Συνάντηση της «Hellenic and Black Sea Committee» του Bureau Veritas

Συνάντηση της «Hellenic and Black Sea Committee» του Bureau Veritas

959
Συνάντηση της «Hellenic and Black Sea Committee» του Bureau Veritas

Η 20ή ετήσια συνάντηση της «Hellenic and Black Sea Committee» του Bureau Veritas πραγματοποιήθηκε στη Μύκονο στις 19 Μαΐου 2017 υπό την Προεδρεία του κ. Γιώργου Προκοπίου, με την παρουσία της κα. Paillette Palaiologou, Vice President Regional Chief Executive Hellenic & Black Sea Region και εκπροσώπων του Bureau Veritas Top Management.

Συγκεκριμένα παρόντες ήταν οι: Philippe Donche-Gay, President Marine & Offshore Division, Matthieu De Tugny, Chief Operations Officer Bureau Veritas M&O Division, Didier Bouttier, Senior Vice President M&O Division SEMEA Zone, Claude Maillot, Senior Vice President & Chief Executive, North Asia Zone & China, Jean-François Segretain, Technical Director M&O Division, Nick Brown, Communications Director, Stephen Tierney, Managing Director of TMC Marine (εταιρεία του ομίλου της BV), Δρ. Ιωάννης Κοκαράκης, Technology & Business Development Director M&O Division, Γεώργιος Ανδρεάδης, Marine Manager και Μιχαήλ Στεργίου, Director SE Europe Bureau Veritas Commodities.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Didier Bouttier, Καπτ. Παναγιώτης N. Τσάκος, Philippe Donche-Gay, Γιώργος Προκοπίου, Paillette Palaiologou και Γεώργιος Δαλακούρας
Από αριστερά προς τα δεξιά: Didier Bouttier, Καπτ. Παναγιώτης N. Τσάκος, Philippe Donche-Gay, Γιώργος Προκοπίου, Paillette Palaiologou και Γεώργιος Δαλακούρας

Μετά το καλωσόρισμα των προσκεκλημένων και την παρουσίαση της ημερήσιας διάταξης από τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Προκοπίου, ανακοινώθηκε ότι ο κ. Πόλυς Χατζηιωάννου, Πρόεδρος της CEO of Safe Bulkers, Inc., αποτελεί το νέο μέλος της Επιτροπής.

Ο κ. Philippe Donche-Gay στον λόγο του προχώρησε σε μια ανασκόπηση του Bureau Veritas Group’s Corporate & Marine Activities & Results για το 2016. Ο κ. Donche-Gay τόνισε επίσης τη συνεχή ανάπτυξη που είχε το Bureau Veritas Marine & Offshore Division κατά την διάρκεια των 20 τελευταίων χρόνων.

Στη συνέχεια, ο κ. Jean- François Segretain παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στον τεχνολογικό τομέα και τη συμβολή του Bureau Veritas στην περαιτέρω ανάπτυξη του εν λόγω τομέα.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Stephen Tierney παρουσίασε τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία TMC Marine, αναφέροντας την περίπτωση της ναυαγιαίρεσης του νοτιοκορεάτικου επιβατηγού πλοίου Sewol, όπου η εταιρεία είχε αναλάβει καθήκοντα τεχνικού συμβούλου.

Η ομιλία του Δρ. Ιωάννη Κοκαράκη επικεντρώθηκε στις επιπτώσεις που θα επιφέρει στην διεθνή ναυτιλία ο κανονισμός για την κατανάλωση καυσίμων με περιεκτικότητα σε θείο έως 0,1%, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή μετά την 1η Ιανουαρίου 2020. Ο ίδιος ανέφερε επίσης τρόπους για τη συμμόρφωση των εταιρειών με τα νέα δεδομένα εγκαθιστώντας στα πλοία τους συστήματα καθαρισμού των καυσαερίων ή χρησιμοποιώντας εναλλακτικά καύσιμα, όπως το LNG.

Από πλευράς της η κα. Ελένη Πολυχρονοπούλου, Executive Vice President της EPE S.A. και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της HEMEXPO, παρουσίασε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα των Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού και Εφοδιασμού.

Τέλος, η παρουσίαση του κ. Claude Maillot επικεντρώθηκε στην τρέχουσα κατάσταση των ναυπηγείων της Ασίας παρουσιάζοντας συγχρόνως στοιχεία από τα βιβλία παραγγελιών της Κίνας, της Κορέας και της Ιαπωνίας για την τρέχουσα περίοδο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.