50 χρόνια Yamaha στην Ελλάδα

Μια ξεχωριστή εκδήλωση
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

17/9/2019

Πέρασε ήδη μισός αιώνας από τότε που οι μοτοσυκλέτες της Yamaha ξεκίνησαν να κυκλοφορούν στην χώρα μας, με μια αδιάκοπη και επιτυχημένη αντιπροσώπευση από τότε μέχρι σήμερα. Μια ιστορία 50 χρόνων και μια πορεία που ουσιαστικά συνέβαλε τα μέγιστα στην διαμόρφωση της μοτοσυκλετιστικής κουλτούρας στην Ελλάδα, γαλουχώντας γενιές και γενιές μοτοσυκλετιστών.
Αυτό το ορόσημο λοιπόν, γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που διοργάνωσε η αντιπροσωπεία της Yamaha στην Ελλάδα, η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε. Μια εκδήλωση που παρουσίασε συμπυκνωμένη αυτή την πενηντάχρονη ιστορία, γεμάτη συναίσθημα, βασισμένη στους ανθρώπους που χάραξαν την πορεία της εταιρείας και η οποία πραγματικά έκανε τα στελέχη των υπόλοιπων αντιπροσωπειών που ήταν καλεσμένοι, να "ζηλέψουν" (με την καλή έννοια πάντα) την άριστη διοργάνωση και το εκλεπτυσμένο πνεύμα της. Το ΜΟΤΟ ως βασικό στοιχείο της μοτοσυκλετιστικής Ιστορίας στην Ελλάδα ήταν, φυσικά, μέσα στην αυστηρή λίστα των καλεσμένων, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στο δελτίο τύπου της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ που ακολουθεί:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
H Yamaha γιόρτασε την ιστορία των 50 χρόνων της στην Ελλάδα με μία εκδήλωση που έγραψε ιστορία! 
Η Yamaha γιόρτασε την επέτειο των 50 χρόνων της στην Ελλάδα με μία εντυπωσιακή εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)
Ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ κος. Οδυσσέας Κυριακόπουλος, ο Πρόεδρος κος. Πάρης Κυριακόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος κος. Σωτήρης Χατζίκος, υποδέχθηκαν την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου εκπροσώπους της Διοίκησης της Yamaha από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δημοσιογράφους, Επίσημους Συνεργάτες των Δικτύων Πωλήσεων, συνεργάτες και φίλους που ξεπέρασαν τα 500 άτομα, σε μία βραδιά αφιερωμένη στα 50 χρόνια της Υamaha στην Ελλάδα.


Ο κος. Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, απήυθυνε χαιρετισμό, συγχαίροντας για την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο κ. Yasuhiro Shimizu, Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα.
Από τη Διοίκηση της Yamaha στο εξωτερικό συμμετείχαν οι κ.κ. Katsuaki Watanabe, Executive Vice President & Representative Director της Yamaha Motor Co. Ltd. και ο κ. Eric De Seynes, President & CEO της Yamaha Motor Europe.


Ο παρουσιαστής κος. Γιάννης Στάνκογλου προλόγισε τα μέλη της Διοίκησης που μίλησαν για τις αξίες της Yamaha παγκοσμίως και πώς έχουν περάσει στο DNA της ελληνικής αντιπροσωπείας. Η βραδιά περιελάμβανε οπτικοακουστικό θέαμα και εκπλήξεις με στόχο να δημιουργήσει στους συμμετέχοντες τη συγκίνηση που αποτελεί την κεντρική φιλοσοφία της Yamaha παγκοσμίως, το ΚΑNDO : συναισθήματα βαθιάς ικανοποίησης και έντονου ενθουσιασμού.     


Η Έκθεση Φωτογραφιών υποδέχθηκε τους καλεσμένους. Mε την είσοδό τους στον ΦΑΡΟ οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν μία οπτική χρονομηχανή και να ανατρέξουν σε σημαντικές στιγμές της εταιρείας, μέσα από παλαιές διαφημίσεις και φωτογραφίες.

Το Ιστορικό μουσείο εντυπωσίασε με την ιστορική αξία των εκθεμάτων. Αίσθηση στους νεότερους και συγκίνηση στους παλαιότερους προκάλεσε η έκθεση ιστορικών δικύκλων και marine προϊόντων. Παρουσιάστηκαν πάνω από 40 εμβληματικά μοντέλα, τα περισσότερα από τα οποία έστειλε στην Ελλάδα ειδικά για την περίσταση η Yamaha Motor Europe.

Το Ντοκυμαντέρ συγκίνησε το κοινό και κορύφωσε την εμπειρία. Μνήμες ξύπνησε η ιστορική αναδρομή μ’ ένα ντοκυμαντέρ που κατάφερε να χωρέσει κομβικά σημεία της ιστορίας της Yamaha και στιγμιότυπα από 28 συνεντεύξεις σε 40 λεπτά γεμάτα συναίσθημα και πρωτοπορία. O Γιάννης Στάνκογλου συνέδεσε με ευρηματικό τρόπο τις διαφορετικές χρονικές περιόδους της ιστορίας της Yamaha.

Στα highlights της βραδιάς ξεχωριστές παρουσίες που συνέδεσαν ηχητικά παρελθόν, παρόν και μέλλον :
Η ανερχόμενη υψίφωνος κα. Μανταλένα Πυλαρινού ταξίδεψε το κοινό στο παρελθόν με εκλεκτό ρεπερτόριο, συνοδευόμενη στο Yamaha πιάνο από τον κο. Γιάννη Αερινιώτη. 
Oι Duo Violins ενθουσίασαν το κοινό με ηλεκτρικά βιολιά Yamaha. 
Ο DJ Αλέξανδρος Χριστόπουλος ανέβασε την αδρεναλίνη με τις επιλογές του στα decks.

Fantic Motor Group – Αλλαγή ηγεσίας με νέο CEO και νέο αντιπρόεδρο

Μέσα σε μία ημέρα νέος CEO και νέος αντιπρόεδρος
motomag Fantic Motor Group – Αλλαγή ηγεσίας με νέο CEO και νέο αντιπρόεδρο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/4/2024

Αλλαγές στην ηγεσία της Fantic είχαμε το τελευταίο διάστημα καθώς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας εξέλεξαν ομόφωνα τον Paolo Fontana ως νέο CEO και τον Mariano Roman ως νέο αντιπρόεδρο.

Ο Paolo Fontana, ο οποίος είχε ήδη διοριστεί ως Γενικός Διευθυντής της Fantic τον Ιανουάριο του 2024, αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στον Όμιλο Fantic Motor S.p.A., ο οποίος ελέγχει επίσης τις μάρκες Motori Minarelli και Bottecchia.

Από την άλλη ο Mariano Roman, νεοδιορισθείς πρόεδρος της ANCMA (Σύνδεσμος Κατασκευαστών Δικύκλων και Ποδηλάτων της Ιταλίας), αναλαμβάνει τη θέση του αντιπροέδρου της Fantic, συνεχίζοντας παράλληλα να ηγείται στους τομείς των προϊόντων, της έρευνας και ανάπτυξης και των αγώνων που αφορούν την Fantic.

Paolo Fontana: "Είναι τιμή για μένα να αναλάβω αυτόν τον ρόλο και είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Mariano Roman για τη συνεχή υποστήριξη που μου παρείχε αυτούς τους μήνες. Ξεκίνησα την καριέρα μου στον κόσμο των μοτοσυκλετών, που ήταν πάντα το μεγάλο μου πάθος, παράλληλα με την ορεινή ποδηλασία. Το να επιστρέφω τώρα σε αυτό, χάρη σε αυτή τη σημαντική θέση στη Fantic, με κάνει υπερήφανο και μου δίνει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι ολόκληρος ο όμιλος μπορεί να εκφράσει τις τεράστιες δυνατότητές του και, από την πλευρά μου, είμαι πλήρως αφοσιωμένος σε αυτό".

Ο Mariano Roman δήλωσε: "Ο διορισμός μου ως Προέδρου της ANCMA ήταν μια αναγνώριση για το έργο που έχω επιτελέσει καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, και όχι μόνο για τα συναρπαστικά ορόσημα που πέτυχα μαζί με τη Fantic. Ο αυξανόμενος φόρτος ευθυνών και δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το τριετές σχέδιο ανάπτυξης απαιτούσε περισσότερη υποστήριξη. Αυτό εκπληρώθηκε μέσω της συνεργασίας με τον Paolo Fontana, ο οποίος έχει ήδη αποδείξει ότι είναι ομαδικός παίκτης ερμηνεύοντας το πραγματικό πνεύμα της εταιρείας ως Γενικός Διευθυντής και αξίζει πλήρως την εμπιστοσύνη των μετόχων και του Διοικητικού Συμβουλίου".