Έκθεση ζωγραφικής με έργα του Βολανάκη στην Ύδρα

Έκθεση ζωγραφικής με έργα του Βολανάκη στην Ύδρα

321
Έκθεση ζωγραφικής με έργα του Βολανάκη στην Ύδρα

Τα έργα του «πατέρα της ελληνικής θαλασσογραφίας», όπως χαρακτηρίζεται ο Κωνσταντίνος Βολανάκης (1837 – 1907), δεν θα μπορούσαν να βρουν πιο ιδανικό χώρο για να φιλοξενηθούν, από το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο της Ύδρας, ένα κτήριο όπου η ιστορία συναντά την τέχνη.

Η έκθεση, η οποία περιλαμβάνει 29 πίνακες του καλλιτέχνη, αποτελεί συνεργασία του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη με το Μουσείο και επιχειρεί μια διαφορετική προσέγγιση του έργου του, με έμφαση στη δύναμη των χρωμάτων και του φωτός και στη μοναδική ατμόσφαιρα που αποπνέει κάθε πίνακας.

Ο Κωνσταντίνος Βολανάκης (1837-1907), ένας από τους πλέον επιδραστικούς καλλιτέχνες της νεοελληνικής ζωγραφικής, σπούδασε στην περίφημη Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μονάχου και συνδέθηκε με τον Νικόλαο Γύζη, τον Νικηφόρο Λύτρα και άλλους σημαντικούς ομότεχνούς του. Διακρίθηκε για την καλλιτεχνική του παραγωγή τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην Ελλάδα, καθώς τα έργα του ξεχώρισαν σε μεγάλες ευρωπαϊκές εκθέσεις. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, δίδαξε στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, ενώ ίδρυσε και δίδαξε στο Καλλιτεχνικό Εργαστήριο στον Πειραιά. Δυστυχώς, παρά την αγάπη του κοινού και την αναγνώριση της αξίας του έργου του, το τέλος του ήταν άδοξο, όπως συνέβη σε πολλούς καλλιτέχνες.

Η διάρκεια της έκθεσης είναι από τις 10 Αυγούστου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.iamy.gr και www.laskaridisfoundation.org

Φωτό: www.iamy.gr

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.