Η αναδυόμενη αγορά της Ταϊβάν φέρνει ανακατατάξεις στο διεθνές εμπόριο LNG

Η αναδυόμενη αγορά της Ταϊβάν φέρνει ανακατατάξεις στο διεθνές εμπόριο LNG

84
Η αναδυόμενη αγορά της Ταϊβάν φέρνει ανακατατάξεις στο διεθνές εμπόριο LNG

To πρόγραμμα της Ταϊβάν για την μείωση των επιβλαβών αέριων εκπομπών το οποίο συνεπάγεται και μείωση της ενεργειακής της εξάρτησης από τον άνθρακα καθώς επίσης και η αβεβαιότητα γύρω από την πυρηνική ενέργεια αναμένεται να σηματοδοτήσουν υψηλότερη ζήτηση για LNG στη χώρα, αναφέρει σε πρόσφατη έκθεσή της η Drewry.

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση η Ταϊβάν στοχεύει στο να αυξήσει το μερίδιο του LNG στο ενεργειακό της μείγμα από το 38% στο 50% έως το 2025 ενώ οι βλέψεις της Ταϊπέι για την κατασκευή ενός τρίτου τερματικού σταθμού εισαγωγών LNG αποδεικνύουν την στροφή αυτή προς το υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Να σημειωθεί ότι παραδοσιακά η Ταϊβάν εξασφαλίζει το 80% των εισαγωγών της LNG μέσω μακροχρόνιων συμφωνιών με την Ινδονησία, το Κατάρ, την Παπούα Νέα Γουινέα και τις ΗΠΑ και το 2018 υπέγραψε 25-ετή συμφωνία με την Cheniere Energy για την εισαγωγή 2 εκατ. τόνων LNG ετησίως.

Τέλος η CPC Corporation κατέχει το 2,75% των μετοχών του Icthys LNG project στην Αυστραλία και μόλις το έργο ολοκληρωθεί η αυτοαποκαλούμενη (με μικρή διπλωματική αναγνώριση) Δημοκρατία της Κίνας στην Ταιβάν θα εισαγάγει 1,5 εκατ. τόνους ετησίως με τον οίκο Drewry να εκτιμά ότι στο μέλλον θα αυξηθούν οι συνέργειες στον εν λόγω κλάδο.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.