Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός «Γιάννης»… το νέο δημοφιλές όνομα στις ΗΠΑ όπου λατρεύουν τον Αντετοκούνμπο

«Γιάννης»… το νέο δημοφιλές όνομα στις ΗΠΑ όπου λατρεύουν τον Αντετοκούνμπο

0

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τα ονόματα των μωρών που γεννιούνται στις ΗΠΑ και δημοσίευσε η Αμερικανική Υπηρεσία Κοινωνικής Ασφάλισης, στα τέλη του περασμένου μήνα, η δημοτικότητα του ονόματος «Giannis» αυξήθηκε κατά 135% πέρυσι – και αυξάνεται κατά 662% από το έτος 2016.

Αυτή ήταν η χρονιά που ο αστέρας του ελληνικού μπάσκετ Γιάννης Αντεκουντούμπο βρισκόταν στο δρόμο για την πρώτη του εμφάνιση NBA all-star, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας USA Today. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2015 λιγότερα από πέντε συνολικά νεογέννητα στις ΗΠΑ έλαβαν το όνομα «Γιάννης». Ωστόσο, το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία, το εν λόγω όνομα δόθηκε σε 61 νεογέννητα – συμπεριλαμβανομένων πέντε μόνο στην πολιτεία του Γουισκόνσιν, όπου ο Αντεκουντούμπο παίζει για τους Milwaukee Bucks.

Ο αθλητισμός, η μουσική και άλλες πτυχές της δημοφιλούς κουλτούρας έχουν αποτελέσει κατά καιρούς έμπνευση για τα ονόματα που επιλέγουν οι γονείς για τα παιδιά τους. Το 2018, όμως, δεν υπήρχε άλλο όνομα από τον κόσμο του αθλητισμού που να έφτασε σε δημοτικότητα αυτή του ονόματος «Γιάννης», γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στον Αντεκουντούμπο, ο οποίος φέτος έχει το προβάδισμα για να κερδίσει το βραβείο NBA MVP, αναφέρει η εφημερίδα.

Προηγούμενο άρθροΜέσα σε 12 ώρες έπεσαν 10.000 κεραυνοί σε όλη την Ελλάδα
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη ημεδαπός για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής στη Λευκάδα