Πετρελαϊκές εταιρείες και προστασία του περιβάλλοντος: κοινή πορεία

Πετρελαϊκές εταιρείες και προστασία του περιβάλλοντος: κοινή πορεία

190
Πετρελαϊκές εταιρείες και προστασία του περιβάλλοντος: κοινή πορεία

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Άμπου Ντάμπι ανακοίνωσε ένα σχέδιο μέτρων και στόχων προκειμένου να ενισχυθεί η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου επί τη βάσει της προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι σχετικές ανακοινώσεις της Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) έγιναν από τον υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και CEO της ADNOC, Sultan Ahmed Al Jaber, κατά την έναρξη των εργασιών στην Abu Dhabi Sustainability Week (ADSW).

Η ADNOC στοχεύει στη μεγιστοποίηση της αξίας προσφοράς της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, υπογραμμίζοντας την πλήρη συμμόρφωση και εκτέλεση των πολιτικών περιβαλλοντικής και κοινωνικής διακυβέρνησης, σε συνδυασμό με την αυξημένη ενεργειακή ζήτηση που αναμένεται έως το 2030. Επιπλέον, η ADNOC ευθυγραμμίζεται με τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη, για υπεύθυνη παραγωγή και κατανάλωση, δράσεις κατά της κλιματικής αλλαγής, προστασίας της βιοποικιλότητας και ενίσχυσης των οικονομικών ευκαιριών.

Ως μέρος των στόχων βιωσιμότητας, η ADNOC σχεδιάζει τη μείωση των εκπομπών αερίων κατά 25% έως το 2030. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Παραγωγών Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, η πετρελαϊκή εταιρεία του Άμπου Ντάμπι συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε εταιρειών με τα χαμηλότερα επίπεδα εκπομπών CO2.

Επιπλέον, η ADNOC στοχεύει στο να περιορίσει κάτω από το 0,5% το ποσοστό γλυκού νερού που θα χρησιμοποιεί για την παραγωγή της. Ήδη σήμερα, πάνω από το 99% του ποσοστού νερού που χρησιμοποιεί προέρχεται από τη θάλασσα, το οποίο χύνεται εκ νέου σε αυτήν αφού έχει υποστεί όλες τις διαδικασίες ώστε να έχει καθαριστεί πλήρως.

Τέλος, η ADNOC, ενισχύοντας και προστατεύοντας τη βιοποικιλότητα, θέτει ως στόχο να φυτευτούν 10 εκατ. μαγκρόβια φυτά στην περιοχή Al Dhafra έως τα τέλη του 2022, καθώς αυτού του είδους τα φυτά απορροφούν μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η Abu Dhabi National Oil Company αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες ενέργειας παγκοσμίως, με την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου να ανέρχεται σε 3 εκατ. βαρέλια και την αντίστοιχη του φυσικού αερίου στα 10,5 δις κυβικά πόδια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.