Άγιος Νικόλαος: Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι τοποθετούνται για τα προβλήματα που αναδείξατε εσείς

Δημοτικές
Άγιος Νικόλαος: Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι τοποθετούνται για τα προβλήματα που αναδείξατε εσείς
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι του Αγίου Νικολάου προτείνουν λύσεις στα προβλήματα της πόλης, όπως τα ανέδειξαν οι πολίτες μέσα από το γκάλοπ του neakriti.gr

Τις δικές τους απαντήσεις στα προβλήματα του Δήμου Αγίου Νικολάου, όπως αποτυπώθηκαν στο γκάλοπ του neakriti.gr, δίνουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι.

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι του Αγίου Νικολάου κλήθηκαν να προτείνουν λύσεις στα 6 βασικότερα προβλήματα που ταλανίζουν τους δημότες, αλλά και τους κατοίκους του Αγίου Νικολάου.

Αυτά είναι τα εξής:

  1. Καθαριότητα
  2. Λακκούβες
  3. Κυκλοφοριακό και στάθμευση
  4. Εικόνα της πόλης (αξιοθέατα, αισθητική)
  5. Έλλειψη πρασίνου - υπαίθριων χώρων αναψυχής
  6. Αδέσποτα

Το neakriti.gr επικοινώνησε με τους υποψηφίους Δημάρχους του Αγίου Νικολάου, τους κκ. Γιάννη Ανδριώτη (Υποψήφιο Δήμαρχο με το συνδυασμό «Νέα Πορεία»), Αντώνη Ζερβό (Υποψήφιο Δήμαρχο με το συνδυασμό «Δικαίωμα στην Πόλη»), Νίκο Κοκκίνη (Υποψήφιο Δήμαρχο με το συνδυασμό «Αλλάζουμε τον Δήμο») και Γιώργο Φιλιππάκη (Υποψήφιο Δήμαρχο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση») και σήμερα, δημοσιεύει τις απαντήσεις τους:

  1. Καθαριότητα

Γιάννης Ανδριώτης:

Η καθαριότητα είναι το Α κι το Ω για κάθε Δήμο.  Στο δικό μας δυστυχώς τα τελευταία χρόνια νοσεί.

Πρώτο μας μέλημα θα είναι η χρήση των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ που σημαίνει επιπλέον μόνιμους υπαλλήλους στην υπηρεσία καθαριότητας. Έτσι κατά την τουριστική περίοδο με την πρόσληψη των εποχικών θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες του Δήμου. 

Επαναλειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας στις Δημοτικές Ενότητες Νεάπολης και Βραχασίου.  

Σωστός προγραμματισμός με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε Κοινότητας, όλο τον χρόνο.

Αντώνης Ζερβός:

Το ζήτημα είναι υπαρκτό και προσωρινό και οφείλεται αποκλειστικά στο ελάχιστο προσωπικό που υπηρετεί στην υπηρεσία καθαριότητας, όχι εξ αιτίας λανθασμένου προγραμματισμού, αλλά λόγω τραγικά χρονοβόρων διαδικασιών πρόσληψης μόνιμου και εποχιακού προσωπικού.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, για τον Δήμο Αγίου Νικολάου, έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί, κεντρικά, οι διαδικασίες πρόσληψης 25 μόνιμων εργατών καθαριότητας από 25)3)18 δηλ. από πέρυσι. Αντ’ αυτών έχουν προσληφθεί μέχρι σήμερα μόνο οι 8! Άρα 17 εργάτες λιγότεροι. Η δέσμευση πιστώσεων για αυτούς τους 17 που θα (;) προσληφθούν δεν επιτρέπει την πρόσληψη επιπλέον εποχιακού προσωπικού για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Την Παρασκευή 10 Μαΐου, προσλήφθηκαν 30 εποχιακοί, οπότε πολύ σύντομα θα έχει αποκατασταθεί η σωστή λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας.

Γιώργος Φιλιππάκης:

Η καθαριότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της δυναμικότητας των εργαζομένων του δήμου και του εξοπλισμού του οποίου διατίθεται. Η μείωση της χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου, τα οποία συστηματικά προωθεί το κεντρικό κράτος  και συστηματικά ανέχονται και υπερψηφίζουν οι εκάστοτε δήμαρχοι με τίτλο «τα καλά παιδιά», έχει σαν αποτέλεσμα την ανεπάρκεια του δήμου στον τομέα της καθαριότητας.

Οι συνέπειες είναι πραγματικά τραγικές για τον τόπο μας. Η συστηματική υποβάθμιση του τομέα της καθαριότητας όπως και άλλων υπηρεσιών του δήμου, γίνεται σκόπιμα, προκειμένου να ιδιοποιηθούν οι κάθε σκουπιδολάγνοι businessman την καθαριότητα και όλα τα κέρδη που τη συνοδεύουν.

Το ζήτημα για εμάς είναι κατά πόσο οι προηγούμενοι δήμαρχοι και αυτοί που διεκδικούν το δήμο σήμερα βάζουνε πλάτη σε αυτήν την κατάσταση αντί να διεκδικούν μόνιμο και σταθερό προσωπικό με όλα τα δικαιώματα, σύγχρονο εξοπλισμό με αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση. για να μην βάζει πιο βαθιά το χέρι ο κόσμος στην τσέπη και ενάντια στη λογική πλήρωνε για να έχεις! Εμείς το ξέρουμε καλά! Ο αγώνας για μία καθαρή πόλη πάει χέρι-χέρι με τον αγώνα για παροχές που μας αξίζουν, παροχές που έχουμε ήδη πλερωμένες!

  1. Λακκούβες

Γιάννης Ανδριώτης:

Τα οδοστρώματα και τα πεζοδρόμια στον Δήμο είναι σε τραγική κατάσταση και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε πάντα την ιδιωτική πρωτοβουλία να καλύπτει τα δικά μας κενά. 

Οι δικές μας ενέργειες θα είναι άμεσες και σε συνεργασία με τους Προέδρους και τα Τοπικά Συμβούλια των Κοινοτήτων θα εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα διαρκούς συντήρησης ώστε να απαλειφθούν τα φαινόμενα των φθαρμένων οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων, διότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία.     

Αντώνης Ζερβός:

Το οδικό δίκτυο εντός των ορίων του Δήμου, δεν είναι αποκλειστική αρμοδιότητα ου Δήμου. Και αυτό αποτελεί ένα σοβαρό ζήτημα λόγω εμπλοκής αρμοδιοτήτων.

Βασικό θέμα όμως της διαχείρισης του ζητήματος είναι η ανυπαρξία, λόγω συνταξιοδότησης, των συνεργείων συντήρησης και στους Δήμους αλλά και την περιφέρεια, γεγονός που δυσκολεύει πάρα πολύ την επίλυσή του προβλήματος. Φυσικά και οι ελάχιστες χρηματοδοτήσεις αλλά και το νέο νομικό πλαίσιο των δημόσιων έργων και προμηθειών (Ν.4412/16).

Στον Δήμο μας, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη εργολαβία ασφαλτοστρώσεων/τσιμεντοστρώσεων και πλακοστρώσεων αρχικού προϋπολογισμού 3,50 εκ. € ,σε όλη την έκταση του Δήμου, οπότε θα αποκατασταθεί μεγάλο μέρος των φθορών.

Γιώργος Φιλιππάκης:

Μία καλά οργανωμένη και στελεχωμένη τεχνική υπηρεσία του δήμου, θα μπορούσε να παρεμβαίνει έγκαιρα σε έργα μικρής κλίμακας που αλλάζουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής του δημότη. Οι κακοτεχνίες όμως είναι πολλές φορές ζήτημα ζωής και θανάτου, και δεν χωράει στη λογική του κόστους-οφέλους που μας επιβάλλουν οι Ευρωπαϊκές κατευθύνσεις, η κυβέρνηση και οι τοπικοί συνεργάτες τους.

Το τι έργα έχει ανάγκη η κοινωνία του Αγίου Νικολάου δεν μπορεί να τα επιβάλλει ένας τεχνοκράτης τύπου μάνατζερ από τις Βρυξέλλες, εμείς πρέπει να είμαστε νοικοκύρηδες στον τόπο μας ,εμείς να παλεύουμε για αυτά που έχουμε ανάγκη για την καθημερινότητά μας!

Να γίνει επιτέλους μία αρχή, μία επιτροπή, η οποία θα περιοδεύσει Δρόμο με δρόμο, στενό το στενό, χωριό το χωριό. Θα εντοπίσει όλες τις κακοτεχνίες και τις λακκούβες μία-μία, και θα δράσει για την άμεση αποκατάσταση.

  1. Κυκλοφοριακό και στάθμευση

Γιάννης Ανδριώτης:

Το κυκλοφοριακό και η έλλειψη χώρων στάθμευσης είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για την Κοινότητα του Αγίου Νικολάου και όχι μόνον.  Μέχρι σήμερα οι λύσεις που έχουν δοθεί είναι αποσπασματικές με αποτέλεσμα να δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν.

Το κυκλοφοριακό και η έλλειψη χώρων στάθμευσης, λοιπόν τόσο στην Κοινότητα του Αγίου Νικολάου όσο και σε άλλες Κοινότητες όπως, για παράδειγμα, η Νεάπολη, το Καλό Χωριό και η Ελούντα, πρέπει να αντιμετωπιστούν συνολικά για κάθε μία από αυτές και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την προσβασιμότητα των ΑμεΑ που μέχρι σήμερα είναι από ελλιπέστατη έως ανύπαρκτη.

Αντώνης Ζερβός:

Ζητήματα στάθμευσης υπάρχουν, όπως σε όλο των ελληνικό χώρο, στα παλιά σχέδια πόλης. Κύριο θέμα όμως για τα περισσότερα προβλήματα είναι η κυκλοφοριακή παιδεία και ο μη σεβασμός του ΚΟΚ και των υφιστάμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Η αποστελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών έχει ακυρώσει – εν τοις πράγμασι – την εφαρμογή του ΚΟΚ, έστω κι αν έχουν ληφθεί αποφάσεις με πολιτικό κόστος.

Η απομάκρυνση των υπηρεσιών του Δήμου από το κέντρο στις παρυφές της πόλης έδωσε μια καλή ανάσα, ενώ και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που υλοποιούνται σύμφωνα με την κυκλοφοριακή μελέτη που συντάχθηκε θα δώσει αρκετές λύσεις στα ζητήματα αυτά. Αναζητούνται δε, στις εισόδους της πόλης οικόπεδα προς ενοικίαση για να χρησιμοποιηθούν ως χώροι στάθμευσης.

Γιώργος Φιλιππάκης:

Όταν η μανία για μονομερής ανάπτυξη για τους μεγαλοξενοδόχους και το κεφάλαιο , συνοδεύεται από την έλλειψη ενδιαφέροντος για δημόσιες υποδομές που να μπορούν να σηκώσουν και τον φόρτο των επισκεπτών, τότε αναπόφευκτα φτάνουμε σε αδιέξοδα όπως η έλλειψη πάρκινγκ και το κυκλοφοριακό.

Δεν είναι τυχαίο που ενώ μεγάλες επενδύσεις ιδιωτικές περνάνε με διαδικασίες fast track, ο περιφερειακός της Ελούντας έχει «κολλήσει» τόσα χρόνια, με αποτέλεσμα η Ελούντα το καλοκαίρι να θυμίζει περισσότερο Ινδία, πάρα την γκλαμουριά που υπόσχονται στους επισκέπτες τα ακριβοπληρωμένα φυλλάδια και site του δήμου.

Τα πεζοδρόμια σαφώς είναι και απαραίτητα, όμως η αντίστοιχη λίστα έργων που χρηματοδοτούνται δεν περιελάμβανε προφανώς πάρκινγκ, ή οτιδήποτε άλλο πάει πακέτο με την άνετη διέλευση των αυτοκινήτων.

Εκεί φαίνεται και πόσο αντί επιστημονικά λειτουργούν αυτές οι κατευθύνσεις αλλά και πόσο επιπόλαια λειτουργούν αυτοί που τις υλοποιούν. Γιατί αν στην τελική δεν αποτελούσαν έργα βιτρίνας δεν θα έμπαιναν στην ημερήσια διάταξη.

Για εμάς υπάρχει άμεση ανάγκη εύρεσης ελεύθερων χώρων και αγορά τους από τον Δήμο για την δημιουργία πάρκινγκ δωρεάν για όλους ή έστω με ένα πολύ μικρό αντίτιμο.

  1. Εικόνα της πόλης (αξιοθέατα, αισθητική)

Γιάννης Ανδριώτης:

Ένα καλό Brand Name αξίζει όσο χίλιες εικόνες. Από το Σίσι μέχρι την Πρίνα τα αξιοθέατα που συνθέτουν το παζλ της εικόνας του Δήμου Αγίου Νικολάου παραμένουν αναξιοποίητα.

Εμείς σκοπεύουμε να αναδείξουμε αυτήν την εικόνα, φροντίζοντας κάθε κομμάτι της ξεχωριστά.

Αντώνης Ζερβός:

Ο Άγιος Νικόλαος είναι σύγχρονη πόλη με ελάχιστα διατηρητέα κτίρια που είναι ιδιωτικά, ή κτίρια του Δημοσίου και όχι του Δήμου άρα η δυνατότητα παρέμβασης και συντήρησης ανύπαρκτη.

Η ανάπλαση της νότιας (Οδός Πλαστήρα) και δυτικής πλευράς της λίμνης («πάνω» πλευρά) έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, στις ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις) και θα ξεκινήσει η ανάπλασή της – που θα καλύπτει και τέτοια θέματα – πολύ σύντομα, αφού η μελέτη ολοκληρώνεται και θα υποβληθεί για έγκριση και δημοπράτηση.

Το ανάγλυφο της πόλης δημιουργεί την ανάγκη να υπάρχουν πολλές σκάλες. Ξεκινήσαμε λοιπόν πέρυσι μια προσπάθεια ανάδειξης αυτής της ιδιαιτερότητάς μας, παράλληλα με την συντήρηση και αναβάθμισή τους που θα γίνεται από φέτος.

Γιώργος Φιλιππάκης:

Αναγκαίο είναι μία συνολική Μελέτη που να καθορίζει τον τύπο το χρώμα και την υφή των προσόψεων, όχι μόνο για τον Άγιο Νικόλαο αλλά και για τη Νεάπολη και για όλα τα υπόλοιπα χωριά. Βάσει αυτής της μελέτης θα πρέπει και να συμμορφώνονται οι ιδιοκτήτες όταν κάνουν μία εκ νέου επέμβαση στις προσόψεις τους.

Επίσης για τα δημόσια κτίρια και τα εγκαταλελειμμένα, καθώς και τα σπίτια των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων να αναλάβει την αισθητική αναβάθμιση τους  ο δήμος. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να εξασφαλιστεί χωρίς την αναγκαία χρηματοδότηση από το κράτος. Γιατί στην τελική το 90% των πολιτών ίσα-ίσα τα βγάζουν πέρα και επιβιώνουν. Φανταστείτε τώρα να αναγκαστούν να κάνουν τέτοιου είδους επεμβάσεις από την τσέπη τους.

  1. Έλλειψη πρασίνου - υπαίθριων χώρων αναψυχής

Γιάννης Ανδριώτης:

Το κύτταρο που κρατάει ζωντανό ένα τόπο είναι η γειτονιά.  Κάθε γειτονιά και κάθε σοκάκι με μικρής κλίμακας παρεμβάσεις όπως είναι τα «παρκάκια τσέπης» μπορούν να διαμορφώσουν ένα δίκτυο χώρων πρασίνου και να λειτουργήσουν ως σύνδεσμοι με κοινωνικό και περιβαλλοντικό περιεχόμενο. Η δημιουργία τους είναι δέσμευσή μας.

Δέσμευσή μας επίσης είναι η συντήρηση και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων και η δημιουργία, σε όλο τον Δήμο, χώρων άθλησης και αναψυχής για τους νέους και τα παιδιά στους οποίους θα υπάρχει πάντα μέριμνα για τα ΑμεΑ.

Αντώνης Ζερβός:

Στο παλιό σχέδιο πόλης η έλλειψη ικανών σε αριθμό και έκταση κοινοχρήστων χώρων περιορίζει εκ των πραγμάτων και το πράσινο και τις παιδικές χαρές.

Συντάχθηκε μελέτη για συντήρηση/επισκευή και αδειοδότηση (!) για 42 παιδικές χαρές σε όλο τον Δήμο. Το έργο θα δημοπρατηθεί άμεσα με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους και από το ΥΠ.ΕΣ. Μέσα σ’ αυτές και το κυκλοφοριακό πάρκο μας που είναι ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο.

Επαναλειτουργήσαμε την πλαζ του ΕΟΤ και έτσι υπάρχει ένας εξαιρετικός χώρος με γκαζόν, απόλυτα ασφαλής, για την εκτόνωση των παιδιών και την χαλάρωση των γονιών.

Δημοπρατήθηκε ήδη χώρος για την δημιουργία skatepark και ανάπλαση των ανοιχτών αθλητικών χώρων στην παραποτάμια ζώνη (Ξεροπόταμος).

Στη σχεδιαζόμενη ανάπλαση του παραλιακού μας (Λιμάνι - Αμμούδι) έχει προστεθεί αρκετό αστικό πράσινο, ενώ τον Οκτώβριο προβλέπεται η βελτίωση και ο εμπλουτισμός της νότιας πλευράς της λίμνης για την προστασία και των πρανών.

Γιώργος Φιλιππάκης:

Η έλλειψη πρασίνου και η ανύπαρκτοι ελεύθεροι χώροι είναι χαρακτηριστικό του Αγίου Νικολάου και πολλών χωριών. Οι δε παιδικές χαρές πολλές φορές είναι επικίνδυνες για τα ίδια τα παιδιά και κανείς δεν μπορεί να πει ότι μπορεί να αφήσει το παιδί του να παίξει με ασφάλεια και χωρίς να ανησυχεί.

Η απουσία φωτισμού ακόμα και στο κέντρο του Αγίου Νικολάου, και βέβαια πιο έντονα στα χωριά αποτελεί με τη σειρά του ένα χρόνιο πρόβλημα ασφάλειας των πολιτών και των επισκεπτών.

Όμως όπως έχουμε πολλές φορές τονίσει, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυβέρνηση και οι ντόπιοι εραστές της, δεν δίνουν φράγκο για την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια του πολίτη. Ειδικά όταν αυτό δεν εξυπηρετεί κανένα μεγάλο επιχειρηματικό συμφέρον και δεν μπορεί να τους παράγει ανταποδοτικά.

Η μοναδική περίπτωση για να υλοποιηθούν τέτοια έργα από δήμαρχους-διαχειριστές είναι όταν αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν μαζικό προεκλογικό ρουσφέτι. Και πάντα σε μικρή έκταση.

Δείτε την ανωτερότητα των κομμουνιστών δημάρχων που υπηρέτησαν τον τόπο τους, και κατάφεραν ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα του ντόπιου εργολαβικού κεφαλαίου, να σηκώσουν και με τον ελάχιστο προϋπολογισμό μεγάλης έκτασης τέτοια έργα για να απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες, και να νιώθουν ασφαλείς στον τόπο τους.

  1. Αδέσποτα

Γιάννης Ανδριώτης:

Στα άμεσα σχέδιά μας είναι η προστασία των αδέσποτων ζώων για τα οποία μέχρι σήμερα καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί.  Υλοποιώντας το πρόγραμμά μας δημιουργούμε δομές (δημοτικό καταφύγιο, σημεία παροχής τροφής και νερού, pet friendly παραλίες κ.λπ.) και υπηρεσίες (κτηνιατρική υπηρεσία και επιτροπή παρακολούθησης διαχείρισης αδέσποτων) για τη σωστή και με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς διαχείρισή τους, σε συνεργασία με φιλοζωικούς συλλόγους ή/και με εθελοντές φιλόζωους.

Αντώνης Ζερβός:

Η αρμοδιότητα για την διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων μεταφέρθηκε πρόσφατα στους Δήμους, χωρίς όμως να μεταφερθούν ειδικό προσωπικό και πόροι.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου κάνει κάθε χρόνο σύμβαση με ιδιώτη κτηνίατρο και κάνει στειρώσεις όποτε χρειαστεί.

Υπάρχουν πολλοί ζωόφιλοι αλλά όχι οργανωμένοι σε φιλοζωικές οργανώσεις, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα, αφού δεν έχουμε και προσωπικό, να στηρίξουμε το εθελοντικό κίνημα που θα συνεργαστεί μαζί μας, όπως έχει γίνει στον κοινωνικό τομέα για την βοήθεια των αναξιοπαθούντων συνδημοτών μας. Θα μπορούσαμε να αγοράζουμε τροφές και να τις δίνουμε στις φιλοζωικές οργανώσεις προς διάθεση, αφού οι ταΐστρες έχει αποδειχθεί επικίνδυνη λύση για τα αδέσποτα (φόλες).

Η κατασκευή χώρου προσωρινής φιλοξενίας δεν προσφέρεται στην παρούσα φάση αφού δεν υπάρχει δυνατότητα προσλήψεων του απαραίτητου για την λειτουργία τέτοιων δομών προσωπικού.

Ευελπιστούμε όμως ότι θα δημιουργηθεί φιλοζωική οργάνωση για θα μπορέσουμε να συμβάλουμε στο φιλοζωικό κίνημα με καλύτερες προοπτικές.

Γιώργος Φιλιππάκης:

Το ΚΚΕ στη Βουλή ήταν το μόνο κόμμα που σύσσωμη η κοινοβουλευτική του ομάδα ψήφισε υπέρ της προστασίας των ζώων από το Σύνταγμα. Αυτό μας τιμάει όλους που στεκόμαστε δίπλα του στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Στην ίδια ψηφοφορία εννοείται η Νέα Δημοκρατία και οι φασίστες της χρυσής αυγής ψήφισαν κατά ενώ και το μεγαλύτερο μέρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε κατά η παρών.

Η ουσία εδώ είναι ότι ο δήμος θα πρέπει άμεσα να εξασφαλίσει στέγη τροφή και περίθαλψη σε αδέσποτα ζώα. Η τύχη των αδέσποτων δεν πρέπει να περάσει στα χέρια τον ΜΚΟ και των λοιπών ευκαιριακών που θέλουν να βγάλουν από τον σκύλο μύγα και από τη μύγα ξύγκι... Η προστασία τους θα πρέπει να είναι δημόσια και απρόσκοπτη.

Έτσι θα εξασφαλιστεί και η αποσυμφόρηση των πεζοδρομίων από τις ακαθαρσίες, καθώς και η ασφάλεια των πολιτών από ζώα που πιθανότατα είναι μολυσμένα η επιθετικά.

Σημειώνεται ότι το neakriti.gr ζήτησε τις προτάσεις και λύσεις και των 4 υποψήφιων Δημάρχων.

Μπορείτε να διαβάσετε τα προβλήματα του Αγίου Νικολάου, όπως τα ανέδειξαν οι πολίτες ΕΔΩ.

Μπορείτε να δείτε το διαδικτυακό γκάλοπ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην επίσημη σελίδα του neakriti.gr στο Facebook, ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News