MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro: Ανακοινώθηκε η τιμή!

Στα €42.990!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

25/6/2019

Ανακοινώθηκε επίσημα πλέον η τιμή του Brutale 1000 Serie Oro, με τη βασική έκδοση να κοστίζει €42.990. Η σαγηνευτική μοτοσυκλέτα της MV Agusta παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην περσινή EICMA και εκτός ότι έκοψε την ανάσα των επισκεπτών με τον σχεδιασμό και την τεχνολογία που υιοθετεί, κέρδισε και το βραβείο της ομορφότερης μοτοσυκλέτας της έκθεσης. Αυτός ήταν και ο λόγος που η Superveloce 800 δεν ήταν η ωραιότερη, αν και λίγους μήνες αργότερα της αποδόθηκαν οι δάφνες που της αρμόζουν στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Να θυμίσουμε πως το Brutale 1000 έχει τον κινητήρα απ’ το F4 RC και εναρμονίζεται στις ισχύουσες προδιαγραφές Euro4. Για να διατηρηθούν οι επιδόσεις του κινητήρα σε κορυφαία επίπεδα χρειάστηκε η ριζική ανανέωσή του, ώστε να αποδίδει 208 ίππους στις 13.450 στροφές και τη ροπή να αγγίζει τα 11,7 κιλά. Για την ακρίβεια διατηρήθηκε μόνο η αρχιτεκτονική του κινητήρα, με νέο στρόφαλο, νέους εκκεντροφόρους με διαφορετικό χρονισμό, ελαφρύτερα έμβολα και νέα ελατήρια. Επίσης, έχουν επανασχεδιαστεί οι εισαγωγές και εξαγωγές όπως και το κύκλωμα λίπανσης.

Στον τομέα των ηλεκτρονικών, ο εξοπλισμός που διαθέτει είναι τελευταίας τεχνολογίας χάρη στη μονάδα IMU. Ως εκ τούτου διαθέτει launch και anti-wheelie control μαζί με το traction control που η επέμβασή του διαβαθμίζεται σε οκτώ επίπεδα. Η μονάδα 9.1 της Bosch, που είναι το ελαφρύτερο ABS διαθέσιμο στην αγορά, αναλαμβάνει να χαλιναγωγήσει τα Stylema της Brembo ώστε να διατηρείται η πρόσφυση των ελαστικών, ενώ οι κορυφαίες αναρτήσεις της Ohlins βρίσκονται στο βασικό εξοπλισμό. Τα αεροδυναμικά πτερύγια, που είναι μια καινοτομία που εισήγαγε πρώτη η MV Agusta στον κόσμο της μοτοσυκλέτας πίσω τη δεκαετία του ’70, εξοπλίζουν την Serie Oro ώστε να την κρατούν σταθερή, καθώς η τελική της ταχύτητα, που σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η ιταλική εταιρεία ξεπερνά τα 300km/h! Το κόστος δικαιολογείται απόλυτα αν αναλογιστούμε πως έχει γίνει εκτεταμένη χρήση carbon fiber μέχρι και στις ζάντες! Επίσης, υπάρχει και το αγωνιστικό κιτ που αυξάνει την ιπποδύναμη στους 212 ίππους, καθιστώντας τη μέχρι στιγμής την πιο δυνατή naked μοτοσυκλέτα. Βέβαια μόλις η Ducati Streetfighter V4 βγει στη παραγωγή με τον κινητήρα των 1.100cc θα πάρει τον τίτλο της δυνατότερης, καθώς η ιπποδύναμή της ανέρχεται στους 214 ίππους.

CFMOTO – Κερδίζει για πρώτη φορά βραβείο Red Dot Award με το 800NK

Σημαντική διάκριση για την CFMOTO η οποία κάνει ντεμπούτο στον δημοφιλή αυτό θεσμό
motomag CFMOTO – Κερδίζει για πρώτη φορά βραβείο Red Dot Award με το 800NK
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/4/2024

H CFMOTO για πρώτη φορά στην ιστορία της στα βραβεία σχεδιασμού Red Dot Design Awards, είδε μοτοσυκλέτα της και συγκεκριμένα το 800ΝΚ να αποσπά βραβείο σχεδιασμού στην κατηγορία Red Dot Award: Product Design 2024.

Πιο συγκεκριμένα το 800ΝΚ βραβεύτηκε για τον design του, ενώ για πρώτη φορά είδαμε μεγάλη κινεζική μοτοσυκλέτα να κερδίζει βραβείο στον δημοφιλή αυτό θεσμό. Αυτή η διάκριση αποτελεί διεθνή αναγνώριση για την ομάδα σχεδιασμού της CFMOTO και για το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης ενώ το ότι συνέπεσε με τα 35 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε η CFMOTO έφερε ακόμη περισσότερα χαμόγελα στην εταιρεία με έδρα την Hangzhou.

Το ΝΚ800 έχει σχεδιαστεί στην Ιταλία από το Modena 40 studio του Carles Solsona, ενώ στην καρδιά του βρίσκεται ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας του 790 Duke με τους 95 ίππους -και σε έκδοση Α2-, που κατασκευάζεται από τη CFMOTO στο εργοστάσιο του Hangzou.

O Carles Solsona, Διευθυντής σχεδιασμού της CFMOTO δήλωσε: "Η κατάκτηση του βραβείου Red Dot είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για όλη την ομάδα. Το 800NK είναι ένα από τα προϊόντα της CFMOTO που ενσαρκώνει καλύτερα τις βασικές αξίες της μάρκας μας: σχεδιασμός, τεχνολογία, απόδοση. Αυτό το επίτευγμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να γιορτάσουμε την 35η επέτειο της εταιρείας μας, καθώς και να αναγνωρίσουμε τη δέσμευση και την ανάπτυξη της δικής μας σχεδιαστικής φιλοσοφίας που προορίζεται για μια παγκόσμια αγορά".

CFMOTO – Κερδίζει για πρώτη φορά βραβείο Red Dot Award με το 800NK
Ετικέτες