default-image

Ε. Γεργιανάκη: 12.200 φιάλες αίμα πήγαν στα νοσοκομεία σε 10 χρόνια

Απόψεις
Ε. Γεργιανάκη: 12.200 φιάλες αίμα πήγαν στα νοσοκομεία σε 10 χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτη η Ελλάδα στον εθελοντισμό αλλά με τις ανάγκες σε αίμα να παραμένουν

Στις 12.200 οι φιάλες αίματος που δωρίθηκαν τη δεκαετία «2008-2018» από τους εθελοντές αιμοδότες του μέσω του Παγκρήτιου  Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» , όπως η πρόεδρος του Ειρήνη Γεργιανάκη λέει στον 98.4.

12.2000 μονάδες αίματος έχουν ήδη προσφερθεί στα δύο νοσοκομεία του Νομού Ηρακλείου,  χάρη στην σκληρή εθελοντική εργασία των στελεχών και εθελοντών του συλλόγου στο Ηράκλειο και των παραρτημάτων στην Μεσσαρά και την Επισκοπή, φορέων με τους οποίους συνεργαστήκαμε όπως ο Δήμος Ηρακλείου, ο Δήμος Γόρτυνας, Αρχανών-Αστερουσίων, το ΤΕΙ Ηρακλείου, πολιτιστικοί σύλλογοι όπως της Αγίας Βαρβάρας, Ασημίου, Πύργου, Σοκαρά, Βαγιωνιάς, Αυγενικής μεταξύ πολλών άλλων, φίλων και υποστηρικτών.

«Η εθελοντική αιμοδοσία μας ενώνει: αιμοδοτούμε μαζί» είναι το μήνυμα του Συνδέσμου που καλεί  στο πλαίσιο του εθελοντισμού φορείς, συλλόγους και ομάδες που ενδιαφέρονται να ενημερώσουν τα μέλη τους για την εθελοντική αιμοδοσία, τη δωρεά μυελού οστών και τη δωρεά οργάνων.

«Η Ελλάδα είναι 1η στον εθελοντισμό, αλλά οι ανάγκες σε αίμα είναι ακόμα μεγάλες επισημαίνει η γιατρός – πρόεδρος του Συνδέσμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News