Με ποιούς πλοιοκτήτες συνομίλησε ο Κινέζος πρόεδρος στην Αθήνα

    4360
    Με ποιούς πλοιοκτήτες συνομίλησε ο Κινέζος πρόεδρος στην Αθήνα
    Φωτό: Ορέστης Παναγιώτου/ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η πρόσκληση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκπροσώπους της ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας να συμμετάσχουν στο γεύμα που παρέθεσε σήμερα Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

    Ανάμεσα στον περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων συμμετείχαν η κ. Μελίνα Τραυλού, γραμματέας του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ο κ. Πάνος Λασκαρίδης, πρόεδρος της ECSA, ο κ. Γιώργος Προκοπίου, ιδρυτής και επικεφαλής της εταιρείας Dynacom, o κ. Αχιλλέας B. Κωνσταντακόπουλος και η κα. Γιάννα Αγγελοπούλου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσκάλεσε σημαντικούς Έλληνες της ναυτιλίας στο συγκεκριμένο γεύμα, ενδεικτικό του γεγονότος ότι η ναυτιλία είναι εδώ και δεκαετίες στυλοβάτης των ελληνοκινεζικών εμπορικών σχέσεων. Στο τραπέζι που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο «Διόνυσος» απέναντι από την Ακρόπολη, εκπροσώπησαν την ελληνική κυβέρνηση ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και Αλέξης Πατέλης.

    Από τον ελληνικό επιχειρηματικό κλάδο συμμετείχε ο βιομήχανος Μιχάλης Λεμπιδάκης και από την ακαδημαϊκή κοινότητα ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος. Εν συνεχεία ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Κινέζος πρόεδρος μετέβησαν στις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά, όπου παρακολούθησαν τις ομιλίες που απηύθυναν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Πρόεδρος της Cosco Xu Lirong.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.