ΒΟΑΚ και αεροδρόμιο Καστελίου στο επίκεντρο της σύσκεψης Τσίπρα στα Χανιά

Κρήτη
ΒΟΑΚ και αεροδρόμιο Καστελίου στο επίκεντρο της σύσκεψης Τσίπρα στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πάτησε» Κρήτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Με την άφιξή του στα Χανιά θερμή ήταν η υποδοχή του από απλούς πολίτες οι οποίοι έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν και να τον φιλήσουν.

Ο κ.Τσίπρας μετέβη στην αντιπεριφέρεια Χανίων όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη. 

Ο κ.Τσίπρας πριν την σύσκεψη που πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, προχώρησε σε δηλώσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ξεκίνησα κάποιες επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα για να δούμε την αναπτυξιακή προοπτική κάθε τόπου.

Να δούμε την ταχύτητα υλοποίησής αναπτυξιακών έργων. Ποτέ δεν θα μείνουμε χωρίς στόχους.

Για την Περιφέρεια Κρήτης έχουν διατεθεί όλα αυτά τα χρόνια πιστώσεις ικανοποιητικές ,μεγαλύτερες σε σχέση με όλες Περιφέρειες της χώρας. 

Στόχος είναι να καταφέρομε να ξεπεράσουμε εμπόδια και αγκυλώσεις για να προχωρήσουν τα αναπτυξιακά έργα 

Θα ήθελα να δούμε με τον Περιφερειάρχη το ζήτημα του ΒΟΑΚ και του αεροδρομίου στο Καστέλι».

«Γνωρίζω ότι για την Περιφέρεια Κρήτης έχουν δρομολογηθεί αυτά τα τρία χρόνια πιστώσεις ικανοποιητικές και καλύτερες σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο σημασία δεν έχει μόνο η δρομολόγηση αλλά και το να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε γραφειοκρατικές δυσκολίες για να ξεκινήσει η υλοποίηση σημαντικών έργων συνολικά για την περιοχή» δήλωσε ο πρωθυπουργός. 

Παράλληλα ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην πόλη των Χανίων όπου έθεσε τo θέμα της μεταφοράς του στρατοπέδου Μαρκοπούλου.

«Εμείς θέλουμε να τρέξουν πιο γρήγορα τα έργα για την πόλη όπως η μεταφορά του στρατοπέδου» τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο γραμματέας ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Υγείας κ. Ξανθός, αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρλέτης.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του πρωθυπουργού είναι η Αντιπεριφέρεια Χανίων όπου είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη και τους δημάρχους του νομού Χανίων στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, ενώ επόμενος σταθμός είναι η ΤΟΜΥ Χανίων.

Ο κ. Τσίπρας πριν την σύσκεψη που πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, προχώρησε σε δηλώσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ξεκίνησα κάποιες επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα για να δούμε την αναπτυξιακή προοπτική κάθε τόπου.

Να δούμε την ταχύτητα υλοποίησής αναπτυξιακών έργων. Ποτέ δεν θα μείνουμε χωρίς στόχους.

Για την Περιφέρεια Κρήτης έχουν διατεθεί όλα αυτά τα χρόνια πιστώσεις ικανοποιητικές ,μεγαλύτερες σε σχέση με όλες Περιφέρειες της χώρας. 

Στόχος είναι να καταφέρομε να ξεπεράσουμε εμπόδια και αγκυλώσεις για να προχωρήσουν τα αναπτυξιακά έργα

Θα ήθελα να δούμε με τον Περιφερειάρχη το ζήτημα του ΒΟΑΚ και του αεροδρομίου στο Καστέλι».

Ολόκληρη η εισήγηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αντιπεριφέρεια Χανίων έχει ως εξής:

«Θα αναρωτιέστε γιατί ήρθα πριν τη Θεσσαλονίκη στην Κρήτη. Ο λόγος δεν είναι ότι διπλώνει ο χάρτης και συμπίπτουν. Ο λόγος είναι γιατί έχω αποφασίσει να ξεκινήσω από σήμερα και όλο το φθινόπωρο, μια σειρά από περιοδείες και συναντήσεις με τους φορείς σε κάθε Περιφέρεια, για να ελέγξουμε μαζί το πώς προχωρά η υλοποίηση των εξαγγελιών που από κοινού καταλήξαμε στα Περιφερειακά Συνέδρια. Που κατά την άποψή μου ήταν μια πολύ σημαντική τομή, ένας θεσμός, που μας δείχνει το δρόμο για το πώς πρέπει συλλογικά να κουβεντιάζουμε, να συνθέτουμε και να καταλήγουμε σε αποφάσεις για την αναπτυξιακή προοπτική του κάθε τόπου ξεχωριστά, για να αξιοποιήσουμε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του κάθε τόπου. Για εμένα, λοιπόν, αυτό που έχει μεγάλη σημασία, είναι να δούμε την ταχύτητα υλοποίησης, πού υπάρχουν προβλήματα και δυσκολίες. Διότι εάν καταφέρουμε να υλοποιήσουμε όλα όσα από κοινού σχεδιάσαμε, πιστεύω ότι θα είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη για κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά.

Γνωρίζω ότι για την Περιφέρεια Κρήτης έχουν τα τρία αυτά χρόνια δρομολογηθεί πιστώσεις ικανοποιητικές, μεγαλύτερες σε σύγκριση με όλα τα προηγούμενα χρόνια. Σημασία όμως δεν έχει μόνο η δρομολόγηση των πιστώσεων, αλλά και να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε γραφειοκρατικές δυσκολίες και εκδηλώσεις-ξέρεις εσύ από αυτές αγαπητέ Περιφερειάρχη- για να ξεκινήσει η υλοποίηση πολύ σημαντικών έργων για την περιοχή. Συνολικά για την Περιφέρεια της Κρήτης.

Και βεβαίως, για τα Χανιά και για το νομό, εκτός από σημαντικά έργα σαν αυτά που είπαμε πιο πριν, την Παλαιόχωρα, Κάνδανο, Αποκόρωνα, εμείς θέλουμε να τρέξουν πιο γρήγορα και έργα ιδιαίτερης σημασίας, αγαπητέ Δήμαρχε, για την πόλη των Χανίων. Όπως η μεταφορά του στρατοπέδου και μια σειρά από άλλα, τα οποία θα τα κουβεντιάσουμε και θα μας πείτε και καινούρια. Ποτέ δεν θα μείνουμε χωρίς στόχους, καινούριες ανάγκες και καινούρια αιτήματα.

Και θα ήθελα βέβαια, να δούμε και με τον Περιφερειάρχη, ειδικότερα το ζήτημα του ΒΟΑΚ, την εξέλιξη και δρομολόγηση των διαδικασιών, αλλά και του αεροδρομίου στο Καστέλι. Προσπάθησα να κάνω μία πρώτη καταγραφή, αλλά φαντάζομαι ότι εδώ θα καταγράψω πολλά περισσότερα με τις δικές σας παρεμβάσεις».

Ο πρωθυπουργός, αφού ολοκληρώσει το πρόγραμμά του στην πόλη, θα επισκεφτεί τη μαρτυρική Κάνδανο, όπου θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων από τα ναζιστικά στρατεύματα.

Νωρίτερα πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία του πρωθυπουργού στα Χανιά, υψώνοντας πλακάτ και δηλώνοντας ότι ο πρωθυπουργός είναι ανεπιθύμητος. Οι παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν άμεση και οι πολίτες απομακρύνθηκαν από το σημείο. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News