Μπαράζ ΟΦΗ και Πλατανιά με σύνδεσμους… ΠΑΣ

Απόψεις
Μπαράζ ΟΦΗ και Πλατανιά με σύνδεσμους… ΠΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αγώνες μπαράζ ΟΦΗ - Πλατανιά, έλκουν ιδιαίτερα και λόγω της κρητικής προέλευσης των δύο ομάδων που έτυχαν στον αριθμό 13 της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκα και στον νούμερο 2 της Football League!

Η διπλή μονομαχία των δύο κρητικών ομάδων φέρνει έντονο άρωμα από τα ιστορικά μπαράζ ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα το 2001 στα πρόσωπα του διευθυντή ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΟΦΗ Γιάννη Σαμαρά (ήταν προπονητής του ΟΦΗ που κράτησε την ομάδα) και του προπονητή του Πλατανιά Γιάννη Τσάτση (ήταν ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ, τότε και είχε σκοράρει στο καθοριστικό ματς της κανονικής περιόδου στο «Γεντί Κουλέ που έληξε 1-1:12’ Ρόναλντ Γκόμεζ – 32’ Γιάννης Τάτσης). Αλλά και ο νυν γενικός αρχηγός του ΟΦΗ Παύλος Αδάμος είχε αγωνιστεί τότε ως ποδοσφαιριστής στα μπαράζ.

Τότε ο ΟΦΗ πήγε στα εσωτερικά μπαράζ της Α΄εθνικής από τη 12η θέση.

Το μοτίβο του συγκεκριμένου μπαράζ (μεταξύ της τέταρτης από το τέλος θέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λιγκ και της δευτεραθλήτριας της χαμηλότερης κατηγορίας), είναι κάτι καινούργιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς φέτος θεσπίστηκε για πρώτη φορά. Και δυστυχώς θεσπίστηκε και επιβλήθηκε από την πολιτική εξουσία, ελλείψει ικανής ποδοσφαιρικής…

Και το 2001 στην τότε διοργανώτρια ΕΠΑΕ υπήρχε η σκέψη να μην γίνουν τα μπαράζ και να παραμείνουν οι ομάδες 16, καθώς τα μπαράζ έγιναν για την μείωση των ομάδων, ενώ την επόμενη σεζόν οι ομάδες έγιναν ξανά 16.  Τελικά τα μπαράζ έγιναν κανονικά με το πρώτο να ορίζεται στο γήπεδο της Ρόδου στις 10 Ιουνίου.

Καταγεγραμμένη και στο dna του Πλατανιά, επίσης θετικά, είναι η εμπειρία των μπαράζ αφού μέσω της διαδικασίας τους στη Φούτμπολ Λιγκ (ως 5ος στην κανονική περίοδο) κέρδισε την ιστορική του άνοδο στη Σούπερ Λιγκ την αγωνιστική περίοδο 2011-12, όταν μάλιστα είχε  παρθενική συμμετοχή στο δεύτερο στην τάξη, πρωτάθλημα!

Ο ΟΦΗ πάντως έχει βαθύ και επιτυχημένο ιστορικό με τα μπαράζ και μάλιστα συνδεδεμένο με την έδρα των Χανίων την περίοδο 1967-68, όταν κατάφερε μέσω αγώνων κατάταξης να ανέβει στην Α΄ Εθνική, επικρατώντας του Πανελευσινιακού με 3-0 στον τρίτο και αξέχαστο αγώνα που έγινε στα Χανιά.

Το νέο στοιχείο είναι ότι οι αγώνες μπαράζ ΟΦΗ και Πλατανιά θα γίνουν… μέσω του νέου αεροδρομίου Καστελλίου, η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι «η τροπολογία για την αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου:

«Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου της Μελέτης - Κατασκευής - Χρηματοδότησης - Λειτουργίας - Συντήρησης και Εκμετάλλευσης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και Μελέτη - Κατασκευή και Χρηματοδότηση των Οδικών του Συνδέσεων» του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που έχει εισαχθεί για συζήτηση στις Επιτροπές στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες». (Κιτς)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News