Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του Θοδωρή Πατεράκη

Δημοτικές
Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του Θοδωρή Πατεράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου που ηγείται, παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θοδωρής Πατεράκης

Σε εκδήλωση παρουσίασε τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου του συνδυασμού του «Ο Δήμος Σητείας Μπροστά, με σίγουρα βήματα», ο κ. Θοδωρής Πατεράκης.

Ακολουθεί η ομιλία του υποψηφίου δημάρχου: 

Φίλες και φίλοι, μπήκαμε στην τελική ευθεία των Δημοτικών εκλογών στις 26 του Μάη.

Κατ' αρχήν θα ήθελα, εγώ και τα μέλη του Συνδυασμού μας, να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας στους πληγέντες της τελευταίας θεομηνίας. Σ΄ όλους αυτούς που έχασαν την περιουσία τους, που κινδύνεψε ακόμη και η ζωή τους, που δεν μπορούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους. Να τους υποσχεθούμε ότι ο Τιτάνιος αγώνας που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών αλλά και την πληρωμή των αποζημιώσεων που επιβάλλεται το κράτος να δώσει.

Λίγες μέρες λοιπόν μας μένουν για να αποφασίσει και πάλι ο Σητειακός λαός ποιον θα επιλέξει και σε ποιον θα αναθέσει την ευθύνη της αντιμετώπισης των Δημοτικών υποθέσεων αλλά και της προοπτικής του τόπου μας.

Ενός τόπου που όλοι αγαπούμε, που κατοικείται από εργατικούς, τίμιους και ευαίσθητους ανθρώπους, ενός ευλογημένου τόπου στον οποίο διαχρονικά έχουμε δώσει το περίσσευμα των δυνάμεων μας για να πετύχουμε την ανάπτυξή του και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων του.

Οι επόμενες Δημοτικές Εκλογές είναι κρίσιμες για το μέλλον αυτού του τόπου. Είναι πολύ σημαντική η συνέχεια της υλοποίησης ενός σχεδιασμού που έχουμε κάνει και ο οποίος στο σύνολο του έχει εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις. Απομένει απλά η διαδικασία των συνεχών δημοπρατήσεων έργων, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία εξασφαλίσαμε ξεπερνώντας δυσκολίες λόγω της δημοσιονομικής κρίσης και της έλλειψης προσωπικού που δυστυχώς έχουμε στο Δήμο μας.

Εκφράζω για άλλη μια φορά τις ευχαριστίες μου στους συνεργάτες μας υπαλλήλους του Δήμου αλλά και τους αιρετούς συνεργάτες μου από το Δημοτικό Συμβούλιο για την τεράστια πράγματι προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε να μπορέσουμε να προετοιμάσουμε σωστά τις απαιτούμενες μελέτες και να διεκδικήσουμε στη συνέχεια τη χρηματοδότησή τους από την Περιφέρεια ή τα αρμόδια Υπουργεία.    

Γνωρίζαμε και γνωρίζουμε τα προβλήματα του τόπου μας. Δεν είμαστε σαν άλλους που, αν και χρόνια στα κοινά, ενώ όφειλαν να τα ξέρουν, μάλλον από ότι φαίνεται δεν τους ενδιέφεραν και ψάχνουν την τελευταία στιγμή να τα καταγράψουν.

Εμείς επικεντρωθήκαμε σ΄ αυτά και με ΣΙΓΟΥΡΑ και ΣΤΑΘΕΡΑ βήματα δώσαμε λύσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί ή είναι στο στάδιο της υλοποίησης αφού υπάρχουν εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις.

Σε όλη αυτήν την προσπάθεια, όχι μόνο δεν επιβαρύναμε σε τίποτα επιπλέον τον Δημότη, αλλά καταφέραμε να βγάλουμε τον Δήμο μας από τον οικονομικό μαρασμό που τον είχαν οδηγήσει κάποιοι που ζητάνε και πάλι την ψήφο σας.

4,5 εκατομμύρια ευρώ ήταν οι δανειακές μας ανάγκες το 2011 όταν και αναλάβαμε. Χωρίς επί πλέον φορολογία του πολίτη τώρα οι δανειακές ανάγκες έχουν πέσει στο 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Λάβετε υπόψη και τη μεγάλη κατάσχεση των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ της γνωστής υπόθεσης στα Κόκκινα, για την οποία φταίει όχι μόνο η συμπολίτευση αλλά και η αντιπολίτευση του 2009 για τη στάση που κράτησε σε μια κρίσιμη οικονομικά περίοδο, για να καταλάβετε τι αντιμετωπίσαμε.

Τώρα σας κοιτάμε στα μάτια και σας λέμε: Με τη στήριξή σας τα καταφέραμε...

Οι συνυποψήφιοι μας μπορεί να έχουν άλλη άποψη, αλλά η όποια άποψη δεν τεκμηριώνεται με στοιχεία και δεν ποσοτικοποιείται με νούμερα. Είναι λόγια του αέρα και στηρίζονται όλα αυτά στα ξύλινα πόδια του << ΨΕΜΑΤΟΣ>>.

Τους προκαλέσαμε και τους προκαλούμε σε  Δημόσιο Διάλογο. Σε όποιο μέσο ενημέρωσης θέλουν, σε όποιο χώρο επιλέξουν, ώστε να υπάρχει ο λόγος και ο αντίλογος για να καταλάβει ο πολίτης ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα.

Μας λένε γενικά και αόριστα «Ο τόπος πήγε πίσω»

Εμείς απαντούμε συγκεκριμένα:

  • Πήγε ο τόπος πίσω όταν απέκτησε ένα σύγχρονο και ασφαλές αεροδρόμιο, ένα σύγχρονο λιμάνι μ΄ όλες τις υποδομές (σχέδιο ασφαλείας, προσκρουστήρες, πίλαρς για νερό και ρεύμα) για να δέχεται κρουαζιερόπλοια και σκάφη αναψυχής;
  • Πήγε ο τόπος πίσω όταν ενταχτήκαμε στο Παγκόσμιο δίκτυο των Γεωπάρκων και το όνομα της Σητείας ταξιδεύει σ΄ όλο τον κόσμο;
  • Πήγε ο τόπος πίσω όταν τα τελευταία χρόνια η τουριστική κίνηση στο Δήμο έχει πολλαπλασιαστεί και έχουν δημιουργηθεί εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας;
  • Πήγε ο τόπος πίσω όταν τα πολιτιστικά δρώμενα των τελευταίων χρόνων και η εξωστρέφεια που δείξαμε διαφημίζοντας τα, έχουν κάνει γνωστή τη Σητεία όχι μόνο σ΄ όλη την Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο; (όπως το Μεσογειακό Φεστιβάλ).
  • Πήγε ο τόπος πίσω όταν επενδύθηκαν πάνω από 10 εκατ. σε αναπλάσεις στη πόλη και στα περισσότερα χωριά του Δήμου;
  • Όταν αξιοποιήσαμε εγκαταλελειμμένες γεωτρήσεις (Έξω Μουλιανά, Σκοπή, Πισκοκέφαλο) και αντικαταστήσαμε χιλιόμετρα αρδευτικών δικτύων για να βελτιώσουμε τις συνθήκες άρδευσης; Γι΄ αυτό αντέξαμε και την περσινή χρονιά της λειψυδρίας.
  • Όταν κάναμε καινούργιους βιολογικούς στα χωριά μας, εκσυγχρονίσαμε βιολογικούς παλιούς και αναβαθμίζουμε το βιολογικό της Σητείας με 3,2 εκατ με δυνατότητα επανάχρησης του παραγόμενου νερού για άρδευση; Όταν είμαστε έτοιμοι για νέους βιολογικούς στο Παλαίκαστρο και στην Ανάληψη (επίκειται η χρηματοδότησή τους) και προετοιμάζουμε (είμαστε στο στάδιο της Μ.Π.Ε) τους βιολογικούς στα Αχλάδια, Σφάκα, Τουρλωτή, Λάστρο και περιμένουμε τη χρημαδότηση του βιολογικού στα Μέσα Μουλιανά;
  • Όταν αντικαθιστούμε το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Σητείας (1 εκατ);
  • Πήγε ο τόπος πίσω όταν προχωράει το οδικό δίκτυο Σητείας – Μακρύ Γιαλού, Παλαίκαστρο - Ζάκρο (εντάσσεται η Μ.Π.Ε) και παραδίδεται επιτέλους και η Γέφυρα στο Χαμέζι;
  • Όταν υλοποιούνται έργα του νέου ΧΥΤΑ (2,7 εκατ) και εντός ολίγου εγκρίνεται η χρηματοδότηση εργοστασίου επεξεργασίας απορριμάτων (20 εκατ);
  • Όταν επεκτείνουμε και εκσυγχρονίζουμε τα δίκτυα ύδρευσης στα χωριά μας (Ανάληψη, Μόχλος, Παλαίκαστρο);
  • Όταν ανανεώνουμε τα μηχανήματα έργων του Δήμου με την προμήθεια τεσσάρων νέων εκσκαφέων;
  • Όταν ανανεώνουμε τον στόλο των απορριματοφόρων με 3 νέα απορριματοφόρα;
  • Όταν έχουμε εξασφαλίσει κονδύλια για 15 παιδικές χαρές στην πόλη και τα χωριά μας;
  • Όταν εντάσσουμε στο ΠΟΠ Σητείας και τις Λιθίνες και προσπαθούμε να διαφημίσουμε ακόμα περισσότερο το ΠΟΠ Σητείας και να επιμορφώσουμε τους αγρότες μας;
  • Όταν πήραμε το ΚΕΓΕ και δημιουργήσαμε το Κ.ΔΑΠ για άτομα με ειδικές ανάγκες; (Την επόμενη εβδομάδα υπογράφουμε τη σύμβαση με τον Ανάδοχο του έργου.)
  • Όταν επιτέλους το Δημοτικό Στάδιο Σητείας εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται με εξασφαλισμένες πιστώσεις (900.000€ ). Εντός των ημερών ξεκινούν τα έργα με τοιχία αντιστήριξης.
  • Πήγε ο τόπος πίσω όταν δημιουργήθηκαν και εκσυγχρονίστηκαν άλλες αθλητικές υποδομές (στο Παλαίκαστρο, στο Πισκοκέφαλο, στην Τουρλωτή, στον Χανδρά);
  • Όταν επιτέλους θα κτιστεί Δημαρχείο, με προϋπολογισμό έργου 4,7 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που ο Δήμος Σητείας ήταν ο μοναδικός στην Κρήτη που δε διέθετε;
  • Τέλος πήγε πίσω ο τόπος όταν μέσω του ΟΑΣ χρηματοδοτήθηκαν δράσεις όπως η τουριστική προβολή, ημερίδες, μελέτες με στόχο τη βοήθεια του Δήμου, την ανάδειξη του πολιτισμού και τη στήριξη του Πρωτογενούς τομέα;

Θα μπορούσα να μιλώ ώρες αναφέροντας τις παρεμβάσεις που κάναμε σε διάφορους τομείς όπως: στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό, στον πολιτισμό και στο περιβάλλον. Όλες αυτές οι παρεμβάσεις είναι εκτελεσμένες ή είναι στη φάση της υλοποίησης.

Πείτε μας λοιπόν αγαπητοί συνυποψήφιοι από όλες τις παρατάξεις, όλα αυτά στηρίζουν την άποψή σας ότι «ο τόπος πήγε πίσω;»

Δυστυχώς κάποιοι, οι οποίοι μάλιστα είναι υποψήφιοι άλλης παράταξης, πολέμησαν λυσσαλέα την υλοποίηση έργων όπως το Πλανητάριο, προσπαθώντας να πάει ο τόπος πίσω...

Τους αφήνουμε στην κρίση του λαού και προχωράμε ΜΠΡΟΣΤΑ!

Δε λέμε ότι τα κάναμε όλα και κάνουμε την αυτοκριτική μας. Απαιτούνται και άλλα να γίνουν. Όμως η μηδενιστική λογική «δεν κάνατε τίποτα» δηλώνει καθαρή αδυναμία συγκεκριμένης τεκμηρίωσης και έλλειψη επιχειρημάτων.

Η ψήφος σας μας έδωσε τη δυνατότητα να διαχειριστούμε τις δημοτικές υποθέσεις. Εργαστήκαμε σκληρά, μεθοδικά, με διαφάνεια και συνέπεια προς τον πολίτη. Προσηλωμένοι στις αρχές της αλήθειας, της ηθικής, της ισονομίας, της αξιοκρατίας, της κοινωνικής πρόνοιας και του συλλογικού συμφέροντος. Το έργο μας είναι υπαρκτό και συνεχιζόμενο.

Η μεγάλη αγωνία και ο στόχος όλων μας είναι ο Δήμος ΣΗΤΕΙΑΣ να συνεχίσει να πηγαίνει ΜΠΡΟΣΤΑ, ώστε οι νέοι να μένουν στον τόπο τους!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News