Άγρια δολοφονία σε φορτηγό πλοίο

Άγρια δολοφονία σε φορτηγό πλοίο

19209
Άγρια δολοφονία σε φορτηγό πλοίο

Για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατηγορείται πλέον ο λαδάς του φορτηγού πλοίου χύδην φορτίου τουρκικής σημαίας INCE KARADENIZ αφού δολοφόνησε τον πλοίαρχο και τραυμάτισε σοβαρά ακόμα 5 μέλη του πληρώματος. Το πρωί της 20 Δεκεμβρίου, το τουρκικό πλοίο διέσχιζε τα χωρικά ύδατα της Σρι Λάνκα, φορτωμένο από την Ινδονησία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του τοπικού και τουρκικού τύπου, ο πλοίαρχος μίλησε έντονα στον δράστη- ναυτικό με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε έντονη λογομαχία. Ο κατηγορούμενος επιτέθηκε στον πλοίαρχο με ένα μαχαίρι και τραυμάτισε δύο ακόμα μέλη του πληρώματος που προσπάθησαν να τον σταματήσουν. Ο δράστης σε κατάσταση μανίας μαχαίρωσε στο λαιμό τον πλοίαρχο και αφοπλίστηκε από άλλα μέλη του πληρώματος αφού όμως ήταν πολύ αργά. Αξιωματικοί στο πλοίο ειδοποίησαν άμεσα τις αρχές στη Σρι Λάνκα και το INCE KARADENIZ άλλαξε πορεία, κατευθυνόμενο προς το Colombo.

Το πλοίο βρίσκεται σήμερα στη Σρι Λάνκα και τόσο η Ακτοφυλακή της χώρας όσο και η Τουρκική Πρεσβεία στο Κολόμπο, σε συνεργασία με την τοπική αντιπροσωπεία της ITF έχουν αναλάβει τις απαραίτητες ενέργειες και ποινικές διώξεις. Όλα τα μέλη του πληρώματος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι Τούρκοι πολίτες. Διαχειρίστρια του πλοίου είναι η INCE SHIPPING GROUP.

Φωτό: INCE SHIPPING GROUP

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.