Ε.Ο.Σ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ-22ο ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΚΑ

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ – ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΚΑΣΤΡΟΥ σε συνεργασία με τον ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ θα πραγματοποιήσουν το 22ο ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΤΟΥ ΣΚΑ μέχρι το Πάνω Νεόκαστρο.

Παρόλο που το εν λόγω φαράγγι βρίσκεται δίπλα στην πόλη της Ναυπάκτου, λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν τις ομορφιές που κρύβει. Γι΄ αυτό οι δυο Σύλλογοι εδώ και είκοσι δύο χρόνια ξεκίνησαν την προσπάθεια με την ετήσια αυτή εκδήλωση να το κάνουν γνωστό τοπικά αλλά και ευρύτερα. Περνώντας κανείς το φαράγγι με τους πολλούς καταρράκτες έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει ένα από τα ωραιότερα σημεία της περιοχής μας καθώς επίσης τον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου Βουττού κοντά στο χωριό Σκάλα, τα ‘’Οχυρά του  Πάνω Βενέτικου’’ και το παλιό μονοπάτι που συνέδεε το χωριό Πάνω Νεόκαστρο με τη Ναύπακτο.

Μετά το πέρας του περάσματος θα προσφερθεί γεύμα σε όσους θα συμμετάσχουν σ΄ αυτό στην πλατεία της βρύσης Χοχλαστής στο Πάνω Νεόκαστρο. Η αναχώρηση θα γίνει από την Πλατεία της Τ.Κ. ΛΥΓΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ στις 06.30΄. Η διάρκεια της πορείας είναι περίπου 5.00΄ ώρες. Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται. Η επιστροφή θα γίνει με λεωφορείο (κόστος 5 ευρώ).

Για να γίνει καλύτερα η οργάνωση της εκδήλωσης, θα πρέπει να δηλωθεί η συμμετοχή  μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 28 Ιουνίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στους Αθ. Ιωάννουστο τηλ. 6972995328, , B. Παΐσιο στο τηλ. 6932521058, Ν. Φούντα στο τηλ. 6976079569 και Β. Κατσιγιάννη στο τηλ. 6976583616.

                                                                     ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

                                          ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΣΚΑ

Αν και βρίσκεται μια ανάσα από την πόλη της Ναυπάκτου, πολλοί λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν τις ομορφιές που κρύβει το φαράγγι του Σκα.

Ο χείμαρρος Σκα πηγάζει στην περιοχή των χωριών Νιόκαστρο και Άνω Μαμουλάδα και διασχίζει τα βουνά της Κάτω Ναυπακτίας. Στις ορεινές ρεματιές, η ροή του είναι μόνιμη, όμως χαμηλότερα η κοίτη του μέσα στο φαράγγι είναι ξερή και γεμάτη κροκάλες. Στις έντονες βροχοπτώσεις κατεβάζει μεγάλους όγκους νερού και γίνεται ορμητικός κι αρκετές φορές επικίνδυνος. Στη πορεία της ροής του συναντάμε διαδοχικούς εντυπωσιακούς καταρράκτες που ρέουν σε μικρά βάραθρα που σχηματίστηκαν από τη διάβρωση του νερού. Στις δυτικές πλαγιές του φαραγγιού συναντούμε την ιστορική μονή του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, με πρόσβαση από το χωριό Βομβοκού. Στις ανατολικές πλαγιές συναντούμε τον αρχαιολογικό χώρο Ασκληπείον εν Κρούνοις, με πρόσβαση μόνο με τα πόδια από την περιοχή του χωριού Σκάλα ή μέσω του μονοπατιού στο φαράγγι. Κάθε χρόνο ο Ορειβατικός Σύλλογος Ναυπάκτου σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό- Εξωραϊστικό Σύλλογο Νεοκάστρου πραγματοποιεί Πέρασμα του φαραγγιού του Σκα το μήνα Ιούνιο, με μεγάλη συμμετοχή φυσιολατρών.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...