MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΙΔΙ

Πώς να βοηθήσετε τα παιδιά σας να κρατήσουν επαφή με τα μαθήματά τους

Για τους γονείς με παιδιά που πηγαίνουν σχολείο τα προβλήματα ξεκίνησαν πολύ πριν επιβληθεί η γενική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Monopoli Team

Συγκεκριμένα από το πρώτο μέτρο που αφορούσε το κλείσιμο των σχολείων. Στο μεταξύ, η αρχική αγωνία μας «πού θα αφήσουμε τα παιδιά;» εξελίχθηκε σε μια σειρά από άλλες, όπως «πώς θα διατηρήσουν μια επαφή με τα μαθήματά τους;», «πώς δεν θα χάσουν την υπόλοιπη ύλη της σχολικής χρονιάς;» και «πώς θα περάσουν εποικοδομητικά το χρόνο τους μέσα στο σπίτι;».

Ήδη κάποια σχολεία έχουν ξεκινήσει να παραδίδουν μαθήματα μέσω υπολογιστή ή έστω να παρέχουν στους μαθητές online κάποιες ασκήσεις για να κάνουν επανάληψη και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας, η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική διδασκαλία σε όλες τις βαθμίδες θα είναι έτοιμη σύντομα.

Ποιος όμως είναι ο ρόλος του γονέα σ’ αυτό το νέα στυλ εκπαίδευσης –έστω και προσωρινά; Από τη μία, η δική μας δουλειά είναι να μην προσθέσουμε κι άλλο στρες στα παιδιά μας κι από την άλλη να εξασφαλίσουμε ότι η ζωή τους έχει μια κάποια κανονικότητα, που στην περίπτωση ενός μαθητή περιλαμβάνει και κάποια μαθήματα!

Δείτε μερικές ιδέες για να το πώς να τα καταφέρετε εδώ.

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b