default-image

Δείτε πόσα χρήματα κερδίζουν οι διαιτητές στην Ευρώπη

Απόψεις
Δείτε πόσα χρήματα κερδίζουν οι διαιτητές στην Ευρώπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το να είσαι διαιτητής είναι μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στο ποδόσφαιρο. Κάθε απόφαση που παίρνεις, αναλύεται και ελέγχεται από παρατηρητές, αναλυτές, παίκτες και οπαδούς. Ακόμα και η προσθήκη κριτών βίντεο βοηθού (VAR) δεν  κάνει τα πράγματα ευκολότερα, με πολλές διαμάχες γύρω από τη νέα τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί για να περιορίσει τα λάθη.

Μερικοί από τους καλύτερους γνωστούς διαιτητές της Premier League πήγαν για να διοργανώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με τον Χάουαρντ Γουέμπ να γίνεται ο πρώτος διαιτητής του τελικού του Champions League και του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον ίδιο χρόνο. Ο Γουέμπ αποχώρησε το 2014 και συνέχισε να έχει καριέρα στη μετάδοση με την BT Sport, παρέχοντας ανάλυση σχετικά με τις διαιτητικές αποφάσεις σε ζωντανά παιχνίδια.

Έρευνα από το goal.com κάνει γνωστό τι μισθός προσφέρεται στους διαιτητές της Premier League καθώς και στα ματς του Champions League και των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης.

Πόσο πληρώνονται οι διαιτητές της Premier League;

Ανάλογα με το επίπεδο, οι διαιτητές μπορούν να κερδίσουν λίγα ή πολλά για την διεύθυνση ενός αγώνα.

Οι ερασιτέχνες διαιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο εργάζονται με βάση το παιχνίδι και η αμοιβή τους εξαρτάται από τις τοπικές Ενώσεις ποδοσφαίρου. Η πληρωμή είναι συνήθως μεταξύ 23 (20 λίρες)  και 46 ευρώ ανά παιχνίδι.

Οι διαιτητές σε ημι-επαγγελματικό επίπεδο - τα κατώτερα πρωταθλήματα της αγγλικής πυραμίδας ποδοσφαίρου - πληρώνονται περίπου με 92 ευρώ ανά παιχνίδι καθώς επιπλέον ανάλογα με οποιεσδήποτε χιλιόμετρα πρέπει να ταξιδεύουν από και προς τον αγώνα.

Στην κορυφή, οι διαιτητές της Premier League είναι μισθωτοί. Πληρώνονται με κανονικό μισθό, συν τοις αμοιβές ανά αγώνα. Οι διαιτητές στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας μπορούν να κερδίσουν μέχρι και 80.000 ευρώ ετησίως.

Πληρώνονται σε βασικό ετήσιο μηνιάτικο μεταξύ 45.000 και 50.000 ευρώ με βάση την εμπειρία και στη συνέχεια τους καταβάλλονται 1.350 ευρώ ανά παιγνίδι αν είναι διεθνείς. Οι διαιτητές του πρωταθλήματος λαμβάνουν τον ίδιο βασικό ετήσιο μισθό, αλλά πληρώνονται μόνο 700 ευρώ ανά παιχνίδι.

Πόσα χρήματα κερδίζουν στην Ευρώπη

Σε αντίθεση με την Αγγλία, όπου οι διαιτητές καταβάλλουν ένα βασικό ετήσιο μισθό και στη συνέχεια πληρώνονται ανά αντιστοιχία πάνω από αυτό, οι διαιτητές στα υπόλοιπα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης πληρώνονται απλά με βάση το παιχνίδι.

Τα παιχνίδια στη La Liga παρέχουν την υψηλότερη ισοτιμία, με τους διαιτητές να πληρώνονται με € 6.000 ευρώ  ένα παιχνίδι. Στη Γαλλία (2.750)και οι κορυφαίοι διαιτητές της Γερμανίας (3.600 ευρώ) πληρώνονται λίγο περισσότερο από το ήμισυ αυτού του ποσού, ενώ στην Ιταλία (3.500). Στην Πορτογαλία μάλιστα η αμοιβή ανα ματς είναι 1.150 ευρώ,

Οι διαιτητές του Τσάμπιονς Λιγκ διαιρούνται σε βαθμίδες ανάλογα με την εμπειρία τους και έτσι οι περισσότεροι πληρώνονται πάνω από 6.300 ευρώ ανά παιχνίδι αν βρίσκονται στην κατηγορία Elite.Οι διαιτητές Elite Development παίρνουν 4.300 ευρώ, ενώ οι κατώτεροι βαθμοί παίρνουν 800 ευρώ ανά παιχνίδι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News