MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Δείτε τέσσερις παραστάσεις online από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας

Με τέσσερις online παραστάσεις διαθέσιμες, για δωρεάν παρακολούθηση, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας στηρίζει την πρωτοβουλία «μένουμε σπίτι».

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας
Monopoli Team

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας Καλαμάτας προσφέρει 4 παραστάσεις, για δωρεάν διαδικτυακή παρακολούθηση, σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι μας. Πρόκειται για έργα σπουδαίων δραματουργών (Tennessee Willimas, Γιάννης Μαργαρίτης, Ηλίας Καπετανάκης και Federico García Lorca), τα οποία βρίσκονται διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του θεάτρου.

Διαθέσιμες παραστάσεις από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας

« Ο Γυάλινος Κόσμος» του Tennessee Williams

Ο «Γυάλινος κόσμος» αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του συγγραφέα και όποτε έχει παρουσιαστεί στην σκηνή των Ελληνικών θεάτρων έχει σημειώσει αξιοπρόσεκτη επιτυχία. Είναι ένα έργο που συγκινεί βαθιά γιατί είναι ανθρώπινο και ακουμπά τον ψυχισμό των θεατών, με την ιστορία του. Σε εποχή οικονομικής κρίσης, οι ήρωες του έργου, μέλη μιας οικογένειας που αμύνεται στην επίθεση μιας οικονομίας που καταρρέει, προσπαθούν να κρατηθούν και να βρουν διέξοδο.

Συγκίνηση, χιούμορ, κάποιες φορές σαρκασμός και ειρωνεία εναλλάσσονται στην παράσταση που με σύγχρονους τρόπους προσεγγίζει τον μαγικό ρεαλισμό του συγγραφέα.

Συντελεστές

Μετάφραση: Δημήτρη Μαυρίκιου
Σκηνοθεσία, Δραματουργική Επεξεργασία, Φωτισμοί: Γιάννης Μαργαρίτης
Σκηνικά – Κοστούμια: Δημήτρης Κακριδάς
Μουσική: Δημήτρης Οικονομάκης
Βίντεο: Χρυσούλα Κοροβέση – Μάριος Γαμπιεράκης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρυσάνθη Δούζη, Σοφία Κουλέρα, Γιάννης Μάνθος, Άρης Τσαμπαλίκας.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Το Μαργαριτάρι του Κόσμου» του Γιάννη Μαργαρίτη

Αξιοποιώντας στοιχεία της ελληνικής παράδοσης ( το αηδόνι το πετροχελιδόνι, το αθάνατο νερό κλπ. ) με μουσικές του κόσμου, η παράσταση μας ταξιδεύει με φαντασία σε κόσμο ανοιχτών οριζόντων. Σύμβολα, μύθοι και θρύλοι σε σύγχρονη θεατρική φόρμα, συνθέτουν μια ιστορία, που μιλάει για στόχους, πίστη σε αυτό που θέλουμε, συνεχή προσπάθεια και αγώνα για την επιτυχία αλλά και την αγάπη και την ομορφιά που κατακλύζει τα πάντα, αρκεί να αναπτύξουμε την ικανότητα για να την αισθανθούμε.

Δύο μισά μαργαριτάρια, θα γίνουν η αιτία ενός περιπετειώδους οδοιπορικού. Παραδόσεις και παράξενοι άνθρωποι, θάλασσες, βουνά και έρημοι, άγνωστα μέρη που θα διαβεί ένας μικρός βοσκός, θα γίνουν δύναμη και σοφία μέχρι να συναντήσει τον πατέρα του, τον βασιλιά του Ήλιου. Και όταν τα δύο μισά μαργαριτάρια γίνουν ένα, η γνώση, η αγάπη και η ομορφιά θα έχουν φέρει την ένωση του κόσμου.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Φραγκιόγλου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Εύη Γιαννακοπούλου, Άγγελος Μαρίνης, Γιώργος Τσαπόγας, Ελένη Χρηστίδου.
Δείτε την παράσταση εδώ. 

«Ο γενικός γραμματεύς» του Ηλία Καπετανάκη ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας

Κωμωδία μετ ασμάτων ονομάζει ο συγγραφέας Ηλίας Καπετανάκης το έργο του. Και πράγματι στο πέρασμα της Ελλάδας από τον 19ο στον 20ο αιώνα, γράφει ένα κωμικό μιούζικαλ που στηλιτεύει με καυστικό τρόπο την κακή νοοτροπία, που δυστυχώς συνοδεύει την νεότερη ιστορία του τόπου.

Κομματοκρατία, ρουσφέτια, εναγκαλισμός με το κράτος, επαρχιωτισμός, άμετρη προβολή του ατομικού συμφέροντος έναντι του συλλογικού, μιμητισμός, εισαγωγή κακοχωνεμένων ευρωπαϊκών προτύπων και πολλά ακόμα. Απόλυτη δηλαδή έλλειψη αρχών και αξιών του διαφωτισμού, που δυστυχώς δεν επηρέασε ουσιαστικά την πορεία της χώρας μας.

Ο Καπετανάκης γελάει, σαρκάζει, ειρωνεύεται, καταγγέλλει αλλά στο βάθος αισθάνεσαι μια πίκρα και μια μελαγχολία για όσα δεν έγιναν, για όσα χάθηκαν. Μα αυτά ακριβώς τα συναισθήματα δεν χαρακτηρίζουν όλους τους πραγματικούς κωμωδιογράφους από την εποχή του Αριστοφάνη;

Συντελεστές

Σκηνοθεσία, Διασκευή, Φωτισμοί : Γιάννης Μαργαρίτης
Μουσική: Δημήτρης Οικονομάκης
​Σκηνικό: Μάρκος Καμπάνης
Κοστούμια: Δημήτρης Κακριδάς
Χορογραφία: Έντυ Λάμε
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Αλεβυζάκης, Κλεάνθης Βαρσαμούλης, Χρυσάνθη Δούζη, Σοφία Κουλέρα, Μάρα Μπαρόλα, Μαριάμ Ρουχάτζε, Δημήτρης Σταμούλης, Γιώργος Τσαπόγας & ο Ηλία Καπετανάκη ως ο Γενικός Γραμματεύς.
Δείτε την παράσταση εδώ. 

«Οι Φασουλήδες με το Ρόπαλο» του Federico García Lorca ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας

Γραμμένο από τον σπουδαίο δραματουργό Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, το έργο με τίτλο «Οι Φασουλήδες με το Ρόπαλο» απευθύνεται στα παιδιά και αναφέρεται σε μια ιστορία αγάπης. Η αγάπη της Ροζίτας και του Κοκολίκου θα συναντήσει πολλά εμπόδια, αλλά θα έχει αίσιο τέλος, εφόσον η αγάπη νικάει τα πάντα.

Η παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας, μέσα από μία πανδαισία χρωμάτων και μουσικής θα παρουσιαστεί από ηθοποιούς αλλά και από κούκλες. Το παραμύθι του Ισπανού δραματουργού που περιγράφει τις περιπέτειες της Ροζίτας και του Κοκολίκου θα συγκινήσει και θα αγαπηθεί από το παιδικό κοινό χάρις στον ρομαντισμό, τις περιπέτειες και την τρυφερότητά του.

Συντελεστές

Μετάφραση-Σκηνοθεσία-Σκηνικά-Κοστούμια: Θεόδωρος Εσπίριτου
Μουσική: Νίκος Ξανθούλης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Αλεβυζάκης, Κλεάνθης Βαρσαμούλης, Σοφία Κουλέρα, Μαριάμ Ρουχάτζε, Δημήτρης Σταμούλης, Γιώργος Τσαπόγας
Δείτε την παράσταση εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας: Ηθοποιοί αφηγούνται παραμύθια για παιδιά, online12.09.2018

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b