Σεισμός 6,4 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Ζάκυνθο - «Κόπηκε» στα δύο το λιμάνι

Ελλάδα
Σεισμός 6,4 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Ζάκυνθο - «Κόπηκε» στα δύο το λιμάνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο σεισμός «έπιασε» τους κατοίκους στον ύπνο

Ισχυρός σεισμός 6,4 ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στις 01:54, στον υποθαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά Ζακύνθου, ενώ «έπιασε» τους κατοίκους στον ύπνο.

Δυο μετασεισμοί 5,1 και 5,2 Ρίχτερ, αλλά και άλλοι 10 πάνω από 4 Ρίχτερ έχουν ακολουθήσει τον σεισμό 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη 1:54 τα ξημερώματα με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 44 χλμ Ν-ΝΔ της Ζακύνθου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Αττική.

«Σιγά- σιγά αποσβένεται το φαινόμενο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, που μεταβαίνει σήμερα στην Ζάκυνθο, επικεφαλής κλιμακίου επιστημόνων. Ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου ισχυρού μετασεισμού τις επόμενες ώρες μεγέθους 5-5,5 Ρίχτερ. Ο κ. Χουλιάρας σημείωσε ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό ενώ δεν απέκλεισε έναν νέο μετασεισμό 5-5,5 Ρίχτερ τις επόμενες ώρες. Κάτι που συνήθως γίνεται όπως είπε στους σεισμούς του Ιονίου .

Υλικές ζημιές

Στο λιμάνι της Ζακύνθου απομακρύνθηκαν όλα τα οχήματα, καθώς ο σεισμός προκάλεσε καθίζηση στον τραπεζοειδή του λιμανιού. Παράλληλα, στο λιμάνι του Αγίου Σώστη, πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, διαπιστώθηκαν ζημιές στην προβλήτα.

Ακόμη αναφέρθηκαν ζημιές σε αποθήκη στην περιοχή των Λαγκαδακιών, ένα ευτυχώς ακατοίκητο σπίτι στο χωριό Αγ. Κήρυκας έχει σχεδόν καταστραφεί, ενώ πολλές τζαμαρίες έσπασαν και σημειώθηκαν μικροζημιές σε δεκάδες καταστήματα και σπίτια σε όλο το νησί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News