Ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη χώρα σε διάστημα 12 ωρών

Κρήτη
Ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη χώρα σε διάστημα 12 ωρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξακόσια χιλιόμετρα θα διανύσει σε διάστημα μόλις 12 ωρών κινούμενο κατά μέσο όρο με ταχύτητα 50 χλμ. την ώρα

Ένα ψυχρό μέτωπο αναμένεται να σαρώσει τα Χριστούγεννα ολόκληρη τη χώρα από βορρά προς νότο, με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, το μέτωπο στις 03:00 της Τρίτης τα ξημερώματα θα βρίσκεται στη Μακεδονία, ενώ στις 15:00 μετά το μεσημέρι θα προσεγγίζει την Κρήτη, διανύοντας περίπου 600 χιλιόμετρα σε χρονικό διάστημα 12 ωρών, κινούμενο δηλαδή κατά μέσο όρο με ταχύτητα 50 χιλιομέτρων την ώρα.

Έτσι, τα Χριστούγεννα, αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα. Βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν στα πεδινά και καταιγίδες κυρίως στη νότια χώρα και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, ενώ στο Αιγαίο θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες με εντάσεις που θα φτάνουν τα οκτώ μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά τα εννέα μποφόρ.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Κατά τόπους θα σημειωθεί χιονόστρωση, ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία όπου θα χιονίσει σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει ραγδαία πτώση από βορρά προς νότο, η οποία αναμένεται να λάβει χώρα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Δείτε αναλυτικά το δελτίο πρόγνωσης ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News