σάββατο 7 (9 π.μ.-8 μ.μ.) & Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 (9 π.μ.-1 μ.μ.)

Βραδιά Καραόκε της Let’s Be S.M.A.R.T.

Σας αρέσει να τραγουδάτε (ή να ακούτε) καραόκε; Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου η ελληνοαμερικάνικη οργάνωση Let’s Be S.M.A.R.T. (με καταχωρημένη ελληνική επωνυμία «Επιτυχής Διαχείριση των Δικαιωμάτων των Ζώων Σήμερα») στήνει μια βραδιά καραόκε για φιλόζωους, στο Ghost House του Ψυρρή. Μέρος των εισόδων του event (€10 με μπίρα) και του μπαζάρ της Let’s Be S.M.A.R.T. θα διατεθούν για τη συνέχιση της δράσης της οργάνωσης.
Που: Ghost House, Λεπενιώτου 17, Ψυρρή
Πότε: Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, 7 μ.μ.-12 π.μ.

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b