Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Tips για την σωστή επιλογή μοτέρ ρολλών ασφαλείας.

Tips για την σωστή επιλογή μοτέρ ρολλών ασφαλείας.

0

Η εγκατάσταση του κατάλληλου τύπου ρολών ασφάλειας δεν είναι από μόνη της αρκετή για να προστατεύσετε το σπίτι σας ή τον επαγγελματικό σας χώρο από παραβιάσεις. Το μοτέρ, που θα συνοδεύει τα ρολά ασφαλείας σας και θα υποκινεί την λειτουργίατους είναι εξίσου σημαντικό με αυτά, αν όχι περισσότερο.Ακριβώς λοιπόν επειδή το μοτέρ ρολών είναι η κινητήριος δύναμη των ρολών ασφαλείας που έχετε εγκαταστήσει, παρακάτω ακολουθούν όλα τα βασικά στοιχεία που πρέπει να έχετε λάβει υπόψη σας τόσο  για το ίδιο το μοτέρ ρολών όσο και  για τη σωστή εγκατάσταση του.

Ισχύς του μοτέρ ρολών.

Το μοτέρ ρολών ουσιαστικά είναι εκείνος ο μηχανισμός ο οποίος επιτρέπει σε ένα ρόλο ασφαλείας να κινείται αυτόματα  χωρίς άμεση ανθρωπινή παρέμβαση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το μοτέρ ρολών είναι η καρδιά του συστήματος προστασίας σας για αυτό θα πρέπει η επιλογή του να μην γίνει τυχαία. Είναι γνωστό ότι δεν είναι όλα τα μοτέρ ρολών ιδανικά για κάθε είδους ρολά ασφαλείας.Η επιλογή του κατάλληλου μοτέρ ρολών  γίνεται με βάση την ισχύ του, που είναι η κατάλληλη για να μας υποδείξει ποιες είναι οι αντοχές του μηχανισμού. Αν λοιπόν λάβετε υπόψη σας το μέγεθος και το βάρος των ρολών ασφαλείας τότε είναι πιθανότερο να βρείτε ένα μοτέρ ρολών ικανό να ανταπεξέλθει ικανοποιητικά στο βάρος του συνολικού συστήματος και να μπορεί να ανασηκώσει τα ρολά ασφαλείας  χωρίς πρόβλημα. Ένα μοτέρ ρολών με αυτές τις προδιαγραφές  είναι το ιδανικό για αγορά σε κάθε περίπτωση.

Εναλλακτικός τρόπος λειτουργίας των ρολών ασφαλείας.

Το μοτέρρολών εξασφαλίζει την ομαλή αυτόματη λειτουργία των ρολών ασφαλείας μόνο στην περίπτωση που υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα. Αν το ηλεκτρικό ρεύμα διακοπείή για κάποιον λόγο δεν λειτουργειί το μοτέρ ρολών, αναγκαστικά τα ρολά ασφαλείας ακινητοποιούνται. Σε αυτή την περίπτωση που δεν είναι σπάνια, θα πρέπει να εξασφαλίσετε κι έναν εναλλακτικό τρόπο λειτουργίας του συστήματος προστασίας. Αυτός ο εναλλακτικός τρόπος θα μπορούσε να είναι ένας χειροκίνητος μηχανισμός που ανοίγει και κλείνει τα ρολά όταν δεν λειτούργει το μοτέρ ρολών ή εναλλακτική λειτουργία του ιδίου του μοτέρ με μπαταρία.

Επιπλέον ασφαλιστική δικλείδα.

Το μοτέρ ρολών ασφαλείας εκτός από την διακοπή ρεύματος μπορεί να υποστεί και άλλη ξαφνική αυτή τη φορά βλάβη  που δεν θα του επιτρέπει να λειτούργει σωστά.  Για τέτοιες ξαφνικές και αδικαιολόγητες περιπτώσεις βλαβών από τις οποίες μπορεί να κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα όλων όσων διέρχονται κάτω από τα ρολά ασφαλείας θα πρέπει εκτός από το μοτέρ ρολών να εγκατασταθούν επιπλέον μηχανισμοί ασφαλείας που θα μπορούν να διακόψουν την καθοδική πορεία των ρολών ασφαλείας εφόσον χρειαστεί. Το μοτέρ ρολών λοιπόν δεν πρέπει  ποτέ να χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης σας όχι γιατί δεν είναι αξιόπιστο κατασκευαστικά αλλά γιατί οι αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να το επηρεάσουν είναι πολλοί. Σε κάθε περίπτωση  εσείς οφείλετε να εγκαταστήσετε επιπλέον μηχανισμούς ασφαλείας και να μην αφήνετε τίποτα στην τύχη του εφόσον πρόκειται για την προστασία σας.

Συνοψίζοντας  τα παραπάνω, το μοτέρ ρολώνμπορεί να είναι εξαιρετικά απαραίτητο για την αυτόματη λειτουργία του συστήματος προστασίας σας ωστόσο δεν είναι πανάκια. Πάντα θα πρέπει να μεριμνείτε ώστε να υπάρχουν επιπλέον ασφαλιστικά μέτρα που θα σας εξασφαλίσουν τόσο την εναλλακτική λειτουργία του μέτρου προστασίας όσο και την περίπτωση ξαφνικής βλάβης και ανεξέλικτης καθόδου των ρολών ασφαλείας. Με την χρήση μοτέρ ρολών ή χωρίς εσείς οφείλετε να διασφαλίσετε την ασφάλεια σας.Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ρολά ασφαλείας  εδώ

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΕπισκέψεις του Θανάση Καββαδά στο Δικαστικό Μέγαρο  και το Λιμεναρχείο Λευκάδας
Επόμενο άρθροΘέαλος : Εκδρομή Αράχωβα -Γαλαξίδι