MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend: 10 ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο, 17 – 19/1, για όλη την οικογένεια.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

“Οδύσσεια…στον πηγαιμό για την Ιθάκη” στο Θέατρο Ολύμπια

Ο εμβληματικός μύθος της Οδύσσειας, που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές παιδιών από τότε που πρωτακούστηκε από το στόμα του θεϊκού λυράρη, σε σκηνοθεσία και χορογραφία Σοφίας Σπυράτου και διασκευή κειμένου από τον Στρατή Πασχάλη. Η παράσταση σκοπό έχει να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στα θαλασσινά μονοπάτια αυτού του παραμυθιού. Με έμμετρους μα και ελεύθερους στίχους που θυμίζουν το αρχαίο κείμενο, αλλά και την παράδοση των σπουδαίων μεταφράσεων του Ομήρου, παλιών και σύγχρονων, σε μια γλώσσα κατανοητή για τα παιδιά.
Στον ρόλο του Ομήρου ο Στέλιος Μάινας και στου Οδυσσέα ο Γιώργος Χριστοδούλου.
Σάββατο 18/1, 14:30, Κυριακή 19/1, 11:30, 14:30
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα
9€ έως 15€

“Όλιβερ Τουίστ” του Καρόλου Ντίκενς στο Θέατρο Λαμπέτη

Δεκαπέντε ηθοποιοί, μια μεγάλη ομάδα έμπειρων συντελεστών, σκηνικά από το Μιχάλη Σδούγκο, μαγευτικές μουσικές και κοστούμια εποχής ντύνονται με 3D animation και συνθέτουν μια παράσταση με ένα σημαντικό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, μέσα από την ιστορία του ορφανού παιδιού του ‘Ολιβερ Τουίστ, που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
Κυριακή 19/1, 11:30
Θέατρο Λαμπέτη, Λ.Αλεξάνδρας 106, Αμπελόκηποι
6€ – 12€

Ο Καραγκιόζης και το δέντρο της μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Ηλίας Καρελλάς στήνει το λευκό πανί του στην αυλή του σπιτιού του Καραγκιόζη και, μαζί με όλους τους αγαπημένους ήρωες του θεάτρου σκιών, μας προσκαλεί να απολαύσουμε την παράσταση «Ο Καραγκιόζης και το δέντρο της μουσικής». Ένα πολυθέαμα με γιγαντοφιγούρες και ζωντανή παραδοσιακή μουσική.
Σάββατο 18/1, 17:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη
10€

“Να βγω λιγάκι στον αέρα” του Ηλία Κουνέλα στο Θέατρο Τέχνης

Κάθε Σάββατο, στις 12 η ώρα το μεσημέρι, η δημοσιογράφος της ραδιοφωνικής εκπομπής “Να βγω λιγάκι στον Αέρα” έχει προσκεκλημένους δύο εφήβους, ένα κορίτσι κι ένα αγόρι, για να συζητήσει μαζί τους. Αυτή την εβδομάδα η εκπομπή έχει θέμα το καίριο ζήτημα του επαγγελματικού προσανατολισμού: Πώς βλέπουν οι έφηβοι τα πράγματα γύρω τους; Είναι αισιόδοξοι για το μέλλον; Συζητάνε για το τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν κι αν κάνουν όνειρα που θα αλλάξουνε τον κόσμο.
Η παράσταση απευθύνεται σε εφήβους, σε νέους αλλά και στους γονείς τους.
Σάββατο 18/1, 17:00
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Υπόγειο, Πεσματζόγλου 5, Αθήνα
5€, 10€ (φοιτητικό), 8€

Stand Up Chemistry για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και ΔΕΠΥ

Με θέμα τη χημεία και οδηγό το stand up, ο χημικός – ηθοποιός Δρ. Γιάννης Γουλές φέρνει τη διαδραστική παράσταση για τις φυσικές επιστήμες Stand Up Chemistry στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο για μαθητές – 6 ετών και άνω – και τους γονείς τους. Μια παράσταση, ειδικά σχεδιασμένη και για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες όπως η ΔΕΠΥ.
Κυριακή 19/1, 11:00
Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθήνας, Ακαδημίας 42, Αθήνα
5€ – 7€ * Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την είσοδο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Βραδινή Ξενάγηση στο Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Βασικό μέλημα του Κέντρου Επισκεπτών είναι η διάχυση αστρονομικών γνώσεων, ειδικά στους νέους, και η πληροφόρησή τους για τα νέα επιτεύγματα και ανακαλύψεις της Αστρονομίας. Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται με την οργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων και με νυχτερινές παρατηρήσεις με το 62 εκ. διοπτρικό τηλεσκόπιο Newall στην Πεντέλη και με το 1.2μ κατοπτρικό τηλεσκόπιο του Αστρονομικού Σταθμού Κρυονερίου. Επιπλέον, το Κέντρο παράγει βίντεο ταινίες με αστρονομικό περιεχόμενο, οι οποίες και παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων.
Σάββατο 18/1, 19:00
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Βασ. Παύλου και Ι. Μεταξά, Πεντέλη
5€, μαθητές 2.5€

“Αγκαλιές στο Μελίσσι…” στο Κτήμα Αρίστη

Τι κάνουν άραγε οι μέλισσες το χειμώνα; Πέφτουν σε χειμερία νάρκη σαν τις αρκούδες; Όλες οι απορίες των παιδιών θα λυθούν παρέα με την ομάδα του The Bee Camp μέσα από ένα βιωματικό πρόγραμμα…με πολλές αγκαλιές. Τα παιδιά θα επεξεργαστούν τους ρόλους των μελισσών μέσα στην κυψέλη και τον κύκλο ζωής των μελισσών μέσα σε ένα έτος. Μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια θα αναδειχθεί ο σημαντικός ρόλος της μέλισσας στον πλανήτη μας. Για παιδιά ηλικίας 4 – 7 ετών.
Κυριακή 19/1, 12:00 – 13:30
Κτήμα Αρίστη, Πλουτάρχου & Κέας, Χαλάνδρι
Κόστος ανά παιδί: 17€. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής εδώ.

Χωράει η ορχήστρα σε ένα Tablet; στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη”

Παιδιά από 6 ετών θα παίξουν μουσική, θα συνθέσουν, θα ηχογραφήσουν, θα ενορχηστρώσουν και θα παρουσιάσουν στο “κοινό” τις μουσικές τους ιδέες. Και αρκεί ένα iPad. Έτσι δίνεται στα παιδιά η ευκαιρία να δουν την τεχνολογία όχι μόνο από την ψυχαγωγική της πλευρά, αλλά και την εκπαιδευτική. Έχοντας στα χέρια τους ένα περιβάλλον studio και ποικιλία ψηφιακών μουσικών οργάνων, μεταμορφώνονται σε μικρούς παραγωγούς και δημιουργούς, οι οποίοι θα αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη, για να χαράξουν το προσωπικό τους μουσικό μονοπάτι.
Κυριακή 19/1, 11:30
Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη”, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
13€, 15€

“Οι Μύθοι του Αισώπου” στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Το μουσείο περιμένει τους μικρούς του φίλους για να ανακαλύψουν όλοι μαζί τα μυστικά τους, να παίξουν, να διασκεδάσουν, να ζωγραφίσουν και να φτιάξουν τη δική τους κατασκευή! Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηλικίες παιδιών από 2 έως 4 και 4 έως 6 ετών.
Κυριακή 19/1, 11:00, 12:30
Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Λεβίδου 13, Κηφισιά 
 6€ για τους ενήλικες, 6€ για τα παιδιά * ∆εν γίνονται κρατήσεις θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μην τρώγεσαι με τα ρούχα σου! Ντύσε την ιστορία στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη καλεί παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών να γνωρίσουν το βασικό κομμάτι του θεάτρου, την ενδυματολογία, να ταξιδέψουν στον χρόνο, να γνωρίσουν γνωστούς ήρωες του παγκοσμίου ρεπερτορίου και ντύνοντας τους να ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια τους. Με την ομάδα Άνασσα.
Κυριακή 19, 16:00 – 17:30
Ίδρυμα Β. & Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b