Με το βλέμμα στην Ελευσίνα η Onex Shipyards

    1089
    Με το βλέμμα στην Ελευσίνα η Onex Shipyards

    Την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Οnex Shipyards με επιτελείο επενδυτικών τραπεζιτών πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Ελευσίνας, ενώ περιηγήθηκε στους χώρους των ναυπηγείων.

    ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ 1

    Ο κ. Ξενοκώστας περιορίστηκε στο να δηλώσει στους εργαζομένους πως σύντομα, και αφού συνεννοηθεί με τους αρμοδίους, θα είναι σε θέση να τους ενημερώσει για το πλάνο εξυγίανσης μετά τη συμφωνία που έλαβε χώρα μεταξύ της «Νεώριο Συμμετοχών» και της «Οnex Shipyards». Ο κ. Ξενοκώστας δεσμεύτηκε προς τους εργαζομένους πως για τον ίδιο η όποια συμφωνία και αν επιτευχθεί θα έχει ως πρώτη προτεραιότητα την ολοσχερή εξόφληση των οφειλομένων προς τους εργαζομένους, όπως έγινε και στην περίπτωση του Νεωρίου, ενώ επεσήμανε ότι η όποια συμφωνία επέλθει δεν πρόκειται να την προχωρήσει εάν δεν πάρει το «πράσινο φως» από τους ίδιους.

    Μετά από συνολική περιήγηση και συζητήσεις με το σύνολο του προσωπικού πραγματοποιήθηκε και ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρόεδρο των Ναυπηγείων Ελευσίνας, κ. Νικόλαο Ταβουλάρη.

    Να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 επήλθε συμφωνία, η οποία ανοίγει το δρόμο για τη διάσωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας στο πρότυπο του μοντέλου των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η συμφωνία προβλέπει την απόκτηση μέρους του ενεργητικού και του παθητικού των ναυπηγείων Ελευσίνας από την εταιρεία «Onex Elefsis» κατόπιν επικύρωσης του σχετικού σχεδίου εξυγίανσης από το αρμόδιο πολυμελές πρωτοδικείο, δυνάμει του άρθρου 106β και 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα.

    Από την μεριά του ο κ. Ταβουλάρης εξέδωσε ανακοίνωση προς τους εργαζομένους των Ναυπηγείων στην οποία αναφέρει ότι: «Με τη Συμφωνία αυτή πιστεύω ότι τερματίζεται η πολύμηνη αβεβαιότητα που προκλήθηκε από την αδυναμία ανεύρεσης αξιόπιστου επενδυτή. Η Συμφωνία με την Onex, που απέδειξε την αξιοπιστία της με τη στάση της στο θέμα του Νεωρίου, πιστεύω ότι αποτελεί την πλέον αξιόπιστη λύση για μια νέα αρχή στο ναυπηγείο».

    Τέλος, τη συμφωνία της εξαγοράς των Ναυπηγείων Ελευσίνας από την ONEX SHIPYARDS χαιρέτησε και η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.