Στις φυλακές Ν. Αλικαρνασσού βρέθηκε ο Γ. Σισαμάκης

Δημοτικές
Στις φυλακές Ν. Αλικαρνασσού βρέθηκε ο Γ. Σισαμάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές αλλά και οι σχέσεις με την τοπική κοινωνία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του υποψήφιου δημάρχου με τον Διευθυντή των φυλακών

Το κατάστημα κράτησης της Νέας Αλικαρνασσού επισκέφθηκαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιώργος Σισαμάκης και υποψήφιοι Σύμβουλοι της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» και είχαν μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με τον Διευθυντή κ. Κώστα Μαυραντωνάκη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι συνθήκες διαβίωσης εντός του σωφρονιστικού καταστήματος αλλά και οι σχέσεις με την τοπική κοινωνία.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σισαμάκης επεσήμανε ότι το προσωπικό της φυλακής έχει αποδείξει πολλές φορές την επαγγελματική του συνείδηση και οφείλει η Δημοτική αρχή να παράσχει κάθε βοήθεια για την ομαλή λειτουργία της.

Όπως τονίστηκε, στόχος όλων είναι να προσφέρονται αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους κρατούμενους και να λειτουργεί σωστά το κατάστημα.

Με δεδομένο μάλιστα ότι το ζήτημα της μετεγκατάστασης έχει «παγώσει» εδώ και πολύ καιρό, επισημάνθηκε ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να εκμηδενιστούν τα όποια προβλήματα δημιουργεί η παρουσία των φυλακών στον αστικό ιστό.

Ιδιαίτερα σε μια περιοχή, όπως η Ν. Αλικαρνασσός, που έχει όλα τα εχέγγυα για μεγαλύτερη ανάπτυξη σε πολλά επίπεδα.

Η παράταξή μας έχει ήδη καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για το μέλλον του ανατολικού μετώπου του Δήμου, με αφορμή και τα δεδομένα που θα δημιουργήσει η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι και η παύση λειτουργίας του «Νίκος Καζαντζάκης», τόνισε ο κ. Σισαμάκης.

Αναφέρθηκε τέλος στις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση της Δημοτικής αρχής για μεταφορά της λαϊκής αγοράς στο ακίνητο μπροστά από το Σωφρονιστικό κατάστημα.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο Δήμαρχο, μόνο με ανοιχτό το δίαυλο επικοινωνίας με τις εμπλεκόμενες πλευρές θα βρεθεί η πλέον σωστή και επ’ ωφελεία όλων λύση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News