Οι Δήμαρχοι που εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

Δημοτικές
Οι Δήμαρχοι που εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ποιους Δήμους της Κρήτης «κλειδώνει» το αποτέλεσμα των εκλογών, από την πρώτη Κυριακή

«Κλειδώνει» το αποτέλεσμα σε 5 Δήμους της Κρήτης, με τη διαδικασία καταμέτρησης να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Η Λίλιαν Στεφανάκη είναι η νέα Δήμαρχος Γαύδου, αφού κατέλαβε το ποσοστό 50,29%, με την - έως τώρα - Δήμαρχο Γαύδου, Γκέλυ Καλλίνικου να καταλαμβάνει το ποσοστό του 28% και την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 100%.

Στο Δήμο Σφακίων Δήμαρχος εκλέγεται ο Μανούσος Χιωτάκης, με την ενσωμάτωση στο 36,36% και ποσοστό 65,63%. Δεύτερος έρχεται ο Γιάννης Ζερβός με ποσοστό 34,37%.

Στο Δήμο Κισσάμου, με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 37,50%, Δήμαρχος, από ότι φαίνεται, εκλέγετε ο Γιώργος Μυλωνάκης, με ποσοστό 55,82% και δεύτερο έρχεται ο Θοδωρής Σταθάκης, με ποσοστό 38,45%.

Στο Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων φαίνεται ότι ο Μανόλης Κοκοσάλης επανεκλέγεται ως Δήμαρχος, με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 15,22% και το ποσοστό του να βρίσκεται στο 88,96%, ενώ το ποσοστό του 11,4% κατέχει ο Μανώλης Καρκαβάτσος.

Ενώ, στο Δήμο Βιάννου, με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 35%, εκλέγεται ο Σταυρακάκης Μηνάς, με ποσοστό 66,09%, ενώ ο Κονδυλάκης Μπάμπης κατέχει ποσοστό 31,04%.

Ξεκάθαρο φαίνεται πως είναι και το αποτέλεσμα και στο Δήμο Πλατανιά. Ειδικότερα, με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 19,70%, ο κ. Γιάννης Μαλανδράκης κατέχει ποσοστό 61,68%, ενώ ο Μανώλης Ντουντουλάκης καταλαμβάνει ποσοστό 23,44%. Μάλιστα, ο κ. Ντουντουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:  «Οι δημότες του Πλατανιά σήμερα αποφάσισαν. Αποφάσισαν και έκριναν με την ψήφο τους ότι είναι ικανοποιημένοι από τα πεπραγμένα στο δήμο. Ευχαριστώ από καρδιάς όλες και όλους που στάθηκαν δίπλα μας σε αυτόν τον αγώνα που δώσαμε. Ένα αγώνα τίμιο και  καθαρό.  Θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για αυτή τη μάχη που δώσαμε μαζί, όπως κι εγώ αισθάνομαι υπερήφανος για αυτούς. Οι δημότες μίλησαν και  σεβόμαστε την απόφασή τους. Ελπίζω και εύχομαι να πήραν την σωστή απόφαση. Συγχαρητήρια στον κ. Μαλανδράκη».

Στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, ο Στεφανάκης Γιάννης, συγκεντρώνει ποσοστό που ανέρχεται στο 88,44%, με την ενσωμάτωση στο 53,85%,

Στο Δήμο Καντάνου - Σελίνου, ο Περάκης Αντώνης, «καθαρίζει» από την πρώτη Κυριακή. Ειδικότερα, στο 57,89% της ενσωμάτωσης φαίνεται να λαμβάνει ποσοστό 81,54%.

Στο Δήμο Μυλοποτάμου με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Δημήτρης Κόκκινος συγκεντρώσει ποσοστό πάνω από 69%.

Στο Δήμο Αμαρίου ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Παντελής Μουρτζανός, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με καταμετρημένα τα 18 από τα 26 εκλογικά τμήματα συγκεντρώνει το 64% των ψήφων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος στον Άγιο Βασίλειο, Γιάννης Ταταράκης, δήλωσε: «Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τη μέχρι τώρα εξέλιξη, μιας και όπως όλα δείχνουν το τελικό αποτέλεσμα από την καταμέτρηση των ψήφων θα ξεπεράσει σε ποσοστό το 92% για το συνδυασμό μας. Πέφτει ένα βαρύ φορτίο στην πλάτη μου και στους συνεργάτες μου και από 1η Σεπτεμβρίου να είναι σίγουροι όλοι οι συνδημότες μας πως θα διοικηθεί εκ νέου ο Δήμος με βαθιά ευθύνη, βαθιά εκτίμηση και σεβασμό στην τιμή που μου απέδωσαν οι ψηφοφόροι μας». Ο κ Ταταράκης ευχαρίστησε επίσης και τα τέσσερα κόμματα τα οποία τον υποστήριξαν ΣΥΡΙΖΑ Νέα Δημοκρατία, ΚΙΝΑΛ, Ανεξάρτητους Έλληνες. Μίλησε δε και για τον ανθυποψήφιό του Θανάση Χαριτάκη που πραγματικά όπως είπε: «έδωσε ένα πολύ έντιμο αγώνα και να γνωρίζει πως από σήμερα όλες οι σωστές προτάσεις του θα γίνονται αποδεκτές από το δημοτικό συμβούλιο».

Μπορείτε να παρακολουθείτε τη συνεχή ροή των αποτελεσμάτων για τους Δήμους της Κρήτης ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News