Enduro GP Serres 2019: Στο ρυθμό των παγκόσμιων!

Οι Σέρρες στο επίκεντρο του Enduro GP
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

14/6/2019

Σήμερα το απόγευμα ξεκινά η δράση για τον 4ο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Enduro που θα διεξαχθεί στις Σέρρες, μετά την αναγκαστική αλλαγή που είχαμε στο πρόγραμμα, όπου η πόλη της Μακεδονίας αντικατέστησε την Κορσική. Να σημειώσουμε, ότι είναι η έκτη φορά που διοργανώνεται αγώνας του παγκοσμίου Enduro στην πόλη των Σερρών και πλέον, μετά την Γερμανία την Πορτογαλία και την Ισπανία, είναι όλα έτοιμα για τον αγώνα στα χώματα της Βόρειας Ελλάδας.


Μπορεί ο αγώνας να ξεκινά τυπικά από σήμερα, αλλά οι Σέρρες έχουν αρχίσει να ζουν στον ρυθμό του Enduro GP από τις αρχές της εβδομάδας, όταν άρχισαν να καταφτάνουν και οι εργοστασιακές ομάδες που θα λάβουν μέρος, σε ένα πολύχρωμο και πολύβουο "τσίρκο", από νταλίκες, μηχανικούς και αναβάτες, ενώ αναμένεται να υπάρξει και πολύ μεγάλη προσέλευση θεατών, με δεδομένο και τις αντίστοιχες άρτιες διοργανώσεις του παρελθόντος. Την ευθύνη της διοργάνωσης την έχει η Λ.Α.Μ.Σ. σε συνεργασία με τη Serres Offroad Premio και θα διαρκέσει από τις 14 ως τις 16 Ιουνίου.


Η πρώτη ειδική του αγώνα θα γίνει στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα motocross του Αυτοκινητοδρομίου των Σερρών, ενώ η δεύτερη ειδική θα διεξαχθεί στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, αποτελώντας την "enduro" ειδική του αγώνα. Πρόκειται για μια τοποθεσία με μεγάλη ποικιλομορφία εδάφους, που είναι και ο λόγος για το ότι στο σύνολό τους οι αναβάτες του παγκοσμίου την έχουν λατρέψει. Ήδη μάλιστα πολλοί από αυτούς έχουν ξεκινήσει την προπόνησή τους στην περιοχή, παίρνοντας μια γεύση από την κατάσταση του τερέν, χαρίζοντας θέαμα σε όσους έτυχε να βρίσκονται στην περιοχή. για Η τρίτη και πιο δύσκολη, από τεχνικής πλευράς, διαδρομή βρίσκεται στην περιοχή της Ραχωβίτσας.

Είναι μια διαδρομή ιδιαίτερα απαιτητική που αναμένεται όμως να προσφέρει και θέαμα.
Εκτός όμως από τα αγωνιστικά δρώμενα, οι θεατές (όσοι παρευρεθούν σήμερα στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών) θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σόου της ομάδας SXS by Dinitris Cocos. Πιο συγκεκριμένα, δύο αναβάτες από την ομάδα θα προσφέρουν θέαμα οδηγώντας μοτοσυκλέτες, ATV και scooters, πραγματοποιώντας μοναδικά x-treme show stunts. To σόου θα ξεκινήσει μισή ώρα πριν την έναρξη της Super Test ειδικής και θα συνεχιστεί για μισή ώρα μετά την ολοκλήρωσή της.
Αξίζει επίσης να αναφέρουμε μια πολύ σημαντική κίνηση που έλαβε χώρα χθες, κατά την οποία οι αναβάτες του παγκοσμίου επισκέφθηκαν το Ειδικό Σχολείο Σερρών, χαρίζοντας δώρα και χαμόγελα στους μικρούς μαθητές.


Ακολουθεί το πρόγραμμα του αγώνα:

Πέμπτη 13/6
09:00 Άνοιγμα των paddock
10:00-18:00 Άνοιγμα του χώρου προπόνησης
14:00 Άνοιγμα των γραφείων της διοίκησης
14:00 Άνοιγμα του γραφείου τύπου
18:00 Συνάντηση διοργανωτών με τον Διευθυντή του Αγώνα


Παρασκευή 14/6
09:00 Συνάντηση της Διεύθυνσης του Αγώνα
09:00-13:00 Προπόνηση
12:00-15:00 Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος
15:30 Δεύτερη συνάντηση της Διεύθυνσης του Αγώνα
16:30 Ενημέρωση αναβατών
17:30 Super Test
18:30-21:00 Τοποθέτηση των μοτοσυκλετών στο Parc Ferme


Σάββατο 15/6
09:00 Εκκίνηση του πρώτου αναβάτη
Απονομή, μετά και τον τερματισμό του τελευταίου αναβάτη, για τους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας
Μετά την απονομή, ακολουθεί τρίτη συνάντηση της Διεύθυνσης του Αγώνα


Κυριακή 16/6
09:00 Εκκίνηση του πρώτου αναβάτη
Απονομή, μετά και τον τερματισμό του τελευταίου αναβάτη, για τους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας
Μετά την απονομή, ακολουθεί η τέταρτη και τελευταία συνάντηση της Διεύθυνσης του Αγώνα
 

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα

500 φωτογραφίες!
Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/4/2024

Ο πρώτος αγώνας Enduro στα Τρίκαλα ήταν άψογα διοργανωμένος, αποτελώντας διαφήμιση για το άθλημα του Enduro όπως είχαμε σημειώσει στο ρεπορτάζ κατά την διεξαγωγή του. Τον παρακολουθούσαμε από όσο πιο μέσα θα μπορούσε να γίνει καθώς αγωνιζόταν ο συντάκτης Enduro του MOTO, Κίμων Καράμπελας που τερμάτισε 4ος γενικής και 2ος στην κατηγορία Ε3 όπου και αγωνίζεται με πρώτο τον Γεροντάκη.

Ο Ζώρας πήρε μία μεγάλη νίκη εκείνη την ημέρα με μισό δευτερόλεπτο διαφοράς από τον περσινό πρωταθλητή Κακολύρη στην δεύτερη θέση γενικής και ταυτόχρονα της Ε2. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου ενώ το ρεπορτάζ του αγώνα καθώς και τα αναλυτικά αποτελέσματα υπάρχουν εδώ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Εμείς επανερχόμαστε σήμερα στον αγώνα των Τρικάλων με την πλήρη συλλογή φωτογραφιών που ζωντανεύουν την δράση του αγώνα στην οθόνη μας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες: