Εκλογές στο Ισραήλ: Μάχη στήθος με στήθος του Νετανιάχου με τον Γκαντς

Ο αγώνας του απερχόμενου πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου για την πολιτική επιβίωσή του φαίνεται ότι θα συνεχιστεί για μέρες ή και εβδομάδες, καθώς τα πρώτα exit poll από τις σημερινές βουλευτικές εκλογές δείχνουν ότι θα δώσει μάχη στήθος με στήθος με τον κεντρώο Μπένι Γκαντς.

Τα exit poll των ισραηλινών τηλεοπτικών καναλιών δείχνουν ότι το συντηρητικό Λικούντ του Νετανιάχου μπορεί να εξασφαλίσει 31-33 έδρες στην Κνεσέτ, σε σύνολο 120. Το “Μπλε και Λευκό” του πρώην αρχηγού του στρατού Μπένι Γκαντς προηγείται ελαφρά, με την πρόβλεψη να του δίνει 32-34 έδρες.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν –πρώην σύμμαχος και νυν πολιτικός αντίπαλος του Νετανιάχου– αναμένεται ότι θα παίξει ρόλο ρυθμιστή για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Μετά τις εκλογές του Απριλίου, ο 69χρονος Νετανιάχου δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση. Το Λικούντ και το “Μπλε και Λευκό” είχαν εξασφαλίσει τότε από 35 έδρες το καθένα και χρειάζονταν τη στήριξη μικρότερων κομμάτων με διαφορετικά –συχνά και εντελώς αντίθετα– πολιτικά προγράμματα.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...