Προ των πυλών το μεγαλύτερο dry port της Πορτογαλίας

Προ των πυλών το μεγαλύτερο dry port της Πορτογαλίας

194
Προ των πυλών το μεγαλύτερο dry port της Πορτογαλίας

Η εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, MSC, μέσα από την Medway, η οποία αποτελεί εταιρεία της στον τομέα διαχείρισης σιδηροδρόμων στην Πορτογαλία, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει επενδύσεις για την ανάπτυξη του μεγαλύτερου dry port της Πορτογαλίας.

Συγκεκριμένα οι επενδύσεις αφορούν την κατασκευή ενός inland container terminal,  εκτάσεως 200.000 τ.μ., στην περιοχή Lousado στο βόρειο τμήμα της Πορτογαλίας. Ο εν λόγω τερματικός σταθμός θα συνδέεται με έξι σιδηροδρομικές γραμμές, οι οποίες θα εξυπηρετούνται σε ημερήσια βάση με 14 τρένα.

Η πραγματοποίηση των εμπορευματικών μεταφορών με σιδηροδρομικά μέσα εκτιμάται ότι θα μειώσει στην περιοχή τον όγκο των μεταφορών που πραγματοποιούνται οδικώς, ενώ θα συμβάλει στην μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ο νέος τερματικός σταθμός στο Lousado θα συνδέεται με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο της Πορτογαλίας, θα εξυπηρετεί εμπορευματικές μεταφορές προς το λιμάνι βαθέων υδάτων του Σίνες, ενώ εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην σύνδεση της Ιβηρικής χερσονήσου με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Μέσα από την κατασκευή του συγκεκριμένου τερματικού σταθμού, ο οποίος αναμένεται να είναι έτοιμος προς λειτουργία τον Μάρτιο του 2020, θα εξυπηρετούνται οι εξαγωγές από το βόρειο τμήμα της Πορτογαλίας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 39% των συνολικών εξαγωγών της χώρας.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.