Στον Κρουσώνα ο Μενέλαος Μποκέας

Δημοτικές
Στον Κρουσώνα ο Μενέλαος Μποκέας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν και οι συναντήσεις αυξάνονται

Ο Κρουσώνας αποτέλεσε τον επόμενο σταθμό της ανοιχτής διαβούλευσης την οποία εφαρμόζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, συνδιαμορφώνοντας με τις τοπικές κοινωνίες το πρόγραμμα του συνδυασμού του.

Ο ίδιος και οι υποψήφιοι της παράταξης «Το Μαλεβίζι Μπορεί» συζήτησαν με φορείς και κατοίκους του Κρουσώνα γύρω από ζητήματα που απασχολούν την περιοχή.

Σε δηλώσεις του ο Μενέλαος Μποκέας υπογράμμισε:

«Διαφοροποιούμαστε. Θέτουμε στην ανάπτυξη νέους όρους. Θέλουμε τον Κρουσώνα κόμβο, όχι τερματικό σταθμό. Να ανακτήσει τη χαμένη αίγλη της ιστορίας του. Να πατήσει πάνω στις παραγωγικές του δυνατότητες. Να συνειδητοποιήσει την αυθεντικότητα  της φυσιογνωμίας του. Είναι εφικτό. Είναι ρεαλιστικό. Στην ενδοχώρα του Μαλεβιζίου υπάρχει κρυμμένος πλούτος.

Βασίζουμε την ανάπτυξη σε συγκεκριμένα, βιώσιμα πλαίσια και σχεδιάζουμε μαζί την επόμενη μέρα του Κρουσώνα ως ενός σύγχρονου τουριστικού προορισμού της κρητικής υπαίθρου. Συνδέουμε την πρωτογενή παραγωγή με την εμπειρία του επισκέπτη, αλλά και το συνολικό τουριστικό προϊόν του Μαλεβιζίου. Συνεργαζόμαστε με τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κρήτης, επενδύοντας στην ενημέρωση και τη βελτίωση της τοπικής παραγωγής. Στηρίζουμε με δράσεις το έργο του Συνεταιρισμού και επενδύουμε στην ανάδειξη του παλιού ελαιουργείου.

Σεβόμαστε και προβάλουμε την τοπική ιστορία. Ο Κρουσώνας του Αντώνη Γρηγοράκη και του Νίκου Γιανναδάκη δικαιούται ένα σύγχρονο Ιστορικό Μουσείο με τεχνολογικές εφαρμογές και τρισδιάστατες απεικονίσεις. Ένα μουσείο βιωματικό, οδηγό μνήμης και τιμής. Ένα μουσείο ζωντανό, διαδραστικό, όχι μόνο ως πόλο έλξης, αλλά κυρίως ως φάρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Μας ενδιαφέρει να αντιμετωπίζουμε τις τοπικές κοινωνίες ως σύμμαχοι, όχι ως κατακτητές. Καθήκον μας: να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία στους οικισμούς μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News