Νεκρός δικυκλιστής μετά από σύγκρουση μηχανών - Στο νοσοκομείο 3 ακόμη άτομα

Κρήτη
Νεκρός δικυκλιστής μετά από σύγκρουση μηχανών - Στο νοσοκομείο 3 ακόμη άτομα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας ακόμη νεκρός στην άσφαλτο της Κρήτης

Τροχαίο δυστύχημα το πρωί στα Χανιά με ένα νεαρό άνδρα να χάνει τη ζωή του στο βωμό της ασφάλτου, υποκύπτοντας στα βαρύτατα τραύματα του, πριν προλάβουν οι διασώστες να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Έτσι, άλλη μία οικογένεια βυθίστηκε στο πένθος τα τελευταία 24ωρα στην Κρήτη.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 11.30 το πρωί στην περιοχή του Καβρού, στον Αποκόρωνα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 4 ατόμων εκ των οποίων οι δύο άτομα ήταν πιο βαριά τραυματισμένοι και τελικά ο 24χρονος, ελληνικής καταγωγής, δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στο ατύχημα ενεπλάκησαν δύο μηχανές, που συγκρούστηκαν μεταξύ τους υπό άγνωστες συνθήκες.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την μεταφορά των τραυματιών στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Από το τροχαίο τραυματίστηκαν επίσης ένας ανήλικος, περίπου 15 ετών, ο οποίος λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ και πιθανότατα θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, καθώς φέρει σοβαρό κάταγμα στον μηριαίο.   

Όσον αφορά στους άλλους δύο τραυματίες, πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 20 και 23 ετών. Για τον 20χρονο δε χρειάστηκε εισαγωγή στο νοσοκομείο, ενώ ο 23χρονο εισήχθη με ορθοπεδικά τραύματα.

Πλέον οι ανθρώπινες τραγωδίες στην άσφαλτο της Κρήτης, δεν έχουν τέλος και είναι αρκετά συχνές. 

Προκαλεί αν μη τι άλλο ανησυχία το γεγονός οτι σε διάστημα λιγότερο των 48 ωρών έχουν υπάρξει τρία θανατηφόρα τροχαία με 3 ανθρώπους νεκρούς, σε Αγία Βαρβάρα, Ρέθυμνο και Καβρό Χανίων με τον αριθμό των νεκρών στην άσφαλτο της Κρήτης από αρχές του χρόνου μέχρι και σήμερα είναι 36.

Ξύπνησαν μνήμες απο το θάνατο του άτυχου ποδηλάτη.

Στο μεταξύ στα Χανιά νωρίτερα, υπήρξε ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα.

Μία γυναίκα τραυματίστηκε έπειτα από σύγκρουση οχημάτων στη διασταύρωση  Κορκιδά και Τσόντου Βάρδα στα Χανιά.

Οι μνήμες πάντως ξύπνησαν απο το φριχτό τροχαίο στη συγκεκριμένη διασταύρωση καρμανιόλα, εκεί όπου πριν από μερικούς μήνες είχε χάσει τη ζωή του  ο άτυχος ποδηλάτης.

Θρήνος για τον 34χρονο Νίκο από τη Γέργερη και την 35χρονη Ρωσίδα

Στο μεταξύ, προχθές Σάββατο, δύο συνάνθρωποί μας τραυματίστηκαν βαρύτατα σε τροχαία ατυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν και λίγες ώρες αργότερα άφησαν αμφότεροι την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο.

Προχθές το μεσημέρι, ένας 34χρονος πατέρας ενός μικρού παιδιού τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο που έλαβε χώρα στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου. Ο 34χρονος Νίκος οδηγούσε τη μηχανή του με κατεύθυνση προς τις Μοίρες. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, την ώρα που διέσχιζε τη σήραγγα του Απομαρμά, η μηχανή του άτυχου άνδρα συγκρούστηκε με τρακτέρ που οδηγούσε 75χρονος. Ο μοτοσυκλετιστής βρέθηκε βαριά τραυματισμένος στο έδαφος. 

Ο 34χρονος διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας του, κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ. Ο πολυτραυματίας μεταφέρθηκε στις 2 το μεσημέρι στο ΠΑΓΝΗ, ωστόσο, όπως ανέφερε μιλώντας στο neakriti.gr ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιάννης Φανουργιάκης, «η κατάστασή του ήταν εξαρχής πολύ σοβαρή, καθώς έφερε πολλά τραύματα».

«Οι γιατροί κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο δυστυχώς ο 34χρονος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή αργά το μεσημέρι», είπε ο κ. Φανουργιάκης.

Ας σημειωθεί ότι, λίγο πριν τις 5 το απόγευμα προχθές Σάββατο, αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 75χρονο άνδρα.

Νωρίς το απόγευμα προχθές Σάββατο σημειώθηκε κι άλλο σοβαρό τροχαίο ατύχημα, αυτή τη φορά στην ενδοχώρα του νομού Ρεθύμνου. Λίγο πριν τις 5 προχθές το απόγευμα, δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά, κοντά στους Αρμένους, πριν τη διασταύρωση Καρέ. Στο ένα όχημα επέβαιναν δύο γυναίκες από τη Ρωσία κι ένας άνδρας, ενώ στο έτερο εμπλεκόμενο αυτοκίνητο επέβαινε ζευγάρι τουριστών.

Οι τραυματίες απεγκλωβίστηκαν από πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο και αμφότερες διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων της 35χρονης, η εν λόγω τραυματίας διακομίστηκε εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ. Εκεί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο, όπως δήλωσε στο neakriti.gr o αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιάννης Φανουργιάκης, «παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, η γυναίκα κατέληξε στις 2:30 τα ξημερώματα της Κυριακής (σ.σ. χθες)».

(Φωτογραφίες: Ανδρέας Νικάκης)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News