MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Τιμές και πληροφορίες για τα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας

Χαρτογραφούμε τα κορυφαία χιονοδρομικά κέντρα της χώρας και σας επισημαίνουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αποφασίσετε να επισκεφθείτε κάποιο από αυτά.

Monopoli Team

Παρνασσός (Νομός Βοιωτίας)

Ο Παρνασσός είναι από τα ομορφότερα βουνά της Ελλάδας, κατάφυτο από Κεφαλλονίτικα έλατα με πυκνή βλάστηση και σπάνια φυσική ομορφιά που γοητεύει τον επισκέπτη όλο το χρόνο. Στο βουνό αυτό λειτουργεί από Δεκέμβριο έως Απρίλιο, σε υψόμετρο 1.640-2.260 μέτρα, στις τοποθεσίες Κελλάρια και Φτερόλακα, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, το μεγαλύτερο και τεχνολογικά αρτιότερα οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας μας.

Πρόσβαση: 180 χιλιόμετρα από την Αθήνα, περίπου δύο ώρες με αυτοκίνητο.
Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 09:00-15:00 & ΣΚ/Αργίες 08:00-16:00
Παροχές: 23 πίστες και 17 αναβατήρες εκτείνονται στα Κελάρια και τη Φτερόλακα, μαθήματα Χιονοδρομίας, ενοικιάσεις εξοπλισμού, Bar & Restaurants, ιατρικές υπηρεσίες, κατάστημα συντήρησης για σκι και snowboard, με τα πλέον εξελιγμένα τεχνολογικά μηχανήματα.

Τιμές: Τα εισιτήρια για τους ενήλικες είναι 10€ έως 15€ (χαμηλή περίοδος). Η έκπτωση της μισής μέρας (άφιξη μετά τις 12) για τους ενήλικες είναι 10€, ενώ για τα παιδιά η τιμή είναι στα 5€. Αν μέσα στα σχέδια σας είναι να μάθετε και σκι, η βοήθεια επαγγελματιών δασκάλων θα σας λύσει τα χέρια.
*Ισχύουν ειδικές τιμές για ειδικές κατηγορίες επισκεπτών και χιονοδρόμων. Δείτε περισσότερα: www.parnassos-ski.gr

Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων (Χελμός – Νομός Αχαΐας)

Το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων βρίσκεται στην βόρεια πλευρά του Χελμού στην θέση ξερόκαμπος μόλις 15 χλμ από τα Καλάβρυτα. Ξεκίνησε την λειτουργία του το 1988 και βοήθησε τα μέγιστα για την ανάπτυξη της περιοχής. Οι επισκέπτες στα Καλάβρυτα ξεπερνούν κάθε χρόνο τους 150.000 και στην πλειονότητά τους είναι νεαρής ηλικίας και όλων των επιπέδων σκιέρ. Είναι το πιο κοντινό χιονοδρομικό στην Αθήνα και υποδέχεται σκιέρ και σνοουμπόρντερς από όλη την Ελλάδα. Τα τοπία του Χελμού μαγευτικά και η θεά στο Ιόνιο, στον Πατραϊκό και στον Κορινθιακό κόλπο μοναδική.

Υψόμετρο: 1.730μ. – 2.340μ.
Πρόσβαση: 203 χλμ. από την Αθήνα, περίπου δυόμισι ώρες με το αυτοκίνητο.
Ώρες Λειτουργίας: 09.00 – 16.00.
Παροχές: 14 πίστες, 8 αναβατήρες, Snowpark, Παιδότοπος, μαθήματα Χιονοδρομίας, ενοικιάσεις εξοπλισμού σκι, καφετερία, εστιατόριο, κατάστημα πώλησης ειδών σκι, ιατρείο, άνετους χώρους για παρκάρισμα, δύο σαλέ.

Τα εισιτήρια για τους ενήλικες είναι από 15€ έως 25€ (χαμηλή – υψηλή περίοδος αντίστοιχα), για τα άτομα ηλικίας από 5 έως 18 ετών και φοιτητές από 12€ έως 20€, για τα παιδιά έως 5 χρονών, τα ΑΜΕΑ και τα άτομα πάνω από 70 χρονών είναι δωρεάν. Για ενοικίαση εξοπλισμού σκι από 15€ έως 20€, για set snowboard 15€ με 20€ και τέλος για έλκηθρο 8€ με 10€. Website: www.kalavrita-ski.gr

Καϊμακτσαλάν (Νομός Πέλλας)

Το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν είναι ίσως η δημοφιλέστερη επιλογή για τους Θεσσαλονικείς και για τους Βορειοελλαδίτες γενικότερα. Πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο βουνό της Eλλάδας που υψώνεται κατά μήκος της Ελληνο-Γιουγκοσλαβικής μεθορίου, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού του τμήματος ανήκει στο Nομό Πέλλας. Πόλος έλξης για φυσιολάτρες και ορειβάτες, κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτονται τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Xιονοδρομικού Kέντρου του Bόρρα. Απέχει 45 χιλιόμετρα από την πανέμορφη πόλη της Έδεσσας και αναπτύσσεται στην νοτιοανατολική πλευρά του όρους σε υψόμετρο από 2.050μ. έως 2.480μ.

Πρόσβαση: 660χλμ. από την Αθήνα, 139 χλμ. από την Θεσσαλονίκη.
Ώρες Λειτουργίας: 09.00 – 16.00.
Παροχές: 13 πίστες κυμαινόμενης δυσκολίας, 4 αναβατήρες, playland, ski bus, ιατρική κάλυψη, Snowmobile σκούτερ, μαθήματα Χιονοδρομίας, εστιατόρια, καφέ, ενοικίαση/πώληση εξοπλισμού σκι, σχολές ski, πωλητήριο αναμνηστικών ειδών.

Τιμές: Το εισιτήριο για τους ενήλικες είναι από 5€ έως 10€ και από 6€ έως 15€ (χαμηλή – υψηλή περίοδος αντίστοιχα), για τους μαθητές από 6 έως 17 χρονών, τους φοιτητές και τα άτομα άνω των 65 χρονών η είσοδος είναι από 5€ έως 10€, για παιδιά έως 5 ετών και ΑΜΕΑ είναι 1€. Website: www.kaimaktsalan.gr

Βασιλίτσα (Νομός Γρεβενών)

Μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών, σε  απόσταση 42 χλμ. από την πρωτεύουσα του νομού, στην καρδιά της αθάνατης Πίνδου, βρίσκεται το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας. Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του όρους Βασιλίτσα που εκτείνεται σε υψόμετρο 2249μ. αλλά και στο διπλανό όρος της Γομάρας. Ξεκίνησε με τον πρώτο αναβατήρα το 1975 και από τότε υπόσχεται στιγμές ελευθερίας και ομορφιάς σε κάθε χιονοδρόμο ή επισκέπτη.

Πρόσβαση: 459χλμ. από την Αθήνα, 213 χλμ. από την Θεσσαλονίκη
Ώρες Λειτουργίας:  09:00-14:00
Παροχές: Διαθέτει 7 αναβατήρες (2 εναέριους, 5 συρόμενους, 1 παιδικό ) και 18 πίστες μαύρου, κόκκινου,μπλέ και πράσινου χρώματος.
Τιμές: Οι τιμές για την υψηλή περίοδο για τους ενήλικες είναι 13€, για τους φοιτητές/μαθητές 10€ και από 9€ για τα παιδιά. Website: www.vasilitsa.com

Βελούχι (Νομός Ευρυτανίας)

Το χιονοδρομικό κέντρο του Καρπενησίου βρίσκεται στο όρος Βελούχι με υψόμετρο 1.840μ., είναι ένα από τα παλαιότερα της Ελλάδας και απέχει μόλις 10χλμ. από την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του σας υποδέχονται προσφέροντάς όλες τις ανέσεις για να απολαύσετε το αγαπημένο σας σπορ ή τη συγκλονιστική θέα του κατάλευκου χιονισμένου τοπίου!

Πρόσβαση: 248χλμ. από την Αθήνα
Ώρες Λειτουργίας: 09.00-16.00
Παροχές: 18 πίστες, 5 αναβατήρες, σαλέ, Ice Bar – Snow Bar

Τιμές:Για του ενήλικες το εισιτήριο είναι από 12€ έως 20€ (χαμηλή – υψηλή περίοδος αντίστοιχα), για τους φοιτητές από 10€ έως 15€. Οι Μαθητές 6 έως 17 ετών πληρώνουν 10€ με 15€, για τα ΑΜΕΑ και τα παιδιά έως 5 ετών είναι δωρεάν και βόλτα με αναβατήρα aller retour είναι στα 5€. Website: www.velouxi.gr

Ελατοχώρι (Νομός Πιερίας)

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου το συναντάμε στη βορειοανατολική πλευρά των Πιερίων Ορέων, στη θέση “Παπά Χωράφι”, και σε υψόμετρο 1450μ. Βρίσκεται σε μια προνομιακή τοποθεσία με καταπληκτική θέα προς τον Όλυμπο και τον Αλιάκμονα.

Πρόσβαση: 474 χλμ. από την Αθήνα, 105χλμ. από την Θεσσαλονίκη
Ώρες Λειτουργίας: 09.00 – 16.00
Παροχές: 10 πίστες, 5 αναβατήρες, διώροφο σαλέ, καταστήματα πώλησης και ενοικίασης εξοπλισμού και ειδών χιονοδρομίας και σχολή σκι.
Τιμές: Το ημερήσιο εισιτήριο για ενήλικες είναι από 8€ έως 11€ (χαμηλή – υψηλή περίοδος), για Αθλητές, Φοιτητές, Στρατιωτικούς, Πολύτεκνους και Μαθητές έως 18 ετών είναι από 6€ έως 8€, για οικογένεια 3 ατόμων είναι από 20€ έως 25€ και για οικογένεια 4 ατόμων είναι 25€ με 30€. Ο αναβατήρας Baby lift στοιχίζει από 3€ έως 5€. Website: www.elatohori-ski.gr


Μαίναλο (Νομός Αρκαδίας)

Tο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου βρίσκεται στο Νομό Αρκαδίας στο οροπέδιο της Οστρακίνας σε υψόμετρο 1600 μέτρα, κάτω από την υψηλότερη κορυφή του Μαινάλου (Προφήτης Ηλίας 1981 μ.). Mπορεί να μην είναι το χιονοδρομικό κέντρο που απευθύνεται στους μανιώδεις σκιέρ που θέλουν τις μεγάλες πίστες με τις απέραντες εκτάσεις, έχει όμως μερικές δύσκολες πίστες και πεδίο με απάτητο χιόνι μέσα στα έλατα. Παράλληλα, είναι ιδανικό για εκμάθηση σκι, αλλά και για παιχνίδια στο χιόνι.

Πρόσβαση: 162χλμ. από την Αθήνα, περίπου 2 ώρες με το αυτοκίνητο
Ώρες Λειτουργίας: 09.00 – 16.00
Παροχές: 7 πίστες, 3 αναβατήρες, σαλέ, ειδικό πάρκο για snowmobiles, πίστα διαμορφωμένη για snowtubes

Τιμές: Το ολοήμερο εισιτήριο για τους ενήλικες κοστίζει από 10€ έως 14€,  για τα παιδιά και τους φοιτητές από 8€ έως 11€ και για τον αναβατήρα Baby lift 5€. Για την ενοικίαση εξοπλισμού σκι το κόστος είναι 15€ για τους ενήλικες και 12€ για παιδιά και φοιτητές, ενώ αν θέλει κάποιος να κάνει την βόλτα του με έλκηθρο θα πληρώσει 10€ για το μικρό και 15€ για ένα μεγαλύτερο.
Website: www.mainaloski.gr

TIP! Να έχετε πάντα μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς τις πρωινές ώρες υπάρχει πάγος στον δρόμο. Ιδιαίτερα τις ημέρες που υπάρχει πρόβλεψη για χιονόπτωση να είσαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχετε έτοιμες τις αλυσίδες για χρήση.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b