Skip to main content

Τέμπη: Ενός λεπτού σιγή από μαθητές και φοιτητές έξω από τη Βουλή

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Κρατώντας μαύρα μπαλόνια και πανό με συνθήματα, οι διαδηλωτές ζήτησαν να αποδοθούν ευθύνες για το πολύνεκρο δυστύχημα

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη τήρησαν έξω από τη Βουλή μαθητές και φοιτητές που πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συντονιστικών τους οργάνων.

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Κρατώντας μαύρα μπαλόνια και πανό με συνθήματα, οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, που συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια, ζήτησαν να αποδοθούν ευθύνες για το πολύνεκρο δυστύχημα.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

«Για τα παιδιά στα Τέμπη… Για τις οικογένειές τους… Και για εμάς..», ανέφερε το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας. «Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί. Όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή» αναγραφόταν σε πανό φοιτητών.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή και στη συνέχεια το σώμα της πορείας κινήθηκε προς τα γραφεία της Hellenic Train στη λεωφ. Συγγρού.

Μαζική συγκέντρωση μαθητών και φοιτητών στη Λάρισα

Με συνθήματα όπως «Το έγκλημα στα Τέμπη να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή», μαθητές και φοιτητές πραγματοποιήσαν μαζική συγκέντρωση και πορεία και στη Λάρισα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Αρχικά οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης και κρατώντας πανό με τα συνθήματα «Στείλε όταν φτάσεις», «Είναι η κακιά η (χ)ώρα», «Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος» εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους και ζήτησαν να αποδοθούν ευθύνες για όσα συνέβησαν.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν διάφοροι φοιτητικοί σύλλογοι, αλλά και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας διεκδικώντας να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Στη συνέχεια οι νέοι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση πραγματοποίησαν πορεία προς τον ΟΣΕ.

Το ηχηρό μήνυμα των μαθητών για τα Τέμπη

Το δικό τους ηχηρό μήνυμα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έστειλαν στο μεταξύ μαθητές της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών με μια σειρά από δράσεις στα σχολεία τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο 19ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης μαθητές σχημάτισαν με τις τσάντες τους τη φράση «12 λεπτά», όση δηλαδή ήταν η διάρκεια που τα δύο τρένα βρίσκονταν πάνω στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο 2ο ΓΕΛ Πολίχνης, οι μαθητές σχημάτισαν με τις τσάντες τους στο προαύλιο, τη λέξη «οργή», ενώ στο 1ο ΓΕΛ Αγίου Αθανασίου, οι μαθητές κρέμασαν πανό με τη φράση «πάρε με παιδί όταν φτάσεις». Στο 4ο ΓΕΛ Ευόσμου, οι μαθητές έγραψαν στα πανό τους: «το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών να γίνουμε η φωνή».

Σε κατάληψη προχώρησαν και στο 1ο ΓΕΛ Πυλαίας, με σύνθημα «ποτέ ξανά», ενώ στο Πειραματικό ΓΕΛ Νεάπολης, οι μαθητές σχημάτισαν με τις τσάντες τους τη λέξη «Έφτασες;».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο 4ο ΓΕΛ Κατερίνης, οι μαθητές μεταξύ των πανό που έφτιαξαν έγραψαν σε ένα απ’ αυτά: «ήταν άνθρωποι, όχι εισιτήρια». Στο Γυμνάσιο Νικήτης, οι μαθητές σχημάτισαν με τις τσάντες τους το σύνθημα «πάρε όταν φτάσεις» και στο 4ο ΓΕΛ Σταυρούπολης μαθητές έγραψαν στον πίνακα πως «αυτό που έγινε δε θα ξεχαστεί, η οργή μας γίνεται ποτάμι».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο 2ο ΓΕΛ Κορδελιού, οι μαθητές σχημάτισαν με τις τσάντες τους τη φράση: «πάρε όταν φτάσεις».

Οι μαθητές του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου, του 2ου Γυμνασίου και του Μουσικού Σχολείου Σάμου έστειλαν το δικό τους μήνυμα σχηματίζοντας με τις τσάντες τους τη φράση «πάρε με όταν φτάσεις» αλλά και ένα «Γιατί;». «Γυμνάσια Σάμου. Περήφανοι και με εμπιστοσύνη στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς μας. Ένα ‘γιατί’ που πρέπει να απαντήσουμε όλοι εμείς οι μεγάλοι και υπεύθυνοι και να επενδύσουμε εκεί που πραγματικά αξίζει» δήλωσε σχετικά με τη δράση των μαθητών ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ