Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Πρέβεζα: Μεγαλείο ψυχής από τους γονείς του 13χρονου αγοριού

Πρέβεζα: Μεγαλείο ψυχής από τους γονείς του 13χρονου αγοριού

0

Μεγαλείο ψυχής στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής τους επέδειξαν οι γονείς του 13χρονου αγοριού, που έμεινε εγκεφαλικά νεκρό μετά το τροχαίο που είχε ενώ έκανε ποδήλατο, την περασμένη Πέμπτη, στην Πρέβεζα.

Όπως μεταδίδει το www.epirus-tv-news.gr, οι γονείς  δίνουν το μεγαλύτερο μάθημα ζωής, καθώς μέσα στον ανείπωτο πόνο τους πήραν τη γενναία απόφαση να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για τη δωρεά των οργάνων του παιδιού τους, ώστε να σωθούν άλλες ανθρώπινες ζωές.

Το τροχαίο συνέβη ενώ ο 13χρονος μαθητής επέστρεφε σπίτι με το ποδήλατό του. Επί της οδού Λασκαράτου και κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να καταλήξει με ορμή στο παρμπρίζ του οχήματος και να τραυματιστεί σοβαρά.

Το παιδί διακομίστηκε αρχικά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, χωρίς να έχει σφυγμό και στη συνέχεια, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Γιάννενα και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή, χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί δυνατόν.

Μετά την ενημέρωση που είχαν ότι το αγόρι είναι εγκεφαλικά νεκρό, οι γονείς υπέγραψαν το έγγραφο συναίνεσης για τη δωρεά οργάνων και το αίτημα εστάλη στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Η προβλεπόμενη διαδικασία ολοκληρώθηκε σήμερα. Οι νεφροί, το ήπαρ και οι πνεύμονες  του 13χρονου αγοριού θα αξιοποιηθούν προκειμένου να σωθούν οι ζωές άλλων συνανθρώπων μας, σε Ελλάδα και Γερμανία.

 

Προηγούμενο άρθρο5 Λόγοι για να επιλέξεις επώνυμα γυναικεία ρούχα
Επόμενο άρθροΔώρο Πάσχα: Ποιοι το δικαιούνται και πότε καταβάλλεται