Το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα «θύμα» της πύρινης λαίλαπας

Το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα «θύμα» της πύρινης λαίλαπας

303
Το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα «θύμα» της πύρινης λαίλαπας

Η φονική πύρινη λαίλαπα που έπληξε τα τελευταία εικοσιτετράωρα το Μάτι Αττικής και ήταν η τραγική αιτία να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 80 συμπολίτες μας, με βάση τις νεώτερες εκτιμήσεις των Αρχών, έπληξε και το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα «Οι Άγιοι Ανάργυροι»-«Ορθόδοξο Χωριό».

Το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα ιδρύθηκε το 1967 από λίγες Μοναχές, με ευγενή δωρεά του αείμνηστου Μάρκου Ιωάννη Λύρα.

Σκοπός του Ιδρύματος είναι η δωρεάν φροντίδα, ανατροφή, περίθαλψη και εκπαίδευση απροστάτευτων παιδιών, που στερούνται γονέων, είτε γιατί αυτοί δεν βρίσκονται στη ζωή, είτε γιατί έχουν οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα. Το Ίδρυμα προστατεύει τα παιδιά μέχρι την ενηλικίωση, την πλήρη επιμόρφωση και την οικογενειακή αποκατάστασή τους.

Να σημειωθεί πως στυλοβάτες του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος είναι και οι απόγονοι του Κώστα Ι. Χατζηπατέρα, Γιάννης, Μάρκος, Κατερίνα και Άντζελα.

Η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε το σχολείο και κάποιες εκ των κατοικιών του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος, το οποίο φιλοξενεί 65 παιδιά. Ωστόσο, όλα τα παιδιά είναι ασφαλή και φιλοξενούνται σε ιδιωτικά καταλύματα.

Το Ίδρυμα, όμως, χρειάζεται την στήριξη όλων μας, καθώς έχει ανάγκη από διάφορες προμήθειες προς αντιμετώπιση επείγουσων αναγκών, ενώ δωρεές μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω του ακόλουθου λογαριασμού:

Τράπεζα: Alpha Bank

IBAN: GR83 0140 1760 1760 0200 2000 196

BIC: CRBAGRAAΧΧΧ

Όνομα δικαιούχου: ΛΥΡΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ “ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ”

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.