Πατέρας δύο παιδιών χωρίς... ταυτότητα ο 19χρονος που κατηγορείται για 61 κλοπές

Κρήτη
Πατέρας δύο παιδιών χωρίς... ταυτότητα ο 19χρονος που κατηγορείται για 61 κλοπές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα η απολογία του - Έρευνα και σε ενεχυροδανειστήριο

Έρευνα και προς άλλες κατευθύνσεις προκάλεσε η σύλληψη του 19χρονου, που κατηγορείται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και βαρύνεται με 61 υποθέσεις από την ΕΛ.ΑΣ. Έρευνα έγινε και σε ενεχυροδανειστήριο, ενώ το πιο εντυπωσιακό όλων είναι ότι ο 19χρονος δεν είχε εκδώσει καν αστυνομική ταυτότητα και προφανώς η σύλληψή του έγινε μετά από κάποια τυχαία γεγονότα!

Ο 19χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει από χθες Πέμπτη κακουργηματικές διώξεις, που του άσκησε ο εισαγγελέας, δεν είναι ο μόνος που μπήκε στο κάδρο, αφού ασκήθηκαν διώξεις σε ακόμη ένα πρόσωπο ως συνεργός σε μια υπόθεση απόπειρας κλοπής, καθώς και σε ένα ακόμη άτομο, αλλοδαπό, ως κλεπταποδόχος.

Η αστυνομική έρευνα όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επεκτάθηκε χθες και σε ενεχυροδανειστήριο, ενώ κλήθηκαν και μάρτυρες για την αναγνώριση του κρατουμένου.

Ο 19χρονος, που είναι ήδη πατέρας δύο παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού, 1,5 ετών και 3 μηνών, έλαβε προθεσμία να απολογηθεί σήμερα ενώπιον του ανακριτή, καλούμενος να δώσει απαντήσεις για όσα του καταλογίζονται, αν και από τα στοιχεία της προανάκρισης... προκύπτει ταυτοποίησή του σε κάποιες υποθέσεις, εκ των οποίων μία σε σπίτι στην Κόρινθο, απ’ όπου έχει προσκομιστεί video που εικονίζει τον εισβολέα της οικίας να ανοίγει έναν καταψύκτη, ενώ εξετάστηκε και κάποιο μικρό φτυάρι που χρησιμοποιήθηκε για το σπάσιμο της μπαλκονόπορτας του συγκεκριμένου σπιτιού.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση κατηγορείται ότι αφαίρεσε ολόκληρο χρηματοκιβώτιο, που ήταν βιδωμένο στον τοίχο, που περιείχε τρία όπλα με σκοπευτική άδεια, τα οποία εν συνεχεία φέρεται να πούλησε σε συγκεκριμένο πρόσωπο έναντι 1.000 ευρώ, κατά τις πληροφορίες.

Σε δύο άλλες περιπτώσεις κλοπών στο κέντρο του Ηρακλείου, πριν από έναν χρόνο (το 2017), φαίνεται ότι ταυτοποιούνται τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Οι υπόλοιπες υποθέσεις αποδίδονται με το “modus operandi”, δηλαδή με την ομοιότητα στον τρόπο δράσης, αφού σχεδόν σε όλες τις υποθέσεις ο εισβολέας έχει εισέλθει είτε από το παράθυρο του μπάνιου, είτε της κουζίνας, είτε της τουαλέτας, είτε από μπαλκονόπορτες.

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κλοπές σημειώθηκαν το διάστημα μεταξύ Αυγούστου 2017 και Οκτώβρη 2018, εκτός των μηνών Απριλίου και Αυγούστου 2018, που έλειπε, όπως αναφέρουν οι πηγές, από την Κρήτη. Ο νεαρός προσήχθη το πρωί της Τετάρτης 3 Οκτωβρίου.

Την προηγούμενη ημέρα είχε σημειωθεί μία περίπτωση κλοπής, χωρίς όμως να έχει υπάρξει κάποιο στοιχείο που να έδειχνε τον συλληφθέντα. Ωστόσο, “έτρεχε” η έρευνα της Αστυνομίας για τον 19χρονο, ο οποίος είχε εμπλακεί σε μια μικροκλοπή στην Αθήνα το προηγούμενο διάστημα και είχε και μια υπόθεση με τροχαία παράβαση.

Στην οικία του δε βρέθηκε κάτι ενοχοποιητικό, όμως, όπως αναφέρουν οι αστυνομικές πηγές, σε αυτοκίνητο, που δεν του ανήκει αλλά φέρεται να χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του, βρέθηκαν πένσα, δύο κατσαβίδια και μια κάρτα ανάληψης, που φέρει συγκεκριμένο γυναικείο όνομα, ενώ άλλες πληροφορίες από την προανάκριση αναφέρουν ότι παρέδωσε σε αλλοδαπό κάποια κοσμήματα με αντίτιμο 800 ευρώ. Φέρεται μάλιστα να υποδείχθηκε και όνομα, και έτσι ασκήθηκε δίωξη για κλεπταποδοχή σε συγκεκριμένο πρόσωπο.

Ο βασικός, ο συνεργός και ο κλεπταποδόχος

Στην υπόθεση με τις 61 περιπτώσεις κλοπών οι κατηγορούμενοι είναι τρεις. Ο βασικός είναι ο 19χρονος, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών τετελεσμένες και σε απόπειρα κατά μόνας και από κοινού από πρόσωπο που διαπράττει κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση εκ δόλου. Δεύτερος κατηγορούμενος είναι ένας άλλος νεαρός, που κατηγορείται για απλή απόπειρα κλοπής από κοινού (πλημμέλημα), και τρίτος ένας αλλοδαπός που διώκεται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος κατ’ επάγγελμα με τη μορφή της αγοράς κατ’ εξακολούθηση.

Συνήγορος υπεράσπισης του βασικού κατηγορουμένου έχει οριστεί η Θεονύμφη Μπέρκη.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Αστυνομίας:

«Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, εξήντα υποθέσεις (60) κλοπών-διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη 19χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου αντιμετώπισης διαρρήξεων και κλοπών και σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου προέκυψε ότι από το τέλος Αυγούστου του 2017 έως και την 02.09.2018, είχε διαπράξει συνολικά εξήντα (60) κλοπές - διαρρήξεις σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, διάφορα αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα, των οποίων η αξία ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ.

Στην συνέχεια ο 19χρονος διέθετε προς πώληση τα αφαιρεθέντα κοσμήματα στον 22χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 19χρονος στα πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και κάρτα αναλήψεως χρημάτων που ανήκει σε ημεδαπή.

Επιπλέον από την διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε αφαιρέσει από οικία ημεδαπού σε περιοχή του Δήμου Κορινθίας τέσσερα όπλα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News