Μ.Ευστρατίου: «Ξετυλίγοντας» την χρυσή κορδέλα.. για τα παιδιά με νεοπλασίες

Απόψεις
Μ.Ευστρατίου: «Ξετυλίγοντας» την χρυσή κορδέλα.. για τα παιδιά με νεοπλασίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου σήμερα με τους εθελοντές της Ηλιαχτίδας να βρίσκονται στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου,  11:00π.μ.-14:00μ.μ. και το απόγευμα από τις 18:00μ.μ.-21:00μ.μ. προκειμένου να ενημερώσουν για το έργο της Ηλιαχτίδας και να πραγματοποιήσουν λήψεις δειγμάτων και εγγραφές για εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Η Ηλιαχτίδα καλεί τον καθένα από μας να γίνουμε μια χρυσή κλωστή στην κορδέλα που θα τυλίξει σαν ασπίδα τα παιδιά στη μάχη που δίνουν.

Συμπορευτές στο έργο κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας κι αλληλέγγυοι στη μάχη που δίνουν τα ίδια κι οι οικογένειες τους.

Όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση του συλλόγου, κάθε δωρεά είναι πολύτιμη.

Οι λογαριασμοί μέσω των οποίων μπορούμε να βοηθήσουμε είναι:

Τράπεζα Πειραιώς : 5753-007961-088 IBAN: GR8301727530005753007961088

Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα : 80806-0 IBAN: GR940870097000000000080806

Επίσης επισημαίνεται: «Το 1997, μια μικρή ομάδα γονέων στις Ηνωμένες Πολιτείες άρχισε να συζητά την ανάγκη για ένα παγκόσμιο σύμβολο για την ευαισθητοποίηση αναφορικά με τα θέματα του παιδικού καρκίνου. Ο χρυσός είναι πολύτιμο μέταλλο. Τα παιδιά είναι ο πολυτιμότερος θησαυρός μας. Η χρυσή κορδέλα επιλέχθηκε σαν σύμβολο από τους γονείς, σύμβολο το οποίο έχει διασχίσει ηπείρους και έχει χρησιμοποιηθεί σε όλο τον κόσμο.

Η διεθνής ημέρα για τον καρκίνο του παιδιού είναι στις 15 Φεβρουαρίου και αποτελεί μια παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης, αφύπνισης και ενημέρωσης για τον καρκίνο κατά την διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Η μέρα αυτή, προωθεί την βαθύτερη κατανόηση των θεμάτων που σχετίζονται με τον καρκίνο αυτής της ηλικίας και που επηρεάζει τα παιδιά, τους εφήβους με καρκίνο, τις οικογένειες τους και την κοινωνία στο σύνολο της. Ενώ παράλληλα, υπογραμμίζει την ανάγκη για πιο δίκαιη και καλύτερη πρόσβαση σε θεραπεία και φροντίδα για όλα τα παιδιά με καρκίνο, παντού.

Ο παιδικός καρκίνος αποτελεί ένα κοινωνικό φαινόμενο το οποίο δεν πρέπει να μας προβληματίζει μόνο στις 15 Φεβρουαρίου. Μέσα από τον εθελοντισμό ή μέσα από όποια ιδιότητα έχει ο καθένας μας θα πρέπει να εκφράσουμε ηχηρά το μείζον αίτημα για έγκαιρες διαγνώσεις, ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συνεχή παρακολούθηση μετά τη θεραπεία.

Τα παιδιά αποτελούν το μέλλον κάθε χώρας, η ζωντάνια και η ζωτικότητα τους δίνουν παλμό στον πλανήτη επομένως η επιτυχής αντιμετώπιση όλων των μορφών παιδικού καρκίνου πρέπει να αναδειχθεί σε παγκόσμια προτεραιότητα.

Η «Ηλιαχτίδα» είναι ο Παγκρήτιος Σύλλογος που στέκεται καθημερινά δίπλα σε αυτά τα παιδιά και στις οικογένειες τους παρέχοντας ψυχολογικές και υλικές παροχές, σημαντικές για την διευκόλυνση των αναγκών που ανακύπτουν στην καθημερινότητα τους. Η «Ηλιαχτίδα» αποτελεί τον καθημερινό δίαυλο μέσα από τον οποίο όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε τους μικρούς μας ήρωες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News