Αρχική Top Stories Το My Lefkada στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Χρήστου Σταύρακα

Το My Lefkada στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Χρήστου Σταύρακα

0

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα τέχνης “Θεόδωρος Στάμος” τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας τοπίου και άγριας φύσης του Χρήστου Σταύρακα.

Πρόκειται για μια διαφορετική έκθεση καθώς ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από τις εξαιρετικές λήψεις άγριων και σπάνιων πλασμάτων του ζωικού βασιλείου. Ο 22χρονος Λευκαδίτης απαθανάτισε την φύση που τόσο λατρεύει στην Ελλάδα, την Ολλανδία και την Ιταλία και παρουσιάζει στην πρώτη ατομική του έκθεση ένα μικρό δείγμα της δουλειάς του. Κάθε λήψη απαιτεί υπομονή, ακόμα και αναμονή πολλών ωρών, καθώς ο φωτογράφος θέλει να νιώθει μέρος του φυσικού τοπίου. Το πιο σημαντικό για εκείνον είναι μέσα από τις φωτογραφίες του να εμπνεύσει τους ανθρώπους να σεβαστούν τη φύση, προωθώντας παράλληλα την διατήρηση των άγριων χώρων σε κάθε τόπο.

Ο Χρήστος Σταύρακας ασχολείται με την φωτογραφία από 14 ετών όταν τυχαία “έπεσε” στα χέρια του μια φωτογραφική μηχανή. Όταν τελείωσε το Μουσικό Σχολειό αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό που πάντα ήθελε, την τέχνη, πηγαίνοντας στο Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ στο τμήμα “Γραφιστική εντύπου και ηλεκτρονικών μέσων” από το οποίο και αποφοίτησε το 2016 με bachelor στις τέχνες. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια για την φωτογραφία, που ποτέ δεν σταμάτησε να μαθαίνει αλλά και να εξελίσσεται μέσα από αυτή. Η φωτογραφία γι’ αυτόν είναι ζωή και πάθος. Πιστεύει ότι μπορείς με μια φωτογραφία να πεις μια ιστορία κι αυτό αποτελεί επιτυχία.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018. Ο Χρήστος θα σας υποδεχτεί με φυσική ευγένεια και θα σας ξεναγήσει με ένα ζεστό χαμόγελο, απαντώντας σε οποιαδήποτε απορία.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00

Περισσότερα για τον νεαρό καλλιτέχνη μπορείτε να δείτε στην προσωπική του ιστοσελίδα: www.stavrakaschris.com

Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια:

Προηγούμενο άρθροΈκοψε την πίτα της η ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας παρουσία Ε. Γραμμένου
Επόμενο άρθροΟι καταρράκτες του Δημοσάρη στη Λευκάδα στους 6 ομορφότερους της Ελλάδας