Σενάρια για εθνικές εκλογές στις 26 Μαΐου

Ελλάδα
Σενάρια για εθνικές εκλογές στις 26 Μαΐου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλά τα ανοιχτά ενδεχόμενα για τις επικείμενες εκλογές

Πολλά ακούγονται και λέγονται για το πότε τελικά θα γίνουν οι εθνικές εκλογές. Θα γίνουν το Μάιο, νωρίτερα ή αργότερα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές;

Μία δήλωση του προέδρου της Βουλής αφήνει ανοιχτά ενδεχόμενα και στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα υπάρχει το ενδεχόμενο να στηθούν οι κάλπες ακόμα και στις 26 Μαΐου, κάτι που υποστηρίζει έντονα και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Προ ολίγων ημερών, λοιπόν, το σενάριο των εκλογών τον Μάιο είχε ενισχύσει ο Νίκος Βούτσης όταν απαντώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες στο ερώτημα αν η κυβέρνηση μπορεί να φθάσει έως το τέλος της Συνταγματικής της θητείας τον Οκτώβριο του 2019, ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε:

«Ως προς το κοινοβούλιο, ναι, μπορούμε να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο, ως προς την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις, ως προς την Ευρώπη και τα αποτελέσματα του Μαΐου είναι προφανές πως είναι παράγοντες του μεγάλου κάδρου -που συνηθίζω να λέω- τους οποίους προφανώς όλοι σκέφτονται και κάνουν τις κινήσεις τους. Πάντως σίγουρα δεν υπάρχει κανένα σενάριο για να γίνουν εκλογές πριν από τις πρώτες εκλογές που θα γίνουν για τις ευρωεκλογές του Μαΐου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News