Μια MV Agusta Brutale 800RR LH44 για καλό σκοπό

Τα έσοδα για την καταπολέμηση του AIDS
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

24/5/2019

Η MV Agusta αποφάσισε να υποστηρίξει την amfAR, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, προσφέροντας το Brutale 800RR LH44, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο της, με σκοπό τα έσοδα που θα προκύψουν απ’ την δημοπρασία του να δοθούν σε έρευνες για την καταπολέμηση του AIDS. Η amfAR δημιουργήθηκε το 1985 και έχει επενδύσει σχεδόν 550 εκατομμύρια δολάρια σε προγράμματα για την πρόληψη του HIV και σε έρευνες για την αντιμετώπιση του AIDS. Κάθε χρόνο η μη κερδοσκοπική οργάνωση βρίσκεται στο ετήσιο φεστιβάλ ταινίας των Καννών, ώστε να ευαισθητοποιηθεί περισσότερος κόσμος και να ενισχυθούν οι έρευνες για την καταπολέμηση του ιού, μέσα απ' τις δημοπρασίες που διοργανώνει. Μάλιστα, μέσα απ’ αυτές έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 220 εκατομμύρια δολάρια. Η φετινή δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου είχε ως "'έπαθλο" το Brutale 800RR LH44. Όπως αναφέραμε πρόκειται για ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής που βασίστηκε πάνω στο Brutale 800RR, μια μοτοσυκλέτα που μαγνητίζει το βλέμμα οποιουδήποτε βρεθεί στο διάβα της. Η έκδοση LH44 δεν διαφέρει μόνο αισθητικά, της οποίας την χρωματική επιλογή επιμελήθηκε ο Lewis Hamilton (εξ ου και το LH), αλλά και ουσιαστικά διότι έχει αρκετές αλλαγές στον κινητήρα της ώστε να αποδίδει στο μέγιστο, ενώ έχουν κατασκευαστεί μόλις 144 κομμάτια πέρσι που κυκλοφόρησε.

Ο Timur Sardarov, CEO της MV Agusta είπε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που η MV Agusta μπόρεσε να υποστηρίξει την amfAR που στοχεύει στην καταπολέμηση του AIDS. Γνωρίζω πως πολλοί απ’ όσους βρέθηκαν στο φεστιβάλ είναι θαυμαστές της MV, και ορισμένοι απ’ αυτούς είναι και ιδιοκτήτες ορισμένων μοτοσυκλετών της. Το Brutale 800RR LH44 είναι ένα σπάνιο κόσμημα και είμαι περήφανος που συνέβαλλε στο να βοηθήσει την amfAR να συνεχίσει την εκπληκτική πορεία της μέσα απ’ τη δουλειά της”.

Μόλις ολοκληρώθηκε η δημοπρασία, η τιμή του Brutale 800RR LH44 κατάφερε να ξεπεράσει έξι φορές το αρχικό κόστος απόκτησής της.

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.