Η Αραβική Χερσόνησος φλερτάρει με την αγορά κρουαζιέρας

Η Αραβική Χερσόνησος φλερτάρει με την αγορά κρουαζιέρας

104
Η Αραβική Χερσόνησος φλερτάρει με την αγορά κρουαζιέρας

Ταχεία αύξηση παρατηρείται στον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων που προσέγγισαν τους λιμένες του Ομάν κατά την φετινή χειμερινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, την χειμερινή περίοδο 2018/19 υπολογίζεται ότι οι λιμένες του Ομάν «υποδέχθηκαν» περίπου 298 κρουαζιερόπλοια, συγκριτικά με τα 192 κρουαζιερόπλοια της αντίστοιχης περιόδου για το 2017/18.

Ο πιο πολυσύχναστος λιμένας του Ομάν για τα κρουαζιερόπλοια ήταν του Sultan Qaboos, ακολουθώντας οι λιμένες της Salalah και του Khasab.

Περαιτέρω αύξηση στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο Ομάν αναμένεται για την περίοδο 2019/20, καθώς οι λιμένες της χώρας εκτιμάται ότι θα υποδεχθούν περίπου 360 κρουαζιερόπλοια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού του Ομάν να επισκεφθούν την χώρα το ερχόμενο έτος περίπου 220.000 επιβάτες κρουαζιέρας.

Πέραν όμως του Ομάν αύξηση των επιβατών κρουαζιέρας αναμένεται ότι θα καταγραφεί τα επόμενα χρόνια και σε άλλες χώρες της Αραβικής Χερσονήσου, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η κρουαζιέρα αποτελεί μια σημαντική αγορά για την οικονομική διαφοροποίηση των ΗΑΕ. Το 2020 εκτιμάται ότι 450.000 επιβάτες κρουαζιέρας θα επισκεφθούν το Άμπου Ντάμπι, ενώ ο αριθμός αυτός θα αγγίξει τους 808.000 έως το 2025, καθώς το Εμιράτο στοχεύει προς την ανάπτυξη του τομέα κρουαζιέρας στην χώρα.

Στόχος αποτελεί για τα επόμενα χρόνια τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να αποτελούν προορισμό κρουαζιέρας για το 6% των επιβατών κρουαζιέρας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Φωτό: Unsplash/brandon-nelson

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.