Αλ. Μαλλιάς : Οι προεκτάσεις των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο

Απόψεις
Αλ. Μαλλιάς : Οι προεκτάσεις των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα «ανοιχτά» σημεία της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ο πρέσβης ε.τ.  και υποψήφιος πλέον ευρωβουλευτής με τη ΝΔ Αλέξανδρος Μαλλιάς, μιλώντας στον 98.4 είπε ότι η  θεση της Ελλαδος αλλά και της Κύπρου με  όλες  τις κυβερνήσεις    μετα το 1999 ηταν "πλήρης συμμόρφωση και πληρης ενταξη".Η τελωνειακή ένωση που σήμερα  φαίνεται να αποτελεί  μονόδρομο δεν ηταν και δεν είναι η καλυτερη για μας λυση. Επιδιώξαμε η Τουρκία να αποδεχθεί το πολιτικό και νομικό κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.Δυστυχώς αυτό δεν έγινε.

Ο περιορισμός του Ενωσιακού πλαισίου για την  αλλαγή στάσης της Τουρκία  απέναντι μας ήταν η καλύτερη για μας επιλογή. Η σημερινη κατάσταση δεν ήταν αποτέλεσμα δικών μας  επιλογων.Ομως σήμερα  η πραγματικοτητα   έτσι ειναι. Η προβληματική λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στην Τουρκία έχει αρνητικά αποτελέσματα .Θυμιζω ότι ανάλογη θεση ειχε και παλαίοτερα λαβει ο Πρόεδρος Σαρκοζύ.

Μιλώντας για τις συνέπειες της εφαρμογής της Συμφωνίας των  Πρεσπών, σημείωσε ότι το μείζον θέμα ακόμη και για την Ευρώπη σήμερα δεν είναι τα ονοματολογικά αλλά τα ταυτοτικά ζητήματα και σε αυτά η Συμφωνία , έχει πολλά ανοιχτά ζητήματα για το μέλλον.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News